Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Убийство със законно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Убийство със законно оръжие

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    ...Опелът става и за каране, оръжието - само за убиване...
    Няма разлика. Оръжието преди всичко е за да останеш жив. За някои хора - необходимост. Като се замисля, какво ми струва постигането на адекватна сигурност за мен самия без оръжие, се колебая дали да не преосмисля принципа за не-носене на оръжие. Който имам по лични причини.

Ей го отговора горе. Всички въоръжени - никой не пуца. Ако малко хора са въоръжени - те са по-равни.

@ArSey:
    колкото и хубав човек да е бил, допуснал е една трудно простима грешка - с неговото оръжие са направени две убийства. Аз нямам към него други упреци, а който и друг да има други, е късно.

Коментар

Всъщност Веско със забрани вече се видя до къде се стига... В Англия забраниха поголовно огнестрелните оръжия... И какво стана? Увеличиха се убийствата с нож. В момента забраниха и ножовете... Какво стана ли? Увеличиха се убийствата цитирам: "с приложение на извънредно жестоки прийоми"... С други думи колкото убийства имаше толкова и сега... Проблемът е както се оказва в хората... Убийците убиват... без значение с какво...

Както много пъти съм писал, не оръжията убиват а хората, така е било и така и ще бъде... Като забранят и кухненските ножове ще чуете за убийства с химикалки...
      VPetrov.photography

Коментар

Светът го е имал и преди оръжията. Може би и след тях ще остане.Не знам за армии с кирки. И с харпуни. Пък им възлагат някакви надежди.
        Много хора могат да карат и със 100 при ограничение 40. Но ограничения има. Навсякъде. Защото ако няма, опелите ще убиват още повече.
        Не се заяждам, търся и за себе си верния път

Коментар

...
          Не се заяждам, търся и за себе си верния път
          То и за оръжията има ограничения.

Самият аз не съм намерил дори умерено приемлив път в това отношение. Но, отричането на нещо, което очевидно го има е погрешна стратегия навсякъде, където се усетиш че го правиш.

Аз наскоро се усетих за оръжията.

Коментар

Дай отговор, ако имаш.
            Или изтрий това...

Коментар

Светът го е имало преди оръжията, хората обаче не... Първото нещо, което е направил първият човек, е било оръжие... И всичко по сетне е със, за, поради оръжието... От всякакъв вид, кремък, камък, бронз, стомана, атом... Човек и оръжие са неразривно свързани...

В днешно време проблемите на хората са много, но странно защо постоянно се повдига този за забрана на огнестрелните оръжия... Защото на това му се казва първосигнално мислене... У хората има вроден рефлекс за пазене от оръжия... това е генетично заложено и е причина за оцеляването ни като вид (до момента) Все пак стотици хиляди години човеците са били заедно с оръжията и са оцелели тези които са се пазели достатъчно добре от тях. В днешното псевдо сигурно общество у индивидите се насажда фалшиво чувство за сигурност... и в желанието си за "пълна" сигурност те са склонни да искат пълна забрана за оръжията..., защото са единствената им инстинктивна, добре разпознавана опасност...

А всъщност трябва да свикнат, че сега опасностите са други, и то от страховити по страховити... Но понеже наркотиците да речем не са съпътствали човека през дълбините на историята на тях не се гледа като на смъртна опасност... (каквато са)... както и на още хиляди подобни заобикалящи ни неща... Затова припознаваме като причина за страх... огнестрелните оръжия... А докато си говорим някой млад човек вече си е инжектирал последната доза...

Вече би следвало да сме способни, да не се поддаваме на атавистичният страх от традиционните оръжия..., а да виждаме и мислим за реалните опасности...
              Последно редактирано от Венцислав Петров; 20-11-09, 01:10.
              VPetrov.photography

Коментар

Или изтрий това...
                И във Форума има ограничения. А отговори много.

Коментар

Добре!
                  Това си е техен избор! Но кой се чувства господ и избира вместо другите? И какво му дава основание за това?

Коментар

Господ се пише с главна буква...

Много хора на много места избират вместо другите... Демокрация му се вика...
                    Финансовият ни министър например избира дали да живеят еди колко си онкоболни или вместо тях да се родят еди колко си бебета..., дали пенсионерите да имат възможност да си плащат парното или пък военните в Афганистан да имат оборудване което да помага да оцелят повече... Също така решава дали ще го има БАН или пък с парите ще се направят няколко стотин нови МОЛ-а... Също така някой треторазреден чиновник в ЕС решава дали да бъдат излети в океана няколко стотин тона мляко или да живеят еди колко си африканчета...

Животът на всеки от нас, във всеки му етап зависи от действията, бездействията и решенията на някой някъде... И в това няма нищо чудно или сложно за разбиране...

Един човек с пистолет нищо съществено не може да реши... Докато един подпис автоматично праща хиляди към гробищата... съвсем мирно и демократично...

Аз затова и по-горе писах... хората се страхуват от неща дето не са страшни... А страшните не забелязват...
                    VPetrov.photography

Коментар

Венци Ви го написал по незнам си колко начина. Не е проблема в оръжията а в хората. Ако му вземат оръжието, човек който иска пак ще си ходи въоръжен, но с друго нещо законно, нож, арбалет, електрошок, даже ще си ходи с един въздушен пистолет за забиване на пирони. Напълно законно е. Това прави ли го автоматично убиец или кандидат убиец?
                      Докато за човек който кара с алкохол съм съгласен да се съди за опит за масово убииство.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Чисто статистически убийствата със законно притежавано оръжие са под 1% от общия брой което науката статистика дефинира като пренебрежимо малка цифра .Останалите 99% са с незаконно притежавано огнестрелно оръжие и съвсем законни ножове кирки лопати и друг домашен имвентар. Всеки обикновен гражданин минал по тоя път знае къква мъка и губене на време е в служба КОС - МВР да извадиш разрешително за носене и употреба на КНО освен целия набор документи трябва на една страница мотивирано да докажеш необходимост да го притежаваш и ако началника на съответното РПУ прецени че ти трябва накрая се сдобиваш със заветното разрешително. Гореописаната процедура е за простосмъртните жители на тази държава за някои категорий явно това не важи.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Планетата така и така е пренаселена...
                          Предлагам всеки да има право на оръжие, танк, или аз като бивш пилот на ВВС нямам нищо против от 1 щурмови вертолет в двора си.
                          Това ще доведе до пълна АНАРХИЯ и намаляване на популацията на дразнещите елементи (ДепУтати, мутри, намазани мутреси с мерцедеси ... и др.) и така всичко ще си дойде на мястото.
                          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

... До тогава моето е - никакви законни оръжия и непрекъснат контрол. Опелът става и за каране, оръжието - само за убиване...
                            Колко са убитите със законно оръжие и колко загиналите и осакатените при автомобилни катастрофи?

И какво казваш - оръжие само на правоимащите, а за гражданите тотален контрол и ще се чувстваш сигурен. Сигурно ще е така, в клетката е сигурно. Пък ако ти и подхвърлат нещо в паничката ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

"Колко са убитите със законно оръжие и колко загиналите и осакатените при автомобилни катастрофи?"

А колко са законните оръжия и колко са автомобилите ? Ако броят им се изравни дали статистиката няма да покаже друго ?
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Не съм съгласен, ама въобще!
                                В семейството ми има оръжия още от преди аз да съществувам и няма нито 1 застрелян.
                                А всички караме коли и имаме по 3-4 катастрофи. Някои по-сериозни.
                                Абе аз седя и си стрелям и някаква баба пресече пред куршума ми.... ЗВУЧИ тъпо.
                                Прикачени файлове
                                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X