Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко изстрела е ресурса на карабина?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко изстрела е ресурса на карабина?

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
    От всичко казано до тук единствено Венцислав Петров се доближава до истината с тази разлика че колкото е по-бърз калибара толкова по-интензивно се износва цевта,а няма пряка зависимост с големината на калибара.Изразено в цифри при бързите калибри след около 5000 изстрела започва отваряне на групата,но цевта продължава да е годна за лов поне още толкова.При бавните калибри същите цифри ги умножете по едно и пет.
    Обесни моля те какво е бърз калибър и какво ебавен.
    Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
      Обесни моля те какво е бърз калибър и какво ебавен.
      Най-общо казано за бързи калибри се смятат всички които развиват около 950/1150 м/с,всичко което е по-бързо от това е вече в категория Диви котки което е друга тема.

Коментар

Най-общо казано за бързи калибри се смятат всички които развиват около 950/1150 м/с,всичко което е по-бързо от това е вече в категория Диви котки което е друга тема.
        Над 950м/с. мисля е само АК74 /5,45/ той се движи от 995 до 999м/с.Руснака го е направил така защото доколкото знам над 1000м/с се водят антихуманно оръжие /колкото и учудващо да звучи това/.Може би при ловните карабини има и с по-големи скорости.Но при 7,62/54 ,308win., 223, 30.06,7.62/39, изобщо най-масовото исползвано у нас ловно оръжие според мен няма такива високи начални параметри.Поддържам мнението си изразено по горе че ресурса на цевта
        зависи от това дали е хромирана и от начина на натоварване по време на ресурсното испитание.Исключвам "флоберките" те нямат обков на куршума.

Коментар

А тука има ли някой изтрелял с личното си оръжие повече от 10 000 патрона?
          Въпроса е риторичен. Мисля че поддръжката е най важното в случая.
          Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
            А тука има ли някой изтрелял с личното си оръжие повече от 10 000 патрона?
            Въпроса е риторичен. Мисля че поддръжката е най важното в случая.
            Няма лошо оръжие, има лоши стопани!

Коментар

Над 950м/с. мисля е само АК74 /5,45/ той се движи от 995 до 999м/с.Руснака го е направил така защото доколкото знам над 1000м/с се водят антихуманно оръжие /колкото и учудващо да звучи това/.Може би при ловните карабини има и с по-големи скорости.Но при 7,62/54 ,308win., 223, 30.06,7.62/39, изобщо най-масовото исползвано у нас ловно оръжие според мен няма такива високи начални параметри.Поддържам мнението си изразено по горе че ресурса на цевта
              зависи от това дали е хромирана и от начина на натоварване по време на ресурсното испитание.Исключвам "флоберките" те нямат обков на куршума.
              223 Rem. e в категория "бързи".

Коментар

Над 950м/с. мисля е само АК74 /5,45/ .
                Моята карабина е в калибър .270 Уинчестър и с патроните с, които стрелям развива 980м/с начална скорост. С леки куршуми е над 1000м/с.
                Същото се отнася и за .223, .243. Така също 300 УинМаг и останалите магнуми.
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Моята карабина е в калибър .270 Уинчестър и с патроните с, които стрелям развива 980м/с начална скорост. С леки куршуми е над 1000м/с.
                  Същото се отнася и за .223, .243. Така също 300 УинМаг и останалите магнуми.
                  Благодаря колеги, тия данни наистина не ги знаех.Пиша за ресурсните испитания защото това съм работил.

Коментар

Ако приемеме че завода производител дава 15 000 истрела гаранция на хромирана цев на едно автоматично оръжие това значи че ресурса на същата цев монтирана на болтова карабина трябва да го вдигнем поне пет пъти. С болт екшън карабина задника да си скъсаме няма как да вкараме цевта в такива температурни режими както при една картечница.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Така е, но болшинството ловни карабини са с нехромирани цеви.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Така е, но болшинството ловни карабини са с нехромирани цеви.
                        Да де но са от високо легирани стомани с около и над 10% легиращи елементи което прави цевта много по износоустойчива от хромирането но това е скъпо за масовото оръжие.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Ако приемеме че завода производител дава 15 000 истрела гаранция на хромирана цев на едно автоматично оръжие това значи че ресурса на същата цев монтирана на болтова карабина трябва да го вдигнем поне пет пъти. С болт екшън карабина задника да си скъсаме няма как да вкараме цевта в такива температурни режими както при една картечница.
                          Хрома е скъпо удоволствие.Затова западното армейско оръжие не е хромирано.Плюс това е сметнато че при реален военен конфликт след300-500 истрела този войник не съществува-идва следващия.Руснаците и ние /не знам за другите бивши соц./ все още хромирваме всичко.При испитание "ресурс" на М16 американката издържа около 6000 и започна да не извлича гилза/разду патронника/.За това както писах и в по-предна публикация "мазалатка" с хромирана цев спокойно ще ги излапа 30000.Да ама кой и кога ще ги гърми? За един живот даже и да не хромирана цевта, ако се "ухажва" съвесно оръжието стига и хартисва за поколенията.Всеки от нас знае намерените по мази и тавани Маузери Винтовки и др. донесени от дядовците ни като трофеи от войните,смазани иувити старателно, да не би те да са раздути или пък да разсейват?С риск да обидя учасниците в тази тема, мисля да си приказваме за нещо друго!
                          Поздрави!!!

Коментар

В голяма грешка си за хрома. Същия се използва за защита на оръжия, които ще се подлагат на големи натоварвания, като в същото време цевите са направени от относително евтин изходен материал - или т.нар. масово производство. Скъпите, качествени, поръчкови оръжия на световно известни производители и "занаятчи", било то гладки или нарезни, които се използват за спорт, лов или просто за кефа на собствениците им, НИКОГА не се хромират. Това е все едно да си лакираш ловните трофеи.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

223 Rem. e в категория "бързи".
                              SLR .223Rem. /около 1000м/с/ - 5000 изстрела по паспорт на оръжието. Това е ресурс при гарантирана точност.

..........При испитание "ресурс" на М16 американката издържа около 6000 и започна да не извлича гилза/разду патронника/..............!
                              А М16 е едно недоразумение, наложено на щатската армия по съвсем комисионерски причини. Някой да знае колко събира пилнителят и защо точно толкова? Отговорът търсете в науката Статистика.
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Легендата за АК-47 & М16 е от части вярна, но само за първите образци. През годините развитието на американката е претърпяло толкова промени и усъвършенстванията, че просто вече няма нищо общо с първообраза. Викат му пропаганда или стара слава.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X