Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WW3 - Трета Световна Война

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BatGeorgeone коментира
    Днес, 15:17
    Спарки, я си разтъркай хубаво очите и пак пРогледни - крила за дронове, което = на ...
    в уничтоженном здании располагались украинские фирмы по производству боевых частей для беспилотников большой дальности и ракет различного типа....

А относно колко украинци има в Русия, тук отново трябва много силно да си свалиш Синьо-Жълтите кепенци и да признаеш реалноста, а тя е следната, по консервативни оценки около 1 200 000 (милион и двеста хиляди) украинци са се преселили в Русия.

На реалноста не и пречи дебилизма на бате ванковци, американо-рапановци и пострадали от пропагандата Спартаковци, реалноста е такава каквато е, и за в момента реалноста е много тъжна и без никакви скорошни изгледи за спиране на войната.
    А ти не можеш ли да зацепиш, че тази снимка е правена през зимата или през късна есен - виж листата на дърветата (дето ги няма)
    Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• bat_vanko
      bat_vanko коментира
      Редактиране на коментар
      Мегамайнд, кога сами са си бомбили и рушили собствената територия?

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Шаране, войната започна преди 4 (четири) години и 4 месеца, не преди 2. С операцията в Курск накараха агресора да си попромени приоритетите, което даде каквото се очакваше.

Чакам да видя руския еквивалент на Буча и други подобни. До тогава имаш много здраве от мен.

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      С операцията по избиване на жени,деца,бабички..... И до какво доведе това!? До още украинско месо по полетата.💡До нещо друго?🤔

• Ей значи, царе сте на празните думи базирани само и единствено на пропаганда.

Спарки,

Готов ли си да инвестираш време и усилия за следния експеримент - отваряме нова тема, ако искаш в затворен форум и ще си дадем примерно 7 дни и ще съберем инфомрмация за Буча, че Буча ти е все на езика, и ще съберем информация и ще дебатираме.

Ще сложим точни, ясни, недвусмислени изисквания за какво наричаме факт и какво е слух и какво е пропаганда!

Ще сложим изискване, информацията от заинтересовани страни да е по презумция пропаганда и освен ако няма фактически доказателсъва да не се приема въобще и да не се слага на масата на дебатите.

Цивилизован формат на дискусия, културен, възпитан дебат, без епитети, без насочени емоции, само факти и данни, много, достатъчно и все с висока степен на достоверност и вероятност да са реални!

Искаш ли да пробваме, защото до момента аз имам инвестирани вече хиляди, няколко хиляди часа в четене и гледане на няколко езика, от десетки да не кажа може би над сто различни източника и ми е досадно когато ми се слагат пред очите едни опорки като за пред матряла.

Опорка е нещо, което с по-малко от час усилия се доказва, че е НЕистина или е някаква смес от малко истина, повечко пропаганда и много манипулация, като ето това на снимката долу:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:examples-media-truth-manipulation-fb7__700-png.jpg Прегледи:0 Размер:40.3 КБ ID:7042939

Та, готов ли си да застанеш зад думите си и да опиташ поне за едно нещо да защитиш тезата си с достатъчно обективни факти и информация???
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Аз си заставам зад думите априори, иначе не бих ги казал/написал.

И да, знам че според теб и руснаците всичко е инсценировка. Не се хаби да ме убеждаваш в нещо - не хваща дикиш. И не, не е само Буча, за съжаление. И не, не се нападат военни обекти, за съжаление. Това е най-документираната война в историята въобще. Да се правите че нещо го няма си е ваш избор.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        УЖАС

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Къв ужас!?! При руски обстрел загиналите са 2-3 човека, за разлика от американските и изрелски такива, при които си заминава минимум едно училище с деца. Ама нали са демократични и всичко е точно!...

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Пълен УЖАС,е такъв

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Аз си заставам зад думите априори, иначе не бих ги казал/написал.

И да, знам че според теб и руснаците всичко е инсценировка. Не се хаби да ме убеждаваш в нещо - не хваща дикиш. И не, не е само Буча, за съжаление. И не, не се нападат военни обекти, за съжаление. Това е най-документираната война в историята въобще. Да се правите че нещо го няма си е ваш избор.
      Hominis vitia post terga sunt; aliena ante oculos.

Коментар

• "ФАЩ" оформят юридически собствената си КАПИТУЛАЦИЯ :

Ключовите акценти в споразумението между САЩ и Иран. Предвидено е за подписване в петък и ще трае 60 дни, докато се договори или не окончателно споразумение.
        1.
        Иран и САЩ (и техните съюзници) спират военните действия, включително и в Ливан.(хм, дали Ираел ще мирува?!)
        2.
        Иран заявява, че няма да разработва или придобива ядрени оръжия. (засега това са думи.- механизми за проверки тепърва ще се уточняват).
        3.
        Ще бъдат обсъден в бъдещите преговори иранския обогатен уран (двойно положително отрицание - да, да , ще стане) Тази точка е само за пропаганда уж като успех за Тръмп - виж следващата точка.
        4.
        Иран ще поддържа настоящата си ядрена програма по време на преговорите. (означава ли това, че ще получи достъп за разчистване на входа към погребаните от дълбочинните бомби ядрени съоръжения?)
        5.
        САЩ ще се откажат от налагането на нови санкции и концентрация на военна мощ в региона по време на преговорите.
        6.
        Иран гарантира свободно и безопасно търговско корабоплаване през Ормузкия пролив за 60 дни.(за таксите се мълчи).
        7.
        САЩ ще освободят замразените ирански активи, щом меморандумът влезе в сила. (ако това се изпълни, Белият дом ще е капитулирал безусловно. Категорично, независимо какво ще твърди пропагандата).
        8.
        Ако се постигне окончателно споразумение, САЩ ще се изтеглят в рамките до 30 дни и ще бъдат вдигнати всички санкции срещу Иран.
        9.
        0кончателно споразумение би включвало фонд за възстановяване от 300 милиарда долара за Иран.
        10.
        САЩ ще предоставят временни освобождавания от санкции, позволяващи на Иран да продава петрол по време на преговорите.
        11.
        По-нататъшни преговори с участието на Оман и държавите от Персийския залив биха уредили бъдещите договорености относно корабоплаването и морското право. (т.е. тепърва ще се обсъжда налагане или не на такси за преминаване, макар че отказа от такси не би трялбвало да подлежи нап реговори заради женевските конвенции за свобода на корабоплаването)
        12.
        Рамката предвижда 60 дни преговори за окончателно споразумение, включително и за ядрената програма на Иран.
        Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• pansim
          pansim коментира
          Редактиране на коментар
          Доста интересно, ако е истина разбира се.
          На първо четене, написаното наистина убеждава в пълната победа на Иран
          Сега чакаме окончателни резултати...да сме живи и здрави, да ги дочакаме

• Emilppp
          Emilppp коментира
          Редактиране на коментар
          Мислех, че аз не съм разбрал правилно този "Меморандум", но явно и юристите мислят по този начин.
          Ама пък Тръмп и Боса казаха обратно, та съм раздвоен на тъпана ли да вярвам, или на оная си работа...

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          На оная си работа вярвай,няма да сменяш начина на мислене за едната война я

• Тц, тц, тц... Имаше потенциал в тая война, ама адец - сключиха примирие.
        Потенциалът не беше толкова във военно отношение колкото в лакърдийско и локумджийско, но светът не е идеален.
        Сега теглещите локуми и лакърдии ще трябва да се задоволат с украинско - руския конфликт.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Сега теглещите локуми и лакърдии ще трябва да се задоволат с украинско - руския конфликт.
          ТръмПутя още миналата година се е погрижил, ама Зеленото наркоман не ще, гадината, да приеме тез бляскави 28 точки, еманация, инкарнация и сублимация на The (f)Art of The Deal:
          1. Потвърждаване на суверенитета: Суверенитетът на Украйна се признава и потвърждава в рамките на договорените НОВИ граници.
          2. Споразумение за ненападение: Сключва се всеобхватно споразумение за ненападение между Русия, Украйна и Европа. Всички неясноти от последните 30 години се считат за уредени.
          3. Ограничения за разширяване: Русия се задължава да не напада съседни страни, а НАТО се задължава да СПРЕ ПО-НАТАТЪШНОТО СИ РАЗШИРЯВАНЕ НА ИЗТОК.
          4. Диалог Русия – НАТО: Провежда се директен диалог за деескалация между Русия и алианса с посредничеството на САЩ с цел дългосрочна глобална сигурност.
          5. Гаранции за Киев: Украйна получава стабилни и международно гарантирани гаранции за сигурност от своите партньори.
          6. Намаляване на ВСУ: Числеността на украинските въоръжени сили в мирно време се ограничава максимално до 600 000 души персонал.
          7. Отказ от НАТО в Конституцията: Украйна се задължава да заложи в конституцията си, че няма да се присъединява към НАТО. От своя страна алиансът вписва в устава си, че Украйна няма да бъде приемана.
          8. Без чужди войски: НАТО се задължава да не разполага свои военни контингенти, бази или инфраструктура на украинска територия.
          9. Защита на небето: Европейски изтребители и сили за ПВО ще бъдат разположени в ЗАПАДНАТА част на Украйна за осигуряване на въздушна защита.
          10. Мисия по границата: Създава се демилитаризирана буферна зона, контролирана и охранявана от европейски сили.
          1. Път към ЕС: Потвърждава се правото на Украйна за членство в Европейския съюз. До приключване на процеса страната получава КРАТКОСРОЧЕН преференциален достъп до европейския пазар.
          2. Пакет за възстановяване: Стартира мащабен глобален пакет за икономическо възстановяване на Украйна. Той включва:
            • а) Създаване на Фонд за развитие на Украйна за инвестиции в технологии, изкуствен интелект и ИТ.
            • б) Съвместно модернизиране и експлоатация на УКРАИНСКАТА газова инфраструктура съвместно със САЩ.
            • в) Финансиране ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА за възстановяване на разрушените градове и жилищни райони.
          3. Реинтеграция на Русия: Москва постепенно се реинтегрира в световната икономика. САНКЦИИТЕ ЩЕ СЕ ОТМЕНЯТ поетапно на база изпълнението на договора.
          4. Завръщане в Г-8: Русия се кани да се присъедини отново към икономическия форум, възстановявайки формата Г-8.
          5. Дългосрочно сътрудничество: САЩ и Русия сключват договори за съвместни икономически проекти в сферата на енергетиката, добива на редкоземни метали В УКРАЙНА и центрове за данни.
          1. Закон за ненападение: Русия се задължава да закрепи в националното си законодателство ПОЛИТИКА на ненападение спрямо Европа и Украйна.
          2. Ядрени договори: САЩ и Русия удължават договорите за неразпространение и контрол на стратегическите оръжия (вкл. Нов СТАРТ / START).
          3. Контрол на къси и средни ракети: Сключва се ново споразумение за ограничаване на ракетите с малък и среден обсег в Европа.
          4. Киберсигурност: Подписва се двустранно споразумение между Вашингтон и Москва за неразпространение на кибероръжия и спиране на държавно спонсорираните хакерски атаки.
          5. Военна прозрачност: Двете страни се съгласяват на взаимни инспекции на военните си обекти за изграждане на доверие.
          1. Признаване на нови реалности: НОВИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ГРАНИЦИ се определят въз основа на текущата линия на съприкосновение. Украйна де факто прави ОТСТЪПКИ ЗА КРИМ И ОКУПИРАНИТЕ ЧАСТИ НА ДОНБАС.
          2. Забрана за сила: Както Русия, така и Украйна поемат юридически ангажимент ДА НЕ ПРОМЕНЯТ УСТАНОВЕНИТЕ НОВИ ГРАНИЦИ чрез използване на военна сила. При нарушение международните гаранции за сигурност отпадат.
          3. Свободно корабоплаване по Днепър: Русия гарантира, че няма да пречи на икономическото използване на река Днепър от Украйна.
          4. Транспорт на зърно: Постигат се постоянни споразумения за безопасен и свободен износ на селскостопанска продукция през Черно море.
          5. Достъп до пристанища: Гарантира се безпрепятствен достъп на Украйна до ключови логистични хъбове и търговски пътища.
          1. Размяна и амнистия: Провежда се пълна размяна на пленници, освобождават се задържаните цивилни граждани и се осигурява събиране на разделени семейства. Предоставя се пълна амнистия за участниците в конфликта.
          2. Малцинствени и училищни програми: Двете държави се задължават да включат програми за толерантност в училищата си. УКРАЙНА гарантира езиковите и религиозните права на малцинствата по стандартите на ЕС.
          3. Влизане в сила: Пълното прекратяване на огъня и примирието влизат официално в сила, след като документът бъде подписан от всички страни и започне планираното изтегляне на войските от буферната зона.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Аз си заставам зад думите априори, иначе не бих ги казал/написал.

Спарки,

С цялото ми уважение, тук използваш хлъзгави думи, малко като Гагича, аз нямам никак най-малък интерес, нито цел, а още по-малко желание да убеждавам теб или кой да е друг в каквото и да било в тази тема.

Точно за да няма дикиши и сикиши, предложих диалог с факти, с информация и без емоции. Ти не се наемаш с ангажимент за това предизвикателство, разбирам те и уважавам решението ти, но след отказа си, ти вече слизаш на още едно ниво по-ниско в йерархията на реалноста, ти си избираш да си вярваш в пропагандата и ти си избираш за си затваряш очите за истината, ти, не аз, аз съм готов да приема друга гледна точка, аз съм готов да си призная грешката, както редовно го правя (дори и публично). Та избора е твой, но от тук на сетне, спираш да си ми равен опононент в гео-политиката, просто отиваш в групата на "другите повлияни от пропагандата и отказващи усилията да се вслушат в другата страна", и като член на тази група, аз не мога да не ти отделям подобаващо внимание и респект.

Аз до преди години нямах идея, просто имах убеждение, че нещо в тия войни няма логика, след години разбрах доста неща, научих доста неща и доста неща са ми вече прозрачни, въпреки пропагандата.

Няма как обаче тази прозрачност да се придобие от вестник Труд, Новините по Нова и СиЕнЕн и БиБиСи, иска се както Ясен казваше един вагон книжки или еквивалента на това в часове по Интернет и взиране в текстове, снимки, видеота и репортажи, от стотици места, на много езици, от много източници.

Но дори и "един вагон книжки" не е всичко, което се изисква да "прогледне" човек и да съумее да види, изисква се достигане на едно ниво на житейска мъдрост, която е комбинация от критично мислене и огромен информационен опит в дадената област.

Та отново, в резюме, не убеждавам никой, това не ми носи никакви ползи, просто споделям, просто дискутирам и продължавам в посока - истината се ражда в спора с аргументи и факти
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

С цялото ми уважение, - истината се ражда в спора с аргументи и факти

Похвално намерение,
              Но нека първо да изясним началните условия.

Русия/Украйна кой започна войната и кой нарушава държавните граници. Има ли окупирана територия и коя.
              Русия/Грузия, кой започна войната и кой нарушава държавните граници. Има ли окупирана територия и коя.
              Русия/Молдова кой започна войната и кой нарушава държавните граници. Има ли окупирана територия и коя.
              Русия/Таджикистан кой започна войната и кой нарушава държавните граници. Има ли окупирана територия и коя.

Армения
              Казахстан
              Киргизстан
              Беларус

Да сложим темел на спора, но да стъпим на факти

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Подробности………🥸

Те и на Хитлер му нападнаха пощата

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Скоро и у нас.
                Будет и на нашей улице праздник!
                Гей Гоп!

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Само факти . Ирак ; Югославия ; Сирия ; Либия ; Иран ; Венецуела .
                Последно редактирано от sek.1; Днес, 05:04.

• Тоя спор докато продължава да се води на оперативно-тактическо ниво никога няма да свърши и може да се сравни с дилемата яйцето или кокошката.
              Има да се въртите в кръг още няколко петилетки и пак няма да се разберете.
              Аз пуканки и рикия имам достатъчно, енджой.
              Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Дилемата с кокошката и яйцето е решена отдавна в полза на петела!

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Не баш, ето верния отговор:
                https://www.youtube.com/watch?v=NocUcZ7zjXs

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Аз спор не виждам

• Явно цивилизован спор няма... та да покажа малко
              Карти в ръцете.

Забележи- разликата в мащаба - е едното все пак е църква а другото рафинерия.
              Най важното вижда се в цяла Москва.
              До скоро войната в Украйна за руснаците беше нещо абстрактно а за драмите из републиките никой не му пука.
              Е войната е гадно нещо

Коментар

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                В Москва вече под “специална тридневна операция” се разбира покупката на бензин.

• Чакай сега, третата война (за която уж е тая тема) нали беше между Иран и Рижко? Какви руснаци, каква москва?
              Или логореята избива та не се трае?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Третата световна война се отменя. САЩ подписаха споразумението за капитулацията си. Темата е изчерпана и в тоя ред на мисли може да бъде заключена.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• bat_vanko
                  bat_vanko коментира
                  Редактиране на коментар
                  Глупостите ви ще останат дори да е заключена, нали знаеш
                  Как реши че две държави правят световна война?
                  Я питай създателя на темата от кога чака трета световна и как си я представя в мокрите си сънища! Най-вероятно нещо от рода на: оркистан, Китай, иран, с.корея срещу цивилизования свят. Питай го как сънуваше руската намеса в иран
                  Още в началото казах че за ТСВ са необходими поне две големи сили от двете страни, а нито русия, нито иран са такива!
                  Та поначало и в мокрите сънища на мегамайндовете няма как да стане!
                  Но пък как се лъснаха станиолите шапки по тая плоска земя…

• Я пак чий е Крим ? https://mediamall.info/news/sadat-v-...70578news.html
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 17 потребители онлайн. 2 потребители и 15 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                X