Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си Тоз-8М

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Купих си Тоз-8М

"Висящата"("плаваща" както я наричате) цев е задължителна.
    Аз правя т.нар. "глас бединг" с епоксидна смола. И двете ми нарезни пушки са с бединг.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Само едно малко уточнение - не безир, а ленено МАСЛО - има го по магазините на СБХ! За вакса е хубаво да се вземе пчелен клей от някоя аптека и да се разтвори най-добре в терпентин. След тази вакса се чака да изсъхне около 1/2 час и се полира с вълнен парцал.
      Става убиец и както каза Таран фладера изпъква страхотно.
      Между другото след обработката на материала с най-финната шкурка е добре същия да се мине с влажен парцал, за да "настръхнат" останалите власинки от дървото. После пак финна шкурка и накрая байца, лененото масло и ваксата.
      Успех!

Коментар

Ми той безира нали е ленен. Или е някаква химия? Не съм пробвал с ленено масло.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Освен ленен, има и "пентафталов" безир, който си е откровена синтетика. Ленения безир, би трябвало да е едно към едно ленено масло, но и това не е така - това дето се продава за "ленен безир" също е синтетика, но бавносъхнеща /в сравнение с пентафталовия/.

Само че , всичко това няма значение - Георги Василев, ще "боядисва" със епоксидна смола. Това е много здраво покритие, изобщо не прониква, но затова пък тотално запечатва и е устойчиво в много по-голяма степен на атмосферни, химични /напр. оръжейна смазка/ и механични влияния.

П. П. Покритието със епоксидна и прочие реактивни и активни смоли не е противоречие със никоя друга предварителна обработка /например: "многолистното тесто", за което говоря погоре/
          Последно редактирано от davc; 18-08-08, 23:04.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Поне да е полиестерна. Щото епоксидната е токсична. Такова нещо няма да си търкам по скулите. Надали ще ме отрови, ама само при мисълта.......... А на практика ще свърши същата работа. Мое мнение.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Поне да е полиестерна. Щото епоксидната е токсична. Такова нещо няма да си търкам по скулите. Надали ще ме отрови, ама само при мисълта.......... А на практика ще свърши същата работа. Мое мнение.

Немой се косиш! Той ще направи "спортен" приклад и ще тапицира "бузата" с естествена кожа .

Коментар

Смола....абе....не че не става ама.......абе не ме кефи! Няма топлината на дървото, но пушката не е моя, аз казвам как бих я обработил по мой вкус, нищо ангажиращо.

Коментар

Пичове нищо няма да боядисвам! Бединга е процес при, който се прави идеално "легло" на цевната кутия в приклада. По този начин желязото не мърда спрямо дървото и има повтаряемост на изстрелите.
                  Ето нещо за обща култура: http://www.youtube.com/watch?v=jKoL4GA_0Kw , http://www.ranchtrippin.com/bedding/
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Баси, пък аз си мислех, че това аз съм си го измислил и само аз го знам.
                    Това като технология, не знам по какви причини се е появило, лично аз го правя поради мързел за прецизно напасване "чрез дъводелски" приоми.

Коментар

Здравейте, след като прочетох два пъти темата реших и аз да правя нов приклад на Биатлонката.Днес порових малко в нета намерих интересни неща в http://www.guns.ru/
                      http://talks.guns.ru/forummessage/54/257277.html
                      http://talks.guns.ru/forummessage/56...-m4168314.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X