Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България обмисля да купи употребявани F-16 от САЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: България обмисля да купи употребявани F-16 от САЩ

Понеже и аз съм служил в авиацията и съм обиколил почти всички летища на времето предпочитах да слушам къкво казват пилотите и механиците за различните модели самолети. На МиГ 21 му викаха "летящата тръба" и всички бяха категорични че това е идеален самолет за начално натрупване на опит за младите пилоти защото търпи доста грешки. МиГ 23 беше труден дори и за опитните пилоти защото освен всичко е и с ръчно променяне на ъгъла на крилете тежък за пилотиране и скъп за поддръжка. Обикновенно като станеше въпрос за МиГ 29 всички го определяха с една дума страхотен е и всички пилоти искаха да летят на него. Освен всичко това подръжката на руската техника е усвоена на много високо ниво в завода в Граф Игнатиево и другите АРЗ поне до скоро имахме пълен лиценз за основните ремонти на МиГ 21 и частичен за МиГ 29 а поддръжката на новата техника която трябва да закупим тепърва трябва да се усвоява защото за един час във въздуха има над десет часа поддръжка на земята без значение къква е народноста на самолета . На черния континент летят всякъкви стари модификаций и МиГ 21-23 и Букенир и Фантом но на тях летят основно много добре платени наемници от КСР и други организаций които са бивши пилоти от армийте по цял свят .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
      Хубаво, купихме ги..и..? Ако някой може с прости думи да обясни как вижда България в някаква война..? С кого ще воюваме? За какво? Локален или глобален конфликт? В каква коалиция или самостоятелно? С каква техника ( и колко), с какви кадри (и колко)......? Но не отговаряйте с "Който не храни.....!
      Да не превръщаме темата в поредния безкрайно безсмислен спор "Кой е по- по- най-?" Нека помислим за необходимостта от закупуване на такава техника..
      Тук си много прав!Въпроса е за какво са ни изтребители!?Армийката ни навсякъде по света е с поддържаща роля...я кенефи и бани ще строим,я някоя кухничка...а ако слушкаме може и пистата в Кандахар да пазим.Ама комисионката му е майката.Не е важно за какво са ни-важното е,че ще ги имаме.Пък после като се почне едни курсове за преквалификация,едни ремонти....там където е текло-пак ще тече!

Коментар

Авиация и армия ни трябват по много причини. Тази работа с комисионните рано или късно ще свърши ,но това че можем да имаме заводи ,които ремонтират тази техника или произвеждат части за нея.
        Преди 20 години завод Георги Димитров или след това Георги Бенковски извършваше основен ремонт на Миг 21 , Миг 23, Миг 27, не помня кой Л ка беше за почти всички арабски държави.Това бяха много,ама много долари. Освен високите технологии използвани при ремонта.
        Какво пречи това да се използва и сега.
        Това вдига нивото на нацията ,не е едно и също да произвеждаш сирене и да ремонтираш Ф 16.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          ...Какво пречи това да се използва и сега.....
          Цървулите политици
          Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          Родната казарма я изкарах във вече бившата авиобаза Добославци......
          А мен от там ме изгониха ( или се махнах ), и то като офицер (старши техник) отговарящ за поддръжката на споменатите 23-ки.
          Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          .....Грам не беше изтрещял и наистина обичаше работата си......От него също знам ....
          Което не значи че е разбирал Самолета се зарежда с ГСМ (гориво смазочни материали), въздух и кислород, преди полет (до тук три машини). Обаче си има собствено електроснабдяване, акумулатори, генератори, електромашинни преобразуватели, а аеродрумното захранване (така нареченото АПА) служи при запуск на двигателя да не се хаби ресурса на акумулаторите. Уралите АПА бяха по стари бензинови на "Габровнишката" ескадрила и по-нови дизелови на "Доброславската"......и т.н.
          Докато с тези старшински бисери за крадците които точат едно гориво и пълнят друго както и "менящото се напрежение в полет в следствие на лошо зареждане" направо ме уби
          Понеже и аз живея в Костинброд, звънни и ела да си клюкаме
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнение
            Тук си много прав!Въпроса е за какво са ни изтребители!?Армийката ни навсякъде по света е с поддържаща роля...я кенефи и бани ще строим,я някоя кухничка...а ако слушкаме може и пистата в Кандахар да пазим.Ама комисионката му е майката.Не е важно за какво са ни-важното е,че ще ги имаме.Пък после като се почне едни курсове за преквалификация,едни ремонти....там където е текло-пак ще тече!
            И от каква гледна точка го видя това.Ти като си кенефаджия някъде по света незначи,че и другите са същите като тебе.А така наречената от теб "баня",която изпратиха в Афганистан първия път е комплекс за противохимическа и радиоактивна обработка,просто да го знаеш да не се излагаш и някъде другаде.Аз като не знам за нещо в дадена област и си трая,а не бия тъпана с простотия и приказки от 1001 нощ.

Коментар

А мен от там ме изгониха ( или се махнах ), и то като офицер...
              Понеже и аз живея в Костинброд, звънни и ела да си клюкаме
              Aз от тогава с офицери не говора.Това животно не разбира какво му говориш и само те кара лицеви опори да правиш.Аз по едно време го докарвах до 100-150 на ден(ама не наведнъж де).
              Ша звънна , ама без лицеви.
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                ...извършваше основен ремонт на Миг 21 , Миг 23, Миг 27...

МиГ 27...?!
                Ние такива самолети никога не сме имали. "Най-съвършената" модификация на МиГ23, бивала на въоръжение тук са /не помня колко/ МиГ23 МЛД, във варианта за "вътрешна употреба", т. е. не "маймунска" версия. Те бяха втора употреба и воювали в Афганистан. Получихме ги в началото на 90-те, в замяна на "25-иците", които ни бяха хартисали.
                В европейските "соц", също нямаше такива самолети /та да сме ги поддържали баш пък ние/. Ако е вярно това, което пишеш - да не би да е имало идея да си доработваме сами "23-ките" до "27-ци"!!!
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ти ме накара да се замисля,беше 86 когато бях там на стаж.Понеже двигателят и фюзелажът са едни и същи да са се изфукали,че ремонтират и самолета. После не съм ходил там и не знам подробности.Сори.

Коментар

Здравейте! По отношение на споменатите самолети "МиГ-27", мисля че се бъркат с модификацията "МиГ-23БН"/която има почти същия на вид "нос"/,която обаче е била на въоръжение у нас.
                    Лада-2107 , 1.5л, 1989г

Коментар

И ето логичното продължение - http://www.standartnews.com/news/det...B5%D0%BB%D0%B8
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Май по-скоро това!

"..."Предвид ограничените ресурси на България, подкрепяме перспективата за по-големи инвестиции в българските сухопътни войски с цел закупуване на допълнителни бронирани автомобили, бронирани жилетки, тренировъчни съоръжения и комуникационно оборудване, тъй като това ще има по-голям и непосредствен ефект върху способността за военно разгръщане, отколкото би имало предоставянето на нови бойни самолети или кораби", пише още в секретния документ, цитиран и от "Фокус".

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          И ето логичното продължение - http://www.standartnews.com/news/det...B5%D0%BB%D0%B8
                          Егати тюрлюгювеча. Ние какво искаме да купим - изтребител за въздушно превъзходсво (Ф16, Грипен, Юрофайтър) или лек ударен изтребител (Ф-18, Рафаел) ? Или няма значение какво стига цената да е добра ? Един вид търсим кола - няма значение джип или комби, стига да е на далавера.
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            ....отколкото би имало предоставянето на нови .....
                            Този път американците са прави. Това е по-изпълнимо в условията на армията (и по-ефективно предвид състоянието и). Като знам какви тикви са в БНА (май сега е БА) ако купят нови самолети направо си е БАло съответния роднина. Кофти шъ е за висшите лапачи, понеже вместо едни пари от една авио компания, ще чакат от много различани доставчици, а и доставената некачествена или неокомплектована стока ще лъсне по-лесно......по-горния ми пост ( №8 ) още е в сила
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мисля, че на първо време това ще върше работа. Има го и във италиански вариантза страните от НАТО но сигурно някой ще каже, че е политически некоректно до се закупуват мигове .
                              http://www.brazd.ru/migat.html
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                Май по-скоро това!

"..."Предвид ограничените ресурси на България, подкрепяме перспективата за по-големи инвестиции в българските сухопътни войски с цел закупуване на допълнителни бронирани автомобили, бронирани жилетки, тренировъчни съоръжения и комуникационно оборудване, тъй като това ще има по-голям и непосредствен ефект върху способността за военно разгръщане, отколкото би имало предоставянето на нови бойни самолети или кораби", пише още в секретния документ, цитиран и от "Фокус".
                                Нормално на американците им трябва повече пушечно месо по горещите точки които те са подпалили и по възможност те и да не са американски граждани че те им излизат скъпо .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X