От: Прострелка на нова карабина с оптика - технология и мнения...
Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Мощните пружинни въздушни пушки имат двоен откат, един път назад като тръгне буталото и втори път напред като удари буталото в предната стена на цилиндъра. По Тази причина повечето оптики не издържат и се разбиват/разцентроват. При огнестрелните отката е само един и оптиката има дълъг живот.
На няколко приятели съм им настройвал оптиките на карабините - никакви проблеми не са ми обадили впоследствие.
Един "Хатсан Гризли" 5,5 мм. на 15 м. ги сееше по целия лист А4 и така и не можах да му свърша работа. Моят "Хайнел 303" 4,5 мм., слабичък с едно "Таско" за 15 лв. от пазара на това разстояние прави група колко монета.
Така, че вземи си нещо средна ръка и пробвай на карабината. Най-вероятно ще останеш доволен.
сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Мощните пружинни въздушни пушки имат двоен откат, един път назад като тръгне буталото и втори път напред като удари буталото в предната стена на цилиндъра. По Тази причина повечето оптики не издържат и се разбиват/разцентроват. При огнестрелните отката е само един и оптиката има дълъг живот.
На няколко приятели съм им настройвал оптиките на карабините - никакви проблеми не са ми обадили впоследствие.
Един "Хатсан Гризли" 5,5 мм. на 15 м. ги сееше по целия лист А4 и така и не можах да му свърша работа. Моят "Хайнел 303" 4,5 мм., слабичък с едно "Таско" за 15 лв. от пазара на това разстояние прави група колко монета.
Така, че вземи си нещо средна ръка и пробвай на карабината. Най-вероятно ще останеш доволен.
Е това прочети,тук е истината.
Коя да е оптика средна ръка с нормална карабина ще държи,карабини с кофти / това как искаш си го преведи / импулс на отката трошат и качествени оптики,а яките вьздухарки трошат всичко.
SWFA за бюджетна оптика ако намериш или някой Вортекс,че им добра гаранцията,също и Сиг Сауер.
Има ли не ярко жълтурска оптика предназначена за карабина, която на не издържа отката й?!? Аз е така, за експеримента си купих една китайска и като се изключи, че с леща 50 изкарваше по-неясен и тъмен образ от щатния ми Vortex 24мм, си държеше прострелка и нямаше други забележки... Според мен всички изброени по-нагоре в темата марки оптики ще си държат на 308.
От 2013 - няма нови мнения...
Това добре ли е или е проблем с форумния архив ?
То да не вземеш да пишеш - някой от хората може и да не са живи вече (дано да не е така) .
Накратко - нова придобивка - карабина 308 .
Има си мерни прибори .
Искам и малко оптика .
Целта на питанката е следната - кое носи на откат .
Обяснявам съвсем лаишки - прострелвам въздушна пушка - подарък за сина ми .
Правя група от 5 см на 20 м с един проектил (все пак са 250 в кутийка) .
Следва транспорт (разнасяне един вид) .
До крайния получател....
Нося "нещото" на детето - не може да уцели мишената (а4 на 20м) .
Мятам се аз . Още по зле .
Консултирам се с приятели - пушкалото било много мощно (.......) , срутвало оптиката.............
Не че оптиката е Цаис , не че духалката е хайнел ...
Ама толкоз път, за един път - никой път !
Каква оптика от порядъка 1-4 до 5-9 Х (задължително ) 50 (и нагоре) , издържа на отката на 308 ?
Цифрите над 1500лева - не са ми познати в бюджета.
Колега, има огромна разлика между откат при въздушна и огнестрелна пушка. Въздушната освен удар назад има и такъв напред, когато се прибира пружината обратно. Като цяло въздухарка ще счупи оптика по-лесно от малокалибрена карабина. Но във всеки оръжеен магазин ще ти предложат оптика спрямо твоето пушкало.
Има ли не ярко жълтурска оптика предназначена за карабина, която на не издържа отката й?!? Аз е така, за експеримента си купих една китайска и като се изключи, че с леща 50 изкарваше по-неясен и тъмен образ от щатния ми Vortex 24мм, си държеше прострелка и нямаше други забележки... Според мен всички изброени по-нагоре в темата марки оптики ще си държат на 308.
Не всички - ФН СКАР 17 има гаден откат за оптиките,много мек за тебе,но троши оптики доста повече от доста други карабини в калибъра та той според мен правилно пита,но пък и между марки и модели разлика колко искаш - смотана оптика от евтините ще държи доста по-малко от вьрховия модел на марката,не е само стькьлцето,някои държат и на 50 калибър ма са едни други пари.
Не всички - ФН СКАР 17 има гаден откат за оптиките,много мек за тебе,но троши оптики доста повече от доста други карабини в калибъра та той според мен правилно пита,но пък и между марки и модели разлика колко искаш - смотана оптика от евтините ще държи доста по-малко от вьрховия модел на марката,не е само стькьлцето,някои държат и на 50 калибър ма са едни други пари.
Не познавам "отвътре" маркови и скъпи оптики, но зя тези които познавам мога да кажа следното: При руските и чешките винтовете за реглаж местят кръстачката, а при другите с винтовете се отклонява вътрешната система от лещи и избраното положение се осигурява от пружинка/и. Естествено е, че втория вариант е много по-податлив на сътресения и размествания, но явно е "по-технологичен".
сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Не познавам "отвътре" маркови и скъпи оптики, но зя тези които познавам мога да кажа следното: При руските и чешките винтовете за реглаж местят кръстачката, а при другите с винтовете се отклонява вътрешната система от лещи и избраното положение се осигурява от пружинка/и. Естествено е, че втория вариант е много по-податлив на сътресения и размествания, но явно е "по-технологичен".
За карабина и откат имах в предвид,кекави оптики въобще и не заглеждам,че струват скъпо,чешките са много добри за парите си,Руските не ги знам,по Калашите съм с SWFA и Аймпойнт,държат и на скапания откат на 308 Скара
Ако можеш вземи си с подсветка голяма благина е. В каталога на завода този модел го дават с регулируема подсветка .http://pilad-vomz.ru/products/product/77/ Цената е около 13 000 рубли което на око е около 350 лева . По принцип оптиките с регулируема кратност са малко по нежни поради наличието на повече движещи се части вътре .
Коментар