Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрошок???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електрошок???

Първоначално публикуван от jivotnoto Преглед на мнение
    Иначе не знам дали има човек, който да не реагира на заряда му...
    Има. Електротехници, закоравели радиолюбители... на някои им е вродено, други се научават, макар и не всички. Много ще е интересно да попаднеш на такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Има. Електротехници, закоравели радиолюбители... на някои им е вродено, други се научават, макар и не всички. Много ще е интересно да попаднеш на такъв.
      Да има наистина,срещал съм подобни индивиди,работят с високо напрежение с голи ръце,и медицината го обяснява като липса на потни жлези.
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Закоравелите радиолюбители рядко налитат на бой А и лампите нещо понамаляха напоследък (което според мен е грешка, но то си е за друга тема.)
        Между другото, колко време се поддържа разряда високото напрежение?
        Ако е на кондензатор - умряла работа, всеки .... ъъъ... добре де, не всеки, но доста народ е отнасял някоя искра от високото на свещите, никой не е умрял. А това си е 12-18kV по спомен. Не е приятно, но толкова. 26kV от монитор също съм пробвал (не нарочно), крайно неприятно, но все още е далеч от средство за защита. Виж, ако действа в продължение на поне 3-4 секунди, вече става интересно, ама ако насреща не е един човек а двама примерно, колко шамари може да отнесе "защитаващия се" през тези секунди? Питам сериозно. Нещо рехава ми се вижда идеята, а нямам никакво желание да проверявам лично.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На мен са ми в ред всичките потни жлези, до една. Въпреки това ме е удряло и разклонение от мълния. И не съм единствен.

А за това, кой налитал на бой - ето ви цитат по памет:

- ...а едно време, трябваше да отрежеш оная работа на най-злия си враг и...
          - А какво правиш, ако нямаш най-зъл враг?
          - Ти само се опитай да отрежеш на някого оная работа и ето ти го най-злия враг.
          От 4 случая на сбиване в съзнателния ми живот, 3 са били преди навършване на 13 години. Четвъртият, ... просто видях човек да замахва с палка приблизително към мой приятел. Докато забележа, че е униформен, му бях счупил дясната ръка.

Коментар

Палката подава заряд колкото време задържиш бутона (чува се бжжжж)но едва ли ще го чуеш точно него,ако я опотребиш по същество,ситуацията се казва -до отпадане от необходимостта и.
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
              Палката подава заряд колкото време задържиш бутона (чува се бжжжж)но едва ли ще го чуеш точно него,ако я опотребиш по същество,ситуацията се казва -до отпадане от необходимостта и.
              ... или докато ти паднат батериите? Не знам колко ток харчи това чудо, но за да има някакъв ефект, би трябвало да е поне 1-2 вата по груба сметка. Пак не разбрах какво правим, ако нападателят не е сам? Не се заяждам, просто ми е малко мътна територия електрошока. На филмите всичко е красиво, ама там освен това взривяват тир с патрони за глиган, та не вярвам.
              Със сам човек и без електрошок да речем , че ще се справя. Ако са двама, колко точно бой ще си изпрося с тая играчка?

@Ясен: The Last Hero?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

оттам, оттам.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  ... или докато ти паднат батериите? ...... Ако са двама, колко точно бой ще си изпрося с тая играчка?

Задал си риторичен въпрос - докато им паднат на тях батериите !
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    докато им паднат на тях батериите !
                    ...на телефоните...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Виждал съм два вида правилни. Едните български, джобни. Отдавна ги няма, човекът който ги правеше починал. Другите - пак български, но тежки палки. С електроди на края, и със жица на спирала по цялата дължина, ако опитват да ти я хванат. Със спусък в гарда, и с превключвател за автоматично включване. Бяха много скъпи, не знам дали се произвеждат, и отдавна не съм виждал да се продават.
                      Не си изхвърляй парите за онова менте, 25 лева са много бири.

Аз имах такава, преди да ми я откраднат с колата. Винаги съм се чудил, как страничните реотани, ще ти помогнат. Нали тока, води до съкращаване на мускулите? Колкото повече държиш копчето, толкова по-силно ще стиска опонента, ще не ще ?

Иначе, изглеждаше доста внушително. Работеше с батерия от тези правоъгълните....

Коментар

Токът води до много, много неща. Точно съкращаването на мускулите е малка част. Не е лесно предсказуемо кога, кои.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Закоравелите радиолюбители рядко налитат на бой А и лампите нещо понамаляха напоследък (което според мен е грешка, но то си е за друга тема.)
                          Между другото, колко време се поддържа разряда високото напрежение?
                          Ако е на кондензатор - умряла работа, всеки .... ъъъ... добре де, не всеки, но доста народ е отнасял някоя искра от високото на свещите, никой не е умрял. А това си е 12-18kV по спомен. Не е приятно, но толкова. 26kV от монитор също съм пробвал (не нарочно), крайно неприятно, но все още е далеч от средство за защита. Виж, ако действа в продължение на поне 3-4 секунди, вече става интересно, ама ако насреща не е един човек а двама примерно, колко шамари може да отнесе "защитаващия се" през тези секунди? Питам сериозно. Нещо рехава ми се вижда идеята, а нямам никакво желание да проверявам лично.
                          За "обикновена" палка мога да ти кажа от опит.Преди 14-15 години имах френска такава, пишеше, че разряда е с волтаж 75 kV.Когато е заредена добре, при 10-ина използвания за по 10 секунди нямаше празно.Атакуващия става неадекватен, в смисъл че се гърчи, пада, свива...Достатъчно да си свършиш работата без допълнителни усложнения.
                          За TASER-а мога да споделя само това, което съм чувал от приятели, които са го изплозвали или са го усещали.Казват, че болката е страшна и 1-2 минути след това си абсолютно безпомощен.Имам братовчед в USA, той беше полицай там(и сега е нещо такова), та той казваше, че не е имал случай да не извади от строя човек с него.
                          Аз не бих се доверил докрай на електрошоково устройство, винаги има вариант нещо не както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                            Хахах мислих го, но съм още млад за да се трупясам. Ако наистина е менте....
                            Да но ако трупясаш друг ще имаш повече главоболия
                            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                            0878299791

Коментар

За това питам.... ако намеря подходящ волтметър и амперметъ... амперите са малко, но напрежението е около 80-100к...
                              Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Тези неша не се мерят точно с волтметър и амперметър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X