Първоначално публикуван от bat_vanko
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WW3 - Трета Световна Война
Свий
X
-
Е, па във форум, където Северна Корея системно бе сочена като космическа сила, водеща в ядрените технологии, от която САЩ трепери, какво друго мнение очакваш?
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
-
Мини през четвърти километър да ти я потвърдят . Русия във война е с по малък бюджетен дефицит от нашия . https://money.bg/finance/rusiya-saob...25-godina.html
-
-
Май не е толкова далече.Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнениеВярно ли е това, мегамайндс?
Просто трябва да се познава руската култура.
Русия не е Европа. Руската цивилизация е от азиатски тип.
Там управлява този който е най силен. Управлението е еднолично, Най силния е на върха на пирамидата- под него са мужици крепосници.
Без значение кой строй е царска, съветска или "модерна" винаги е било едно и също , това е същността на управлението.
Имаш един "бащица" който управлява- той решава кой колко ше печели, няма закони няма правила. ( не случайно гледахме тая година колко милионере паднаха от терасата)
2014 путин почна да губи, обяви война взе Крим - най якия от яките. 22 отново руснаците, не им пука колко струва войната, от значение е че този най отгоре е най силния.
Това е руския начин. Това е начина им на мислене. Не случайно показухата е от такова значение- армата хвърчила, дървени ракети. Това е много по вжно от някаква си глупава логистика или храна за армията.
(голяма сокоба- в бг има две големи групи- европейци - върховенство на закона и азиатци- вярващи в бащицата- без значение кой Пеевски, Боко Радев)
Защо смятам че Дайнов е уцелил нещо- грешен път вярно заключение ,
Войната е зле, путин губи , на най известния форум - украинците гръмнаха пристанище и рафинерия- всички видяха Путин на фона на черния дим от загубата.
Путин губи на фронта, губи в тила.... Това че няма бензин е маловажно за руската душа, но да губи територия и да губи Крим не слаб е - а слаб лидер няма
Коментар
-
Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение...
Русия не е Европа. Руската цивилизация е от азиатски тип.
Там управлява този който е най силен. Управлението е еднолично, Най силния е на върха на пирамидата- под него са мужици крепосници.
...
Имаш един "бащица" който управлява- ...
Бъдете живи и здрави!
- 1 like
Коментар
-
-
Европа отдаван царските фамилии не са над закона.
Англия е много особена , но и там царската фамилия не е над закона - принц Андрю, книжката на Филип...Така мога да споря но няма смисъл сам си в англия и виждаш кой е над закона .
Много далече съм от монархията. А Азиатската централизирана олигархия няма общо
Първия от първите- и неговите първенци над закона Примерно сватбата на Адам Кадиров,
Но ще ти покажа българския дух през възраждането, каква е била България, и какво са я направили руснаците
Васил Левски„Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили.“„Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност... за живот и свобода човешка.“„От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи.“Любен Каравелов„Аз съм европейски човек и искам България да стане не като Турция или Русия, а като Швейцария – свободна, просветена и справедлива.“„Не да променим султана искаме ние, а да бъдем слободни.“-Абсолютния европеец- не нов султан а република свободна европейска
Добри Войников„Цивилизацията на Европа не е във фраковете и френския език, а в правдата, закона и просветата.“
Мога да продължа с историята цял ден,Вазов Ботев, Захари Стоянов, целия идеал за България
Заменен от азиатската култура- Боко раздава пари от черен Джиб, Радев прави коремно - типично по руски
Георги С. Раковски
В своята прочута брошура от 1861 г. патриархът на революцията директно предупреждава за деспотизма на руската държавна машина:- „Руското правителство, което с лукави постъпки е съсипало толкова кралства и градове, иска да ни глътне и направи роби.“
- „Русия не мисли никога да ни освободи, а само да ни покори.“
- „Всякогаш Русия ни е лъгала и нейната цел е да ни направи своя губерния.“
Един от най-ярките защитници на европейския път на децентрализация и законност срещу руския модел на потисничество пише в публицистиката си:- „Това руско правителство иска да ни глътне. Не го искаме, защото то има: бесилки, Сибир, Сахалин, тюрми, нагайки и шпиони.“
- „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!“
- „Всяко тържество на България е смърт за Русия.“
- „Ние не искаме руския камшик, ние искаме европейските закони и свобода.“
Последно редактирано от trav; Вчера, 15:47.
- 1 like
Коментар
-
В Англия на монарха са му взели правата да управлява преди повече от 300 години . Даже и прословутото тронно слово което чете краля му го пише парламента . bat_vanko пак не четеш историята . Колко руски войници и офицери са загинали за освобождението на България ? Или тая част от историята ви е забранена на вас .
-
Не им е забранена. Дядовците им са били с чалми под Шипка!
-
От сектата Петрохан ли си ?
Или си привърженик на оня лилипут "генерал", койтто търси руски подводници в язовр Искър
Коментар
-
Не от ония , който във варна се чувстват като в чечня- - бръснати глави, дълги бради и мерцедеси без номера .
Не само варна, етоти Кремиковци
https://static.dir.bg/uploads/images...93161/orig.jpg
-
Само не знам какво имат общо с руснаци!?! Тук-там пише, че са оперирали ти по Европата. Или сигурно нема начин Путин да не е виновен, след като у БГ им е супер широко около врата да си развяват коня!?! Такива батки у татковината с лопати да ги ринеш, ама все ги влече златце, Версачи, мерцедесче, туй-онуй, а ти ги прати у Чечня..
-
-
Много силно извън темата, ама хайде на мен, като човек живял и работил повече от половината си живот в чужбина да не ми обяснявате как видиш ли в Европа няма монархии, няма шепа фамилии владеещи колосално количество от държавните активи, няма поколения имена владеещи и политика и бизнес, няма бизнесмени и политици над закона, няма имена над данъчните правила и т.н. хайде моля да спрем с фантазиите и илюзиите - аз имам над 25 години лични наблюдения защото съм живял и работил на място в Исландия, Норвегия, Дания, Германия, Франция, Холандия, Шотландия, Уелс, Англия, Люксембург и Испания.Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
И какво искаш да кажеш?Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеМного силно извън темата, ама хайде на мен, като човек живял и работил повече от половината си живот в чужбина да не ми обяснявате как видиш ли в Европа няма монархии, няма шепа фамилии владеещи колосално количество от държавните активи, няма поколения имена владеещи и политика и бизнес, няма бизнесмени и политици над закона, няма имена над данъчните правила и т.н. хайде моля да спрем с фантазиите и илюзиите - аз имам над 25 години лични наблюдения защото съм живял и работил на място в Исландия, Норвегия, Дания, Германия, Франция, Холандия, Шотландия, Уелс, Англия, Люксембург и Испания.
- 1 like
Коментар
-
Изключително!Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениезащото съм живял и работил на място в Исландия, Норвегия, Дания, Германия, Франция, Холандия, Шотландия, Уелс, Англия, Люксембург и Испания.
А защо не в матушката?
Там стандарта на живот според джобния диктатор, след резкия спад последните месеци е вече на нивото на ЕС

Ама ...аз от геополитика не разбирам. И си е така.
Ама разбиращите като теб?!?
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 1 like
Коментар
-
По-скоро фиктивно са му ги взели. Май пак си управлява без да стои публично на топа на устата.sek.1: В Англия на монарха са му взели правата да управлява преди повече от 300 години .
Да не говорим, че и сега официално той назначава/уволнява министър-председателя, без кралско одобрение нито един закон не може да влезе в сила, ръководи Тайния съвет, избира и назначава съдиите във Върховния съд, против монарха не може да бъде възбудено нито гражданско, нито наказателно дело и т.н. Върховен главнокомандващ е и глава на Английската църква (назначава епископите и архиепископите). Направо като прабългарски хан/кан ги е хванал всички и държи здраво
.
Последно редактирано от jkd; Днес, 12:09.
Коментар
-
Па зèми се зàпознай с правомощията на Президента в парламентарните републики. Доскоро и наш Радю (преди туй Плевню) бяха ачик-ачик кат английското крал. Демек - ДръжавнА Глава. Ма на Радю ШишиБоко му урезà правомощията, та некоЙ вече си ги нема... Индиана-та, дето наследи Радю.
-
Президентът не може да стъпи и на малкия пръст на наследствения английски монарх. Примерно - полицията и военните са положили клетва да служат на Краля, а не на парламента или народа. Във Великобритания полицията и военните се заклеват във вярност на монарха.
Той може да разпусне правителството и парламента по всяко време, по своя прищявка - има законното право на това. Наскоро изрично потвърдено и в Закона за разпускане и свикване на парламента от 2022 г.Последно редактирано от jkd; Днес, 13:08.
-
-
И дребни подробности, които силно заслужават на се забравят:Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнениеПо-скоро фиктивно са му ги взели. Май пак си управлява без да стои публично на топа на устата.
Да не говорим, че и сега официално той назначава и уволнява министър-председателя, без кралско одобрение нито един закон не може да влезе в сила и т.н.. Върховен главнокомандващ е и глава на английската църква - направо като прабългарски хан/кан е хванал всичко и държи здраво
.
1. 2/3 от земята на всички дъждовни острови в ЮК е собственост на короната и подставени синьо-кръвни с печат/герб вместо подпис.
2. Всички непотърсени активи на затворени фирми, автоматично отиват в короната.
3. Всички активи на физически лица, погинали и/или непотърсени, отиват автоматично в короната.
4. Търговските сделки и транзакции на членовете на короната НЕ се облагат с данъци.
5. Членовете на короната нямат нужда от лични документи, шофьорска книжка и други такива незначителни дребнавости.
...
И докато матряла зяпа циците на Ким Кардяшян и сестрите и, вече ни се стовариха на главите нови блокади в Близкия Изток
След Ормузкия проток, вече с контролно-пропускателен режим е и Червено Море.
Иран каза и започна да прилага асиметрични реципрочни мерки във военен аспект, няма вече сдържаност, за всеки поразен ирански кораб, следват поне двойно по-големи щети, за всяка поразена цел в Иран следват поразени поне две аналогични такива у арабите и Окупирана Палестина.
Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Ми като не можем / не искаме да си разработим собствените находища в Черно море - това ни остава. Ганя е майстор да сложи негде бариера и да иска другите да му плащат - за достъп до държавния плаж, за паркиране на ... общинска земя, за задължителен "ТИР-паркинг" пред Дунав-мост, нищо, че няма опашка там... таквиз едни тарикатлъци. А румънците до 5 години, казват, ще покрият на 100 % нуждите на Европа от нефт и газ (източвайки и нашияAsteri коментира
Днес, 13:27
да слягаме на Дунав и ние преди да са се усетили румънците!
). Така, че иранците могат да си заврат проливите в... ХормузЪ.
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Румъния е шампион на ЕС по производство на природен газ
Румъния вече е най-големият производител на газ в Европейския съюз, като детронира от първото място Нидерландия
Romania may play a defining role in the regional gas market over the next decade by exploiting Black Sea resources and expanding its transmission infrastructure
Румъния ще добива 100 млрд. куб. газ на метри от българската зона. У нас все още действа мораториум от 2012 г.
Требе да допълним още: у нас действа "Боташ", действа "Руски поток", действа ... чугунитет на квадрат.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 7 потребители онлайн. 4 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар