Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Убийство със законно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Убийство със законно оръжие

...най-много ми е "интересно"допреди да се случи нещо подобно някъде из държавицата ни,никой не знае нищо,а след това се оказва,че"....там от години се е правело едикакво си и едищо си,от еди кои си дето са били едикакви си..."значи някой седи там някъде и чака да стане нещо за да реагира...Какво става тука...ако некой знае да внесе малко светлина на нас...
    HUSGVARNA 630 SMR
    PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Кирка и моторен трион са създадени за друго. И трябват пет прецизни замаха, често непосилни за пиян човек. Оставят и теоретичен шанс на другия. Петте леки подръпвания в посока са истински хазарт за всеки лошо ситуиран в доста по-голям периметър.

Коментар

Според мен проблема не е в закона, а в самите хора, дали с пистолет или с нещо друго убийството си е убийство

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Кирка и моторен трион са създадени за друго. И трябват пет прецизни замаха, често непосилни за пиян човек. Оставят и теоретичен шанс на другия. Петте леки подръпвания в посока са истински хазарт за всеки лошо ситуиран в доста по-голям периметър.
          Не, не, не е същото. Но дори е по лесно не с 5 натискания на спусъка, а с едно натискане на десния педал от неадекватен, пиян, неправоспособен или просто отчаян индивид. Дай да забраниме и колите?! Или поне автобусите, защото помня пак в Ямбол един такъв, дори с трезвен водач, затри бая народ......мир на праха им!

Коментар

За много хора педала в краката на някой е единствения шанс да стигнат от точка А до точка Б. Лекият спусък до къде би ги довел?

Коментар

За много хора педала в краката на някой е единствения шанс да стигнат от точка А до точка Б. Лекият спусък до къде би ги довел?
              Същата работа. За много хора оръжието е начин да останат цели. Идиотите с кола/оръжие, от дргуа страна, ...

(майките на КАТ и КОС си знаят)

Коментар

Де да знам... Втриса ме мисълта, че мога да разполовя някой неадресат, само за да остана цял. Което пък си е 50х50%.

Коментар

Както и много други неща, проблемът не е конкретно в оръжието, а в нежеланието на властта да постави нещата на строга научна основа.

Има (все още) по света места, където държавата или каквото си имат там като власт, не се впряга да контролира оръжията. Резултатите са приемливи - всеки носи оръжие, почти никой не стреля защото знае, че всички други носят.

Има други места, където оръжието е на разрешителен режим и се контролира силно. Там пак почти никой не стреля, защото оръжието е малко на брой и носителите му са на къс повод. Също приемлив резултат.

И остават местата като тук: държавата условно ограничава оръжието, но който иска, тривиално се сдобива с незаконно и почти тривиално - със законно. Така оръжие имат главно склонните да го ползват като аргумент, а се стреля на сватби, на погребения и по светофари.

Коментар

Няма ли вече да си изберем единия път и да сложим край на сватбарските стрелби?
                    Аз отдавна съм узрял и съм готов да приема всяко що-годе смислено решение. Бързо ще си припомня как се стреля, макар че бих предпочел това да не е общият избор. Късият повод ми се вижда по-надежден с оглед финансовите и физически възможности на болшинството. И в двата вариянта, обаче, същественото е контрол. И ясни правила.

Коментар

Само ще вметна, че за времето докато се изписа цялата тази тема, по един по същество крайно безсмислен въпрос... (За една година я станат едно две убийства със законно оръжие, я не...) са загинали няколко човека по пътищата, няколко десетки в болниците от лекарски грешки, още няколко десетки от препиване, преяждане и прочие...

Да напомня, шанса да загинете по пътищата на България е повече от 1000 пъти по-голям отколкото някой да ви застреля със законно оръжие... Ако се отчете и факта, че по пътищата катастрофите стават без подбор и без възможност да избирате докато при "стрелбите" случайните са рядкост... можете тези 1000/1 да ги умножите по още 1000...

Аз предлагам да забраним по този повод автомобилите... ама сериозно...!
                      VPetrov.photography

Коментар

Няма ли вече да си изберем единия път и да сложим край на сватбарските стрелби?
                        Аз отдавна съм узрял и съм готов да приема всяко що-годе смислено решение. Бързо ще си припомня как се стреля, макар че бих предпочел това да не е общият избор. Късият повод ми се вижда по-надежден с оглед финансовите и физически възможности на болшинството. И в двата вариянта, обаче, същественото е контрол. И ясни правила.
                        Късият повод е скъп - на пари, воля, ресурси. Нашата държава това се опитва да прави, но става третото, защото толкова можем. Тоталното въоръжаване е евтино, но неизгодно за властта. Ако всички сме въоръжени, в малка държавица като нашата ще си сменяме правителството сутрин, обед и вечер. А то не ще...

Коментар

Здравейте! Да ви върна леко към темата.
                          Днес погребахме Борис-единият от убитите. Точно за него никой,който го познава,не може да каже нещата, които вие му приписахте задочно в тая тема. Никога не е имал общо с борци,охранители и мутри. Готин, добър човек с много приятели и познати. Просто се е случило да си намери такава работа и тя му е допаднала.
                          Оръжието на убийството е неговият служебен пистолет. Там е работел - пазел е, грижил се е за понтона, къщата и провизиите на борда. Ползвал е въпросната Тойота като служебна и за придвижване по собствени нужди. В същия ден всичко е било спокойно. Нямало е кавга. Една недопита бутилка уиски за 5 човека не е кой знае колко огромно количество алкохол. В кръвните проби на убиеца и на понтона не са намерени наркотици или други подобни глупости. Никой не е очаквал,че пича (който за първи път е бил на понтона) ще вдигне пистолет и ,че изобщо ще прави опит да се докопа до него. Двете жертви даже не са успели да разберат,че са убити. Другите двама бягат с лодка. Убиеца го намират разтреперен свит в един храсталак.
                          Има неща които никак не се връзват с цялата ситуация,но следствието (дано да е изрядно) тече и да се надяваме ще подреди всичко.
                          Последно редактирано от ArSey; 20-11-09, 00:00.
                          диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Приемам, че личната ми ограниченост не ми позволява да видя отговорите. Приемам и да ги прочета на готово.
                            Не приемам сравнението между опел и макаров. И техните последствия. Ако е наложително всеки ден да стреляме, за да ни има, и случайно или поради малоумие сме отстреляли незапочнал живот/ не смея да си помисля "нарочно"/, то нека някой да предложи евентуално работещи решения. С конкретни примери. Тържествено обещавам да обмисля сериозно всяко предложение.
                            До тогава моето е - никакви законни оръжия и непрекъснат контрол. Опелът става и за каране, оръжието - само за убиване...

Коментар

Светът и хората са съществували и преди Опелите... Тъй че можем и без тях... въпрос на стандарт... част от който е и оръжието... При това е доказано, че Опелите убиват повече, по-добре и постоянно за разлика от Макаров...

Никога не съм се притеснявал от Макаров, от Калашников и прочие... Но за сметка на това ежедневно от господата: Голф, Опел и прочие...

Разумните хора се страхуват от реални опасности, не от имагинерни... Оръжията винаги са били и ще останат съществена част от цивилизацията... Който твърди друго много прилича на една птица... дето си заравя главата в пясъка...
                              VPetrov.photography

Коментар

Колега, със забрани не се постига нищо смислено. Всичко може да бъде оръжие - и тоягата, и кирката, и ножа и харпуна. Огнестрелното е само един вид. Забраната му само ще вдигне цената на други подобни. И по-опасни.

Проблема е в хората както винаги... Докато има хора - ще има същия проблем. Да не продължаваме нататък...
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X