Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрошок???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електрошок???

Daлечната 1991 г. си купих един тнр електрошоков бодигард.В момента още работи.Колко е падал и пак работи.Срещу човек не съм го използвал,но имам опит със себе си.
    Детска му работа но за да не се вижда го нося в джоба на дънките.Навеждам се нещо и като се натисна копченцето.Драма.Падам и се свивам на кълбо,онова в джоба трещи та се пушек вдига.Не мога да изпъна краката си за да се изключи бутона.Накрая се изключи.Та то всичко е било 3-4 секунди,но на мен ми се видяха дълги.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

електро шока е добро средство за защита в момента съм с tw-10 който съм го изпробвал 5 секундно допиране - 2 минути в безсъзнание 3-4 минути раздвижване на схванатите мускули . колегата който пише горе че ще се справи с един нападател и без електро шок е прав но в повечето случай се нанасят доста телесни повреди , а при наще глупави закони последствията са доста непрятни
      ЕКШЪНА ЗАПОЧВА ТАМ КАДЕТО СВЪРШВА ПЪТЯ

Коментар

Малко в страни от темата , но ако е за самозащита ,електрошока не е най-подходящото средство освен ако не е тейзър. Най добрата самозащита е тая при която може да се запази в някаква степен дистанцията межди нападател и жертва .
        Най-ефективното след пистолета колкото и страно да звучи е пепър спрей с насочена струя , но трябва да е хубава марка а не някакъв фълшив боклук .. примерно американските Сейбър Ред са добри , ...тия с насочената струя хвърлят на 3 до 5 метра и освен това маркират нападателя , така че ако бъде заловен и осветен с УВ лампа , се виждат поразените от спрея кожни участъци , дори след като се е измил.
        Такъв спрей работи още по-добре в комбинация с метална телескопична палка и позволява на "жертвата" да мине бързо в контраатака дори срещу повече от 1 нападател ...и двете "системи" са компактни , дискретни и удобни за носене.

Коментар

И после най вероятно дълго и скучно ще пишеш обяснения с каква цел си носил палката в себе си (и то в комбинация със спрей), и как се вмества твоята "контраатака" с метална палка по обилно обгазената жертва в дефиницията на "неизбежна самоотбрана".

П.С. След една случка с едни мургави римляни на тъмен междуградски път аз самият нося телескопична палка в кората на шофьорската врата, но се замислям да я оставя в къщи. При сериозен търкал едва ли ще ми е от помощ (справка - случаят Лисичков), а при битово спречкване ще е по-скоро излишна. Лично мнение - по добре разбит нос и наранено самочувствие, отколкото "превишаване пределите на неизбежната самоотбрана" със съответните законови срокове на държавна издръжка.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ти за мен не се притеснявай..... надали ше пиша и ше давам "скучни" обяснения после
            ..вервай ми като ти изкочи някой с 20см. ножка насреща ,и ако няма как да избегнеш "срещата" надали ше ти мине през ум после какви обяснения ше даваш ...и по добре да даваш обяснения отколкото да си за основен ремонт в болница или още под зле ..под земята

И за да не остана погрешно разбран , не се опитвам да говоря за някакви махленски побоища тука , опитвам се просто да обясня че електрошока много често не е ефективен , понеже за да го използваш трябва да скъсиш дистанцията с нападателя .....а в късите дистанции е много вероятно нападателя да изкара нещо много по ефективно от твоя електрошок ...като например метална тръба , , нож , палка , стъклена бутилка и много други неща дето просто няма да ти оставят шанс да си проваш електрошока

Електрошока колега е на същия "разрешителен" режим като палките спрейовете , ножовете и много други работи които се продават по ловните магазини , тъй че колега не ми разправяй щуротии за това какви обяснения ше се дават после..... щото те са същите каквито ше се дават и за електрошок
            От мен толкоз по темата.
            Последно редактирано от SSG; 22-12-09, 20:31.

Коментар

Наше дело - предложить, ваше дело - отказатся
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ами ако нападателя носи слънчеви очила, на тия спрейове мисля че им пада ефективноста .

Коментар

... може , но само ако са розови очилата , тогаз ше пазят даже и от уроки и черни магии
                  Последно редактирано от SSG; 22-12-09, 23:34.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                    Ами ако нападателя носи слънчеви очила, на тия спрейове мисля че им пада ефективноста .
                    Хмм................пазят от слънце,ако са с УВ защита!А от пеипъра ако ти капне в носа,устата,ухото....нали очите са с очила Ха Ха.Ще се търкаляш като заклана кокошка без глава.
                    Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от rumaneza77 Преглед на мнение
                      Хмм................пазят от слънце,ако са с УВ защита!А от пеипъра ако ти капне в носа,устата,ухото....нали очите са с очила Ха Ха.Ще се търкаляш като заклана кокошка без глава.
                      Не са ме пръскали с такова нещо, останал съм с впечатление, че дразни очите. Уши нос гърло, поне има такива специалисти.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                        ... останал съм с впечатление, че дразни очите...
                        Доста меко казано... Имам филм от "личния архив" за реалния ефект от пепър спрея и ако намеря време тия дни ще го кача някъде да го видите.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Enjoy!
                          Прикачени файлове
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ето и още малко за последствията от използването на спрея:
                            http://www.youtube.com/watch?v=LjbC2exJ8Qg
                            http://www.youtube.com/watch?v=qqWE-kBpyiI

Коментар

Фирменото мото на Sabre Red е " MAKING GROWN MAN CRY SINCE 1975" - "Караме големите мъже да ревът от 1975г. насам"

http://www.youtube.com/watch?v=UmJuM...eature=related
                              Последно редактирано от SSG; 25-12-09, 11:58.

Коментар

За да се измери коректно големината на тока на електрошока трябва да се включи във веригата адекватен консуматор т.е. човек ....... Оттам и ватовете, които се цитират не знам на каква база са...
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X