Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снайперът който прицелва вместо вас.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снайперът който прицелва вместо вас.

Случката беше преди повече от 10 години . Оптиките тип ПУ са на едни 80 и кусур години като модел лошото е че няма друго от онова време с което да ги сравняваме . Цайс от онова време живи няма и да има някоя останала хората си я пазят като очите си . Преди повече от 20 години ми показаха една немска оптика от втората световна ама много за малко я подържах .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Случката беше преди повече от 10 години . Оптиките тип ПУ са на едни 80 и кусур години като модел лошото е че няма друго от онова време с което да ги сравняваме . Цайс от онова време живи няма и да има някоя останала хората си я пазят като очите си . Преди повече от 20 години ми показаха една немска оптика от втората световна ама много за малко я подържах .
      До преди две години имах оригинален Цайс 6х от Втората Световна. В момента е на съответното пушкало- Маузер 98. Иначе нищо особено нито като качество на оптическата система нито като корекции. Мой познат има Мосин- Наган с 4 кратен Цайс (оригинална комплектовка от преди 1941)- също нищо особено.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

След толкова години критериите са ни други .

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
          Не ти сега сериозно ли ?!

Значи тва електрониката в оптиката е като ESP-то и кондома? Убиват ти цялото удоволствие от занятието.
          Едва ли Ненчев си прай кеф да гърми по хора, Мисля , че имаше предвид , че "мишените" гърмят по стрелеца-и то реално.Та маани баш така да ги освиткаш с този инструмент и да се хилиш в Жипчето
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Мисля че генерал Серпилин го беше казал : На война светци няма . Има само живи и мъртви .

Коментар

Казал си го Константин Симонов през измислен от него генерал Серпилин в книгата "Живите и мъртвите".

А что се отнася до критериите, то сегашните снайперисти не могат и да стъпят на малките са пръстчета на снайперистите от Втората Световна по ефективността и бойна равносметката, нищо че тн "война с тероризма" вече се продължава повече от Втората Световна война, и че безспортно технологиите са вече космическите. Е и? Кой от сегашните снайперисти може да се похвали със 100 подтвърдени убити вражески воиници? С 200, 300 и така нататък?

Коментар

Така и така сте я подкарали та да питам - кои са военните марки и модели оптика които си заслужава да разгледа човек ако е решил да го качи на АР15 примерно или на друга по-военна и добра полуавтоматична?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

За АР си вземи някакъв АКОГ. Има с 3,4 и така нататък пъти увеличение, малки,компактни със световод.....Акоискаш нещо истинско - минимум хилядарка в зелено, независимо бързомерец или оптика.
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Казал си го Константин Симонов през измислен от него генерал Серпилин в книгата "Живите и мъртвите".

А что се отнася до критериите, то сегашните снайперисти не могат и да стъпят на малките са пръстчета на снайперистите от Втората Световна по ефективността и бойна равносметката, нищо че тн "война с тероризма" вече се продължава повече от Втората Световна война, и че безспортно технологиите са вече космическите. Е и? Кой от сегашните снайперисти може да се похвали със 100 потвърдени убити вражески воиници? С 200, 300 и така нататък?
                    Ами след 2СВ има снайперисти с повече от сто "потвърдени" - например Крис Кайл имаше 256 потвърдени , Чарлс "Чък" Маухини има 103, Адалберт Ф Уолдрън има 109, Хикок пък е със страшно много непотвърдени .... В момента на общо "съревнованието" е кой ще направи по- далечен изстрел... 1500 м. вече се счита за "нормална" дистанция на изстрел например.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Така и така сте я подкарали та да питам - кои са военните марки и модели оптика които си заслужава да разгледа човек ако е решил да го качи на АР15 примерно или на друга по-военна и добра полуавтоматична?
                      Преди да ти отговоря на този въпрос ти трябва да ми отговориш на няколко други:
                      1. За какви дистанции на изстрела говорим - 100-200-300-400 или повече метра.
                      2. Трябва ли същото оръжие да може да се ползва и при "близък бой".
                      3. За платформа в 5.56 (.223 Рем) ли говорим или условието е "полуавтоматична пушка".

Като ги кажеш тези ще може да ти кажа и аз моето мнение по въпроса.
                      Вариант 2 - чакаш да ми дойде АР- ката и като я накича ще ти я снимам с обяснения кое как и защо е по нея.

Коментар

За Крис Кайл Пентагонът е потвърдил официално 160 унищожени цели. И той някак си не ми влиза в списъка на симпатичните колеги. Защо ли? Не поради факта че е той американец или нещо подобно. Отговор се намира в статия на Дойче Веле - http://www.dw.de/%D0%B4%D1%83%D0%BB%...%B0/a-15661229

Коментар

За Крис Кайл Пентагонът е потвърдил официално 160 унищожени цели. И той някак си не ми влиза в списъка на симпатичните колеги. Защо ли? Не поради факта че е той американец или нещо подобно. Отговор се намира в статия на Дойче Веле - http://www.dw.de/%D0%B4%D1%83%D0%BB%...%B0/a-15661229
                          Аз пък не намирам нищо смущаващо в статията..?!! Човека се е превърнал в перфектен инструмент за водене на война. Отлично мотивиран и обоснован пред себе си... Не мисля, че в тая професия има място за колебание, за съвест и т.н. Има цел в обхват, един изстрел - една смърт. Сменя позицията и отново... Такъв е занаята просто. В Чечня не е било по-различно със "затворените зони" през нощта - руските снайпери са стреляли по всичко което мърда, защото своите са знаели, че тази вечер, в тази зона нямат работа (мисля, че тези работи ги знаеш много по-добре от мен...)! Следователно всичко останало се счита за "враг" и подлежи на отстрел... Що се отнася до постиженията на снайперите от ВСВ - напълно нормално е бройките им да са недостижими днес! Променил се е начина на водене на война. Наситеността на конфликтите днес е много по-малка и т.н., но това не означава, че стрелците от ВСВ не са били майстори - напротив!

Коментар

Марто, много, ама съвсем не си прав. Ама няма за какво да дискутираме във форума, просто аз лично за себе си не виждам смисъл. Още веднъж прочети тази цатат:

- Секундите преди първия смъртоносен изстрел за този ден той описва с думите: "Едва дочаках да започне битката. Исках да стрелям по жива цел. Исках да убия някого. И не трябваше да чакам дълго."

Аз съм до тук с този персонаж. Някой знае ли той как си свърши? Застреля го неговият колега, също ветеран от Ирак.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                              Едва ли Ненчев си прай кеф да гърми по хора, Мисля , че имаше предвид , че "мишените" гърмят по стрелеца-и то реално.Та маани баш така да ги освиткаш с този инструмент и да се хилиш в Жипчето
                              Нямам представа както е искал да каже "Поета", аз коментирам буквално написаното.
                              Със този прибор никоя мишена няма да ти отвърне на огъня защото (дивите кози нямат палци) това е (за 100тен път) комерсиалния-евтин-опростен модел дето можеш да го купиш от магазина като всяка друга пушка (върви със пушката) и ако не те е срам от себе си - да го използваш..

Това не е оптика за полеви условия а играчка за манекени с повече от една лява ръка.

Докато не ислезе ревю от независим източник няма как да разбереме върши ли работа която обещава производителя,

За Крис Кайл Пентагонът е потвърдил официално 160 унищожени цели.
                              Аз все си мисля че, има снайперисти в нерегламентирани групировки със доста повече непотврдени попадения във многото безизвестни военни конфликти из Африка, Централна Азия и Южна Америка които бушуват и днес.

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              Наситеността на конфликтите днес е много по-малка и т.н.,..
                              Ти сам прецени ето един небрежен пример:

Коментар

То не мисля че и Simo Haya, Josef Allerberger и Matthaus Hetzenauer ще да са ти особено симпатични, ама това не променя факта че са добри снайперисти. Да не говорим, че другарят Алербергер е изпитвал едно особено чувство към руските снаперистки и с особено желание ходил на лов за тях, като в крайна сметка има 38 такива трофея на пояса. Професионализма си е професионализъм.... А относно потвърдените на Крис Кайл - нито една от цифрите не е официално потвърдена от Пентагона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X