Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си Тоз-8М

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих си Тоз-8М

Колеги, в момента съм на почивка около Варна и обикаляйки оръжейните магазини видях един ползван съветски еднозаряден Тоз-8М-.22ЛР. Въпреки петте пушки, които притежавам( включително и флоберка ЧЗ-513 ) не се сдържах при вида на дебелата цев и го платих. Сега, като се върна ще вадя разрешително за закупуване.
    Навремето, като ученик съм тренирал в ОСО с такава пушка и си спомням, че беше изключително точна. Идеята ми е да я "тунинговам"-поставяне на пълнител и нов приклад( нещо тип-тактикъл ). Моля колегите, които имат информация за майстор на приклади да помогнат( за пълнителя ще се обърна към Хънтъра ). Тежкия приклад не ме притеснява, защото ще я ползвам за лов на хищници чрез издебване и примамване, и за развлечение. Ето някои идеи:
    Прикачени файлове
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

До: Купих си Тоз-8М

Честито!Когато стигнеш до двуногата сподели информация.Аз съм си харесал един
    модел на Leapers по простата причина, че е единствената двунога предлагана по
    интернет-магазините.

Коментар

Аз имам двунога, която ползвам на карабината и флоберката. Двуногата е със захващане тип "Харис" и се сменя лесно. Купих си я от Кабелас за 70 долара. Ето я:
      http://www.cabelas.com/cabelas/en/te...774&hasJS=true

Коментар

Честито Жоро! Пожелавам ти на слука през ловния сезон!
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Колеги, много ми харесва приклада от водоустойчив шперплат(виж горните снимки), та въпроса ми е откъде може да се купи такъв? Чувал съм, че в Тетевен има завод за шперплат, но не знам дали правят такъв( и толкова дебел).

Коментар

Водоустойчивия шперплат е много тежък. Обикновеният е не по-неустойчив на вода от нормалната, масивна дървесина. А готовият приклад, така или иначе, подлежи на повърхностна обработка.
            Такъв дебел шперплат последно гледах на Сточна гара, "Топливо", бившият магазин "501 стоки" - някакъв китайски, махагонов /от нискосортен, светъл махагон/.
            Ако приемаш предложения и идеи: Нещо, което съм правил и поне на мен много ми харесва. Тънък шперплат, 2-3 мм. Предварително го оцветяваш със някакъв проникващ байц /за да пропие в целия обем на материала/ в различни цветове. След това на преса, със качествено лепило ги оформяш в блок. При последващата обработка, разнооцветените слоеве се откриват в различни форми и фигури
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Идеята е добра, но:
              1 не познавам технологията( не съм го правил)
              2 нямам преса
              3 за пръв път чувам за такъв байц( тоест не знам къде се продава и как се работи с него)

Коментар

Технологията не е нищо особено, лесно ще я отработиш. Един лист шперплат /около 2х3м/, струва горе долу двадесетина лева /тънкия/, така че имаш възможност за много експерименти на принципа: "проба-грешка".
                Преса са всеки две масивни талпи със няколко торби цимент, или друга тежест.
                Проникващ байц, като отделен клас всъщност няма. Трудно проникват лазурните лакове например. Всеки водо-, или спирторазтворим байц е достатъчно рядък, за да пропие на 2-3мм, след известно накисване.

Коментар

А след накисването шперплата няма ли да "цъфне"?

Коментар

Не е необходимо "накисване" - при нагряване на дървото до около 50 градуса, попиването на байца е МНОГО по-дълбоко.
                    Иначе поздравления, взел си хубава и качествена пушка!

Коментар

Е, то накисването не е с часове, пък и всъщност не е толкова страшно. По важното е да уцелиш естеството на фабричното лепило на шперплата, за да не го разтвориш във разтворителя на байца /вода, или спирт - съответно/! Според зависи, може да се окаже, че лепилото не се влияе, нито от вода, нито от спирт.

П. П. Междувременно колегата Iama69 е писал и е съвсем прав.
                      П. П. II Колега Iama, това "69", набор ли е, ако е така, приятно ми е наборе!
                      П. П. III А, ако трябва да съм съвсем пунктоален, "накисването" е по-скоро потапяне - за една-две цигари време.
                      Последно редактирано от davc; 12-08-08, 20:18.

Коментар

И аз да кажа. От опит. Няма нужда да се маже с нищо, предварително. Реда е следния. Вадиш желязото (баш това ми е детска мечта) и си правиш шаблон от картон по корпуса. Там където ще ляга пушката. С един шаблон, обикновенно се режат по 2 листа. Или 3, според дебелината. Постепенно зтваряш затворната кутия. Може да вградиш и някое парче желязо около упорите. Накрая лепиш. Приклада е паснат към затворната кутия максимално. Няма луфтове сиреч.Това е най-лесния и качествен начин за изработване на приклад. След като го оформиш външно го намазваш с горещ безир (задължително ленен) И след като изсъхне търкаш с пчелен восък и лъскаш докато се збъркаш. При оформянето на приклада се прекъсват пластовете и след намазването с ленен безир, излиза страшен фладер. Остава да ти пожелая успех. И да пуснеш снимки, естественно.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Писаното от targa, ме навежда на мисълта за "плаваща цев", т. е. твърда, плътна връзка, около цевната кутия и никакви допирни точки до самата цев - ложата съществува, дотолкова, доколкото не е възможно да се прикладва и пр. държи оръжието без нея.
                          Пък оттук-нататък има едни интегрирани конзоли за оптика-фенер-далекомер-"червена точка"; едни двуноги и триноги /задължително на самостоятелната ложа, а не на цевта/ и т. н.
                          При положение, че това ти е N-тата пушка /и не държиш на автентичността и/, спокойно можеш да си позволиш тези ТНТМ-та.
                          Плюс всичко това, прикладът, може да го изпълниш раздвижен във две, а дори и във три равнини......
                          Малей - мечти!

Коментар

[quote=davc;445432]Писаното от targa, ме навежда на мисълта за "плаваща цев", т. е. твърда, плътна връзка, около цевната кутия и никакви допирни точки до самата цев - ложата съществува, дотолкова, доколкото не е възможно да се прикладва и пр. държи оръжието без нея.

Точно. Ложата може да е дълга и до дулни срез, но без да се допира до цевта. И ако има двунога, задължително се монтира на ложата.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Е, то накисването не е с часове, пък и всъщност не е толкова страшно. По важното е да уцелиш естеството на фабричното лепило на шперплата, за да не го разтвориш във разтворителя на байца /вода, или спирт - съответно/! Според зависи, може да се окаже, че лепилото не се влияе, нито от вода, нито от спирт.

П. П. Междувременно колегата Iama69 е писал и е съвсем прав.
                              П. П. II Колега Iama, това "69", набор ли е, ако е така, приятно ми е наборе!
                              П. П. III А, ако трябва да съм съвсем пунктоален, "накисването" е по-скоро потапяне - за една-две цигари време.
                              "69" е набора! Също ми е приятно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X