Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спецназ - отвъд възможното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спецназ - отвъд възможното

И аз познавам хора служили там, както и инструктори (бивши вече) в спортен клуб ТИМ и ти казвам, че 400 човека от Тихина в целия ТИМ, а не само в спортния клуб не е имало никога, няма и да има, и точно за това призовавам да се спре със свободните съчинения...
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 14-06-11, 22:18.

Коментар

Правите ли разлика между диверсионни и десантни части? Защото Тихина са диверсионни , така ,че няма как да са много хора ( мисля че Пламен Тенев друго имаше предвид). Дори и бригадата в Пловдив не са толкова хора.
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
        Правите ли разлика между диверсионни и десантни части? Защото Тихина са диверсионни , така ,че няма как да са много хора ( мисля че Пламен Тенев друго имаше предвид). Дори и бригадата в Пловдив не са толкова хора.
        Освен водолази са и парашутисти, като основния способ за дислоциране на групите е въздушен или морски десант! Затова и се водят десантно-водолазна диверсионна част!

Коментар

Марто , знам ,че са и парашутисти.Служил съм в парашутния батальон в Сливен.Имали сме съвместни занятия с тях.Не се водят десантни , а диверсионно разузнавателни - каквито бяхме и ние.Разликата между двете е огромна.Няма как с група 5-8 човека да направиш десант нали?
          Последно редактирано от FREEFLYER; 14-06-11, 22:31. Причина: допълнение
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Марто , знам ,че са и парашутисти.Служил съм в парашутния батальон в Сливен.Имали сме съвместни занятия с тях.Не се водят десантни , а диверсионни - каквито бяхме и ние.Разликата между двете е огромна.Няма как с група 5-8 човека да направиш десант нали?
            Приемам! Пиша от телефона и ми е малко трудно да споря... Само ще кажа, че всяко стоварване на жива сила посредством средства различни от сухоземния транспорт се нарича десант. Групата е създадена през 1970 г. и през нея са минали толкова хора, че горе-цитираната цифра няма как да е вярна, каквото и да имал предвид Пламен, освен ако се е бъзикал и аз не съм го разбрал...

П.П. И една интересна случка свързана с тях. На един военен лагер по северното крайбрежие, една вечер така ни бяха нашарили камионите и палатките с боя, че всичко що беше караул и наряд му изгниха ръкавите в ареста ("зелен" във ареста на военоморската база във Варна не беше нещо което искахме да преживеем)! Четири роти се водихме убити на другия ден и бягахме по плажа, носейки целия наличен запас от дърва (пънове) на артелната на гръб! Така ми се бяха подбили краката, че имах пришки които буквално представляваха целите ми стъпала. Бяха весели години...
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 14-06-11, 22:55.

Коментар

В уикито пише така: "Десант е военна операция, включваща нахлуване на бойни подразделения, от транспортни средства, на територия на противника, за нанасяне на удар с цел обход на фортификационни съоръжения или завземане на плацдарм."
              Иначе по мое време в Тихина "специалните" бяха само на свръхсрочна служба.Войската беше достатъчно малко и бяха готвачи , мотвачи и тем подобни които нито скачаха нито се гмуркаха.
              RAV 4
              F650GS

Коментар

В уикито пише така: "Десант е военна операция, включваща нахлуване на бойни подразделения, от транспортни средства, на територия на противника, за нанасяне на удар с цел обход на фортификационни съоръжения или завземане на плацдарм."
                Иначе по мое време в Тихина "специалните" бяха само на свръхсрочна служба.Войската беше достатъчно малко и бяха готвачи , мотвачи и тем подобни които нито скачаха нито се гмуркаха.
                Аз цитирам по памет от едно време, а в уикито, както се оказва напоследък може да пише всичко (нямам предвид конкретно твоя цитат)! И не само по твое време само "свръхсрочните" са били т. нар. специални, а от както е създадена тази част и за това казвам, че цифрата на Пламен е абсурдна...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  В Тихина, дори в най-силните години на армията не са и сънували личен състав (говорим за водолазно-десантната спец. част) от 400 човека! Айде стига легенди...

П.П. Художника на нашия батальон, бе сред 10-те най добри стрелци от близо 800 човека...
                  Не е Етично да се омаловажават и хулят легенди!Независимо колко са били и колко време са съществували!Били са единствените ни морски спецове независимо от бройката!Специални операции не се осъществяват от дивизия. Поздрави!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                    Не е Етично да се омаловажават и хулят легенди!Независимо колко са били и колко време са съществували!Били са единствените ни морски спецове независимо от бройката!Специални операции не се осъществяват от дивизия. Поздрави!
                    Абе колега, кой и къде ги хули? Става дума за това да не се митологизират и да не се пишат неверни неща и защо говориш за тях в минало време? Групата все още си съществува до колкото знам.

Коментар

Да групата съществува. МО прави търгове за превъоражаването им с ново водолазно оборудване.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Личния състав на поделението "Тихина" беше обект на военна тайна. Сега ще издам една "тайна": около 60 човека от който 40-тина се уволняваха всяка година, след 3-години зор.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Смях се от сърце. Благодаря ви, другари. Продължавайте да творите вицове.
                          Едно видео от "несъществуващия" отряд. По случай 40-тата годишнина от създаването му....през 1970г. http://vbox7.com/play:07ae4471
                          Поздрави и от групата, охранявала "Дръзки" при участието и в "Обединен защитник". http://vbox7.com/play:53175023
                          Последно редактирано от Knight Templar; 15-06-11, 14:41.

Коментар

И ние се смяхме от сърце.
                            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Имах предвит "съществували" в първоначалния си вид!Съжалявам!Сега приоритетите и методите са други. За армията и няма по хубаво нещо от възраждането на ВМС с всичките му подразделения и групи след цялата тая батащина!Здраве и Успех във всички начинания! п.п.Помня преди 15-на години като плувах от плажа на Отманли до Болшевик една водна територия се пазеше яко- постоянно обикаляше лодка с извънбордов мотор и матроси показваха може би до къде е разрешено .
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение

П.П. И една интересна случка свързана с тях. На един военен лагер по северното крайбрежие, една вечер така ни бяха нашарили камионите и палатките с боя, че всичко що беше караул и наряд му изгниха ръкавите в ареста ("зелен" във ареста на военоморската база във Варна не беше нещо което искахме да преживеем)! Четири роти се водихме убити на другия ден и бягахме по плажа, носейки целия наличен запас от дърва (пънове) на артелната на гръб! Така ми се бяха подбили краката, че имах пришки които буквално представляваха целите ми стъпала. Бяха весели години...
                                Хехехехе , върна ми много спомени . И аз по време на службата ми съм имал учения със тях . Беше голяма веселба . С едната ръка държахме автомата а с другата се държахме за задника за да не ни влязат и там. Не са ни шарили , но изникваха където не ги сееш , хвърляха димки и изчезваха както са се появили - от нищото . Имахме и награда - за заловен тихинаец - 5 дена домашен. Залавяли сме 2ма , но пушихме по една цигара и ги пускахме защото и те пък имаха наказания ако ги хванат , а нали в едно гърне пикаем ..
                                Последно редактирано от derhunter; 16-06-11, 00:34.
                                ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                                WJ 4.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X