Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правим, ако станем свидетели на това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво правим, ако станем свидетели на това?

http://www.focus-news.net/?id=n1272872&chain=1

София. Мерцедес SLK и лек автомобил се спречкаха на пресечка на ул. „Опълченска” в столицата – съобщиха очевидци за Агенция “Фокус”. Шофьорът на Мерцедеса SLK няколко удара с мачете върху другия собственик на автомобила. Мъжът е откаран в болница, по първоначална информация – с риск за живота. Лекият автомобил Мерцедес SLK е бил с регистрационен номер с повтарящи се цифри.

Въпросът ако някой ни скочи на нас, горе-долу е ясен, обаче какво става ако такава картина се разиграе до нас?

По закон, обществено опасното деяние е на ножаря, а пускането на един бърз без да е очевидно, че сме целили жизненоважни неща не е. Това на теория, обаче на практика става сложно.

До: Какво правим, ако станем свидетели на това?

Има и развитие по темата. Слава Богу, че човекът сякаш не е пострадал много, може би гардеробът даже не е знаел кво да прави с тва мачете.

Въобще, комбинацията от мерцедеси и мачетета ни пренася виртуално в колоритния селско-гангстерски свят на Латинска Америка, обаче май не е само виртуално...
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Малко може да се направи. Можеш да извикаш линейка и милиция, а на вторите да изтропаш каквото виждаш, още по телефона (божем се записва).

Иначе, ако си много ловък и як, може да му вземеш ножа и да го вържеш, преди да викаш Органите. Евентуално опазвайки го от спасената жертва, защото така или иначе те чака писменост. Пита се в задачката и какво ще правиш, ако същата жертва извади пищов и му стреля в главата, докато го държиш или е вързан. И избяга после.

Не знам каква е вероятността средна ръка пищовлия да уцели един конкретен от двама биещи се в не-жизненоважна част от тялото, но си я представям малка и сравнима с това да уцели другия или някой наоколо.

Иначе, изобщо, удар с нож са доста категорично намерение за убийство, та пред закончето може и да мине за правомерно да стреляш на ножаря в челото. Или да се окаже, че ножарят е бил в неизбежна самоотбрана, защото другия вече е стрелял в него, но не го е уцелил отведнъж.
      Последно редактирано от Ясен; 06-10-09, 18:36.

Коментар

Тук има една тема за самопровъзгласил се за "богоравен" ...и с "Туарег" под влака, а пък кварталните дрога дилъри отдавна вече са с коли "невидимки" (голф ІІІ примерно) Като чета статията не разбирам ЩО? Може ранения шофьор и да си го е предизвикал, "мачете" в моята ръка (без да е кой знае колко яка) със сигурност няма да остави другият на самоход, особенно след няколко удара ....и т.н.
        Как бих постъпил, ами незнам, разни на пръв поглед сходни ситуации са предизвиквали в мен различни реакции,(малко уточнение филма не е шведски, а съветски ) та според зависи
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

След първия удар работата вече е ясна. Както не се умира от 5 удара с нож, така се и умира от само един.

Жизненоважните органи са от тълкувателна гледна точка и са малко - сърце и мозък, т.е. централно в гърдите или в главата. Ясно, че се пукясва от черен дроб, бъбрек, от кръвозагуба над 10% и както показва практиката от капачка на коляното, но се подразбира, че идеята ти е била да го спреш, а не трупясаш на всяка цена.

Имам предвид цялата ситуация да се разиграе пред вас и да е ясно кой кой е, а не да видите двама въргалящи се и като се напнете да ги разтървавате, да ви скочат и двамата, както често става.

Коментар

Какво правим ли ?
            Отбиваме в страни и изчакваме докато се появи полиция, след което настояваме да ни запишат като свидетели.
            Без да жалим загубеното време и без да се страхуваме от евентуалния последващ натиск на мутрата. При натиск върху нас като свидетел, се обръщаме към Форума за защита .

Мутрите изпълзяха и изнагляха напоследък, може би окрилени, че един от тях е на власт.
            Изчакваме търпеливо 100те дни на Бойко, окуражени от Учебниците по История, откъдето е видно, че първа работа на завзелия властта е да изколи съучастниците си.
            И се надяваме, на един по мек вариант.
            Но настояваме за действие. 100 те дни са към края си.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

В списъци по азбучен ред ни слагат преди Буркина фасо.
              Във всички останали сме след нея. Май?

Коментар

В Бургас един такъв ножар си намери майстора. Всеки рано или късно си получава заслуженото. Ако си случаен свидетел на нещо такова и носиш в себе си личното си КНО опираме до другия разтеглив като ябланишки локум правен постулат регламентиращ употребата му "крайна необходимост".
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Общо взето, докато разбереш какво става и всичко ще е свършило /с уговорката, че това се случва около нас, а не на нас/. Така, че можеш да станеш свидетел, както каза Ник Николов. Пожелавам на всички ви да не ставате свидетели и още по-малко участници в подобен екшън.

Коментар

Сега по новините по БТВ казаха, че бил с джип с номер 1331 и бил криминално проявен ...

Коментар

Замислих се за нещо друго - а ако се случи на мен? Преди се навирах къде трябва и не трябва и се поддържах във форма, но сега така съм се сдробчил, че чак ме е яд на себе си.
                      Ако е някой горе-долу на моите кила и да не е трениран, сигурно ще се оправя. Ами ако не е?
                      Какъвто съм примерен гражданин напоследък, даже щангата и брадвичката си мируват заровени дълбоко в багажника, КНО и прочее обществено-интересни средства пък не съм докосвал от години.
                      Е, да де, моем да бегам и то бръжко Ами ако не съм сам?
                      Понеже нямам навика да бързам да слизам от колата, ако взема та прегазя някое говедо, води ли се самоотбрана? Или направо да емигрирам? Баси, звучи като виц, само дето хич не ми е смешно...
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Малко може да се направи. Можеш да извикаш линейка и милиция, а на вторите да изтропаш каквото виждаш, още по телефона (божем се записва).

Иначе, ако си много ловък и як, може да му вземеш ножа и да го вържеш, преди да викаш Органите. Евентуално опазвайки го от спасената жертва, защото така или иначе те чака писменост. Пита се в задачката и какво ще правиш, ако същата жертва извади пищов и му стреля в главата, докато го държиш или е вързан. И избяга после.

Не знам каква е вероятността средна ръка пищовлия да уцели един конкретен от двама биещи се в не-жизненоважна част от тялото, но си я представям малка и сравнима с това да уцели другия или някой наоколо.

Иначе, изобщо, удар с нож са доста категорично намерение за убийство, та пред закончето може и да мине за правомерно да стреляш на ножаря в челото. Или да се окаже, че ножарят е бил в неизбежна самоотбрана, защото другия вече е стрелял в него, но не го е уцелил отведнъж.
                        Това е!
                        Или си безбожно як, но едва ли ще си скромно и интелигентно момче. Може да си "мерник", но няма да ти стиска да се пробваш.
                        Във всички други случаи или гледаш или си отиваш.
                        Практически!
                        Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                          Имам предвид цялата ситуация да се разиграе пред вас и да е ясно кой кой е...
                          Отговарям със закъснение, ама домаши задължения, вечеря за кучета, котета, по 1-2-3 ракийки и така...."гъзето" със SLR-а е първи син на Кредитния милионер Петров(той и пълен боклук), но поради многото преди бракове на майка му и текущия им баща е и брат на Гица Баджанакова ( тя е дете от вторият брак на Петров с третата съпруга на многоуважавания г-н Баджанаков)...тЪ понеже Гица си е наркоманка, и оня` с "Гоуфа" и е доставчик, и е цица за кинти, и не се отказва като го помалиш човешки, "гъзето"(правилно възпитано) знаейки какво е правосъдието в Милат ни Родина, го намира някъде (в неговия си район), засича го на първот удобно място и т.н.....ами в такъв случай аз ще съм леко кисел, ако "случайно" в телафонният ми тефтер е и номера "гъзето", ще му се обадя да го скастря за палеативните мерки които е предприел
                          Последно редактирано от дядо владо; 06-10-09, 21:21. Причина: доуточнение
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Свивам се, замълчавам, дръпвам се! Абе, бягам. Това си го можеме.
                            После моето име не го пишат по вестниците. Щото, иначе на приказки сме номер едно. Затова и държавата е на този хал.
                            LZ1VMH

Коментар

Абе нещо не ми импонира този стил на действие . По-скоро бих казал, че сме на този хал, защото постъпваме точно така - с бягане, криене, снишаване, шушукане и т.н. шушумишки номера. Вярно, че "Преклонена главица сабя не я сече", но продължението е: "...но хомот опъва". И точно това ни се случва. И ако този стил е бил животоспасяващ преди 200 години, то в днешно време показва абсолютна деградация на индивида/обществото.
                              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                              LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X