Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правим, ако станем свидетели на това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво правим, ако станем свидетели на това?

абе не знам аз не бих се намесил май. нямам огнестрелно оръжие па и да имах не ми се влиза в затвор.преди няколко месеца обраха бензиностанцията срещу вилата ми.пребиха лошо жената там. с приятелката ми нищо не бяхме чули. и досега се чудя как бих постъпил ако бяхме чули.е че щях да звъня е ясно.ама докато дойдат.... а те са били 3 ма.и въпреки всичко се чувствам виновен и досега че не чух нищо.не всички имаме огнестрелно оръжие. месец преди това пак тук наблизо мой познат се намеси във свада- трима нападат негов съсед и го бият.моя човек излиза без оръжие и се намесва, започват да се бият и с него. той влиза в вилата да си вземе пушката да ги сплаши.като излиза всичките стъкла на джипа са му изпочупени.един от ''бабаитите'' му казва летящата фраза ''е сега тая пушка ще ти я завра.....'' и се опитва да му я вземе.при боричкането моя човек неволно стреля и го ранява в крака...... сега го съдят.има доста свидетели на случката. взеха му всичкото оръжие и е следствен. та знам ли..... май сме объркана държава.ония и 3 мата нападатели са доста ''криминално проявени'' със дълги досиета.моя приятел го съдят и за телесни повреди..... какво повече да кажа.
    явно това лято ми е върви на случки. последната неделя излизам пак от вилата (на подбалканския път е и често седи полиция отсреща) и станах свидетел на екшън- голям джип побягна през полето към планината (джипа го знам даже къде седи и е много характерен, подготвен е) преследван от патрулката.разбира се гонката продължи няколко секунди. полицайте се повъртяха и се отказаха.та седя си аз и се чудя как да постъпя. викам си (както и направих) тоя джип е от ''нашите'' хора и ше си мълча. ама па си викам мое да са го гепили.звъннах на един двама човека от форума и никой нищо не беше чул за откраднат точно този джип. та си затраях ;-).
    абе мисълта ми с последната случка беше че винаги има две страни и никога не може да си съвсем сигурен коя страна да заемеш. а и да ме питате кой е бил джипа не казвам (хахах). ни видял ни чул.
    висете отпуснато

Коментар

бил съм свидетел на свада в колона от коли на кръговото на 4-ти км /София/... Единия засече другия /доста безобидно и без контакт/... "Жертвата" слезе /нали е задръстване и всички са вече спрели/ и започна да бие шамари на човека, който си стоеше в колата с отворен джам... съседното платно имаше полицейска колас буркан, но без надписи /не беше патрулка/... вместо да задържи побойника, полицая мързеливо пусна сирената за секунда и им каза да се разотиват...
      Та в тая връзка, не разчитайте много-много и на полицаите да се намесят при подобен екшън... Полиця няма да посмее да стреля, а дивака като нищо може да му сцепи кратуната с мачетето...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За съжаление доста люде се превъзбудиха напоследък - вядат пищови, вадят ножове, палки, бухалки, отверки, брадви...А нямат грам други "умения","знания", култура пък въобще!
        Мен са се опитвали да ме ограбят 3 пъти за 16 години.За щастие неуспешно и за късмет вечер късно и без свидетели, инак щях да разбера какви са последствията от "превишаването на неизбежната самоотбрана и кога обраната става нападение по смисъла на закона".
        Преди време на има няма 20 метра от мен ограбиха жена, в идеалното време за това-вечер към11, зимата, в мъгла.За мой голям яд бях със разкъсани връзки на глезена и не можах реагирам и да настигна "хубавеца".Последва звънене на 166, чакане, второ звънене(първото нещо не се получи комуникацията), чакане на съпруга и сина на жената, чакане на патрула, безсмислено обикаляне на района в търсене на сходни субекти, посрещане в районното от кисел дежурен офицер, реплики от сорта на : "Ти къв си бе?","Как така не го видя, нали ти си звънял!?!!", "За кво си дошъл тогава?!".
        Отношение от момчетата от патрулната кола - супер, отношение от офицера - минус 10, ефект от всичко -0.
        В друг случай разтървах един надрусан малоумник и един таксиджия с брадва, за което се самовъзнаградих ссъс слагане на белезници и писане на обяснения...
        В трети слчуай на блъснат нарочно пешеходец от негов конкурент в работата имах 4 разпита в следствието + 1 очна ставка, добре поне, че човека се оттръва с уплаха, охлузване и натъртване.
        В конкретната ситуация - ако се намесиш рискуваш да пострадаш и ти, ако обаче не се намесиш може да си замине ей така човек...Имаш единствено предимството на изненадата срещу мачетето(освен ако нямаш още нещо под ръка).И разкарването насам -натам после за награда.Аз все пак бих се намесил, пък...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          милиция
          В България не беше ли полиция, Ясене?
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

еми трябва да разрешат закупуването и носеното на КНО поне на всеки стабилен човек...и после тия с мачетата и шоферните бабаити, ще се замислят дали да скачат за щяло и нешяло.

Коментар

Много жалко, че се получава така. На първо място, съжалявам, че очевидно нищо по-различно от очакванията ми от новата политическа върхушка, не се случва. Винаги критикувам с тайната надежда, че греша. И съм готов, ако се окаже така, да се извинявам до втръсване. Ама засега-100% се покрива мисленето ми и няма да има извинения...
              За конкретната ситуация-можете да ме обвинявате колкото искате, но имаше един наш филм - "Не знам, не чух, не видях". Много актуален днес. Ако присъствам на такова събитие, а не познавам пострадалия, със сигурност ще получа късогледство, глухота и бързи крака(гуми). Защо ли? Ами защото още докато пиша показанията ще се намери "услужлив" служител на полицията, който ще продиктува по телефона на съответните заинтересовани и пломбите, които имам! На мен-майната ми, но да рискувам живота на детето си-не, благодаря! Ако държавата няма волята да се справи с корупцията и изтичането на информация от полицията, с проблемите при защита на свидетелите, с безнаказаността на рецидивисти, с порочната практика да се пускат обвинени в тежки престъпления "под гаранция", най-малко считам за мой дълг да ставам жертвен агнец на тази разхайтена пасмина, даваща си правото да взема решения от мое име(като избирател). Щом е изчерпано доверието ми в институциите, остава ми да се самосъхранявам и най-вече-да не допускам да застрашават семейството ми. По отношение съдействието към тези институции, съм вече безотговорен гражданин... Съжалявам ако греша...

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                В България не беше ли полиция, Ясене?
                Полиция = служители на града
                Милиция = въоръжена групировка (в нашия случай, проправителствена, но дотам)

Е, как да ги наричам?

Обратно на много участници тук, за мен КАТ са винаги положителен, макар и покварен герой (като в уестърните). Охранителните са изключително полезни срещу шумни съседи, но целокупната им активност е напълно безполезна срещу едно-единствено разбито мазе. Ще трябва да се потрудят и за общата дребна престъпност, и против тривиалните нарушения на обществения ред (изхвърляне на отпадъци на улицата, например), докато ги нарека полиция. Засега, това в което институцията най-много я бива, е бой с палки върху спънали се участници в протести и блокиране на София в час пик, защото Някой иска да се прибере у дома навреме.

Коментар

Ха-ха! По-стегнато определение не бях виждал!

Коментар

Какво правим ли? При сегашното отношение към свидетелите, се правим, че нищо не сме видяли.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от timon_tg Преглед на мнение
                      еми трябва да разрешат закупуването и носеното на КНО поне на всеки стабилен човек...и после тия с мачетата и шоферните бабаити, ще се замислят дали да скачат за щяло и нешяло.
                      е ако е разрешено .. те тези същите дето сега скачат няма ли и те да имат .... и тогава още повече жертви .. само че не нарязани а простреляни....
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

лично аз бих пробвал с изтрел във въздуха ... повечето хора се стряскат .... пък и ще спра пороя от удари ... ще има време за някаква реакция .. може и да се охладят страстите .... а може (случвало ми се е ) да ме погнат мен .. но догава разигравка докато дойдат униформените . .ако се забавят се защитавам

П.П. Не всеки дебелак със скъпа кола е мафиот .... ш смисъл че нашия страх ги прави силни ... замислете се ))
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                          ....... месец преди това пак тук наблизо мой познат се намеси във свада- трима нападат негов съсед и го бият.моя човек излиза без оръжие и се намесва, започват да се бият и с него. той влиза в вилата да си вземе пушката да ги сплаши.като излиза всичките стъкла на джипа са му изпочупени.един от ''бабаитите'' му казва летящата фраза ''е сега тая пушка ще ти я завра.....'' и се опитва да му я вземе.при боричкането моя човек неволно стреля и го ранява в крака...... сега го съдят.има доста свидетели на случката. взеха му всичкото оръжие и е следствен. та знам ли..... май сме объркана държава.ония и 3 мата нападатели са доста ''криминално проявени'' със дълги досиета.моя приятел го съдят и за телесни повреди..... какво повече да кажа.........
                          Офтопик: Тия дни един познат ми спомена за негова близка, която започнала работа в адвокатска кантора, познайте на каква длъжност?!?
                          Работата и била да издирва пострадали в разни случки "социално слаби цигани" и да им предлага адвокатска защита, срещу процент от бъдещото обезщетение.

Та този твой познат вероятно в момента се пържи на тоз пангар.

Коментар

мда.... май сме се родили във държава където престъпниците винаги имат права а ние само задължения. пък недай си боже да се опитаме да им попречим или да си пазим живота и имуществото...... какви ли сме ние..... за мен всичко идва от съдебната ни система... и от ''непорочността'' на всички във нея. дано се промени някога всичко това.защото на мен ми писна.предполагам и на други...... и аз бих си защитил всичко и може би бих се опитал да избягна съприкосновенията със ''властта''. пресен пример от тия дни дето един човечец наръга един крадец и го арестуваха.... има ли смисъл да коментираме...... ще стане скоро като във дивия запад. малко се плаша на моменти.ония си вилнеят а ние да си траем. на мен ми омръзна........ сигурно трябва да се организират хората във нещо като милиции или да се мине на линч. ма знам ли.знам че не се чувствам спокоен през повечето време. и затова младите бягат от държавата.а властта си затваря очите и си върти далаверите.а на народа- кучета го яли (то това и буквално се случва де).
                            висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X