От: Наклон на газоотводната тръба на АК-47 <-> АК-74 Причини и следствия
Е сега ме уби
. Някога ние (електричарите) учихме теоретична електротехника поне 2 семестъра (кво` прави искрата като цъкнеш ключето на лампата), а колегите оръжейници учеха "Вътрешна балистика" също толкова (чий го крепи куршума (снаряда) вътре в цевта по време на изстрела)...ама беше преди повече от 20 години и не се сещам кой да питам...така че само разсъждения. АК-то си е копие на едно финландско пушкало, и може би наклонения канал е отговарял на тогавашната технология за производство на оръжия и муниции, а "нововъведенията" може да са борба с всеизвестното желание на АК-то при изстрел да подскача нагоре поради високата скорост на затвора при презареждане.....
Има и прости маркетингови причини- примерно някой да има патент за точно определена механика (наклонения канал) и друг да казва (доказва в съда) "Не те копирам, виж моя канал е съвсем различан..." то е ясно, че принципа е един и много шаване в дизайна неможе да има....такива ми ти мисли
Първоначално публикуван от Венцислав Петров
Преглед на мнение

Има и прости маркетингови причини- примерно някой да има патент за точно определена механика (наклонения канал) и друг да казва (доказва в съда) "Не те копирам, виж моя канал е съвсем различан..." то е ясно, че принципа е един и много шаване в дизайна неможе да има....такива ми ти мисли

Коментар