Тъмпутя пак го целѝли и пак не могли да го утепат: https://offnews.bg/sviat/mlad-uchite...mp-865760.html
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WW3 - Трета Световна Война
Свий
X
-
Бензинът е скъп, дизелът е още по-скъп, а в час пик в шоплъка не можеш да минеш независимо в коя посока и накъде от задръствания и автомобилни колони.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеСнощи загледах цената на бензина. 1.78евро.
Не мога да напиша нищо което да не е достойно за голям банан.
Вие продължавайте да определяйте кой е крив и кой прав.
Тя, тридневната война, и без това отдавна свърши.
Извод: явно горивата са евтини...
- 1 like
Коментар
-
Автомобилната компания 'Аутоюнион' произвжда 1.000.000 автомобила годишно, увеличава производството си с 100.000 автомобила на годишна база. Т.е. с 10%. Аз произвеждам 1 велосипед годишно, тази година произвеждам 2, т.е. увеличение 100%.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИменно:
- Икономика x6, вашите фалираха държавата 4 пъти
Сравнението със самия себеси надали е най-удачното и обективно сравнение. Особено, ако използваш за база опосканото наследство от соца, а не спрямо нормалните държави. Казвал съм го десетки пъти- всяка кола различна от Запорожеца е по-добра от него, ако той ни е база за сравнение.
Но не това или не единствено това е най-същественото. Почти по всички параметри, включае не само икономически, а прибавим социални и обществени такива, сме на едни от последните места не само в Европа, но и в света. Като по доста от тях вече ни превъзхождат и изпреварват доста африкански държави. Тенденцията е надолу. 1 в ЕС по риск от бедност, тежки материални лишения: около 17%- втори най-лош резултат в ЕС, най-голямо неравенство в доходите в ЕС, демогравска криза и застаряване на населението, смъртност, здравеопазване и качество на живот, удовлетвореност от живота, корупция и доверие в институциите, инфраструктура- дъно. И т.н.
Нито са вашите, нито нашите, нито техните. Понеже визираш приемането ни в ЕС, НАТО, Шенген, Еврозона- те не са наше достижение и заслуга, а геополитически резултат и решение на ТЯХ- големите батковци от запад и по-на запад. Това дали сме го искали или не, никога не е интересувало някого. Приет сме, където сме приети, единствено по милост и конюктурни явления и обстоятелства. Номинално и обективно до ден днешен не покриваме и не отговаряме на повечето и съществените критерии. Начина (до колкото това е имало значение, а очевидно е нямало) беше затваряне на очи, фалшифицирани и напудрени данни и т.н. в този ред.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение- Безвизово пътуване в 178 държави. Вашите?
- Свободно пътуване като до Каспичан и работя в цяла Европа. Вашите?
Да, радвам се, че е както е и сме там където сме, ама нямам смелостта и илюзията да си мисля, че това е наша заслуга и решение. Желанието да пътувам или да работя къдет искам битува в мен още от ТЗВ, след него също, ама стана когато ТЕ решиха. До приемането ни, ходихме като овце по посолства за визи за да се отъркаме за някой друг ден в западното лустро или да докараме някоя таратайка или някое кадърно дете да може да се изучи и да има перспектива там. В същото време милиони тъмнозелени, без една хартийка документ, бяха поканени и приети в бленуваната западна Европа ПРЕДИ ние да сме официално в Шенген- ирония на съдбата.
Аз и до днеска искам да пътувам без виза до Щатско, ама нъцки. Вероятно щото съм трета ръка човек или щото някой амерички президент не се е събудил на кеф и не е подписал за 2 минути една директива за премахване на визите. Някой ден и това ще стане и ще излезне един като Боеко, който е в момента на власт, и ще се тупне в гърдите- ето, това е благодарение на мен! А някой наивник (не го казвам в негатовна конотация), като теб ще каже- това е защото аз/ние ги избрахме (нашите, вашите, техните).
Последно редактирано от Urko; Днес, 11:45.Спрете Земята, искам да сляза!
- 3 likes
Коментар
-
Сравнението е спрямо най-светлите икономически постижения на ТЗВ, а именно 20 милиарда ДНЕШНИ долара. Дегашното ни БВП е по 6. Малко ли е? Категорично. По-назад ли сме - катеогрично. Като си избираме такива "спасители на нацията" - това е резултата.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеАвтомобилната компания...
След вашите, БВП то приклчи на 7.9 милиарда (1989), и след кратък подем финишира за втори път на 11 милиарда през 1997-ма. Какво става след това можеш и сам да видиш по графиките, ако искаш да го видиш. Те вашите толкова си могат, и винаги толкова са си могли. След някоклко фалита на държавата не виждам какво повече има за доказване.
В тия организации никой не вкарва насила. Но виж вашите и тогава (1997-ма) и сега продължават за чучунижат едно и същи - ЕС е кенеф, НАТО е кенеф, еврозоната не ни трябва, Шенген ще ни напълни с имигранти, по-добре ще ни е при Путя. Факти! И след поредния спасител пак "нашите" ще събират говната на вашите, както винаги е било. Тоновете говна във вентилатора ще започнат веднага - нещата ще се сговнясват месец за месец. Запомни добре това. Да сме живи и здрави - пак ще си говорим.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеПонеже визираш приемането ни в ЕС, НАТО, Шенген, Еврозона- те не са наше достижение и заслуга, а геополитически резултат и решение на ТЯХ
Е, при РумЯнчо категорично няма да ти се получи.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеАз и до днеска искам да пътувам без виза до Щатско
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За протокола- с риск да ти накривя шапката, да те трогна съществено и с ясното съзнание, че заради това значително те боли фара и ти дреме на дедовия: ако мислиш да ми пришиваш ''вашите" точно на мене- не си познал, диалога ни би станал безмислен и прекратяем немедлено.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСравнението е спрямо най-светлите икономически постижения на ТЗВ, а именно 20 милиарда ДНЕШНИ долара. Дегашното ни БВП е по 6. Малко ли е? Категорично. По-назад ли сме - катеогрично. Като си избираме такива "спасители на нацията" - това е резултата.
След вашите, БВП то приклчи на 7.9 милиарда (1989), и след кратък подем финишира за втори път на 11 милиарда през 1997-ма. Какво става след това можеш и сам да видиш по графиките, ако искаш да го видиш. Те вашите толкова си могат, и винаги толкова са си могли. След някоклко фалита на държавата не виждам какво повече има за доказване.
В тия организации никой не вкарва насила. Но виж вашите и тогава (1997-ма) и сега продължават за чучунижат едно и същи - ЕС е кенеф, НАТО е кенеф, еврозоната не ни трябва, Шенген ще ни напълни с имигранти, по-добре ще ни е при Путя. Факти! И след поредния спасител пак "нашите" ще събират говната на вашите, както винаги е било. Тоновете говна във вентилатора ще започнат веднага - нещата ще се сговнясват месец за месец. Запомни добре това. Да сме живи и здрави - пак ще си говорим.
Е, при РумЯнчо категорично няма да ти се получи.Последно редактирано от Urko; Днес, 12:56.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Това е отчасти вярно. Решението е тяхно, но-о-о-о искането неизменно идва от ... БСППървоначално публикуван от Urko Преглед на мнение...Понеже визираш приемането ни в ЕС, НАТО, Шенген, Еврозона- те не са наше достижение и заслуга, а геополитически резултат и решение на ТЯХ- големите батковци от запад и по-на запад. Това дали сме го искали или не, никога не е интересувало някого. Приет сме, където сме приети, единствено по милост и конюктурни явления и обстоятелства. Номинално и обективно до ден днешен не покриваме и не отговаряме на повечето и съществените критерии. Начина (до колкото това е имало значение, а очевидно е нямало) беше затваряне на очи, фалшифицирани и напудрени данни и т.н. в този ред.
Да, радвам се, че е както е и сме там където сме, ама нямам смелостта и илюзията да си мисля, че това е наша заслуга и решение. Желанието да пътувам или да работя къдет искам битува в мен още от ТЗВ, след него също, ама стана когато ТЕ решиха. До приемането ни, ходихме като овце по посолства за визи за да се отъркаме за някой друг ден в западното лустро или да докараме някоя таратайка или някое кадърно дете да може да се изучи и да има перспектива там. В същото време милиони тъмнозелени, без една хартийка документ, бяха поканени и приети в бленуваната западна Европа ПРЕДИ ние да сме официално в Шенген- ирония на съдбата.
Аз и до днеска искам да пътувам без виза до Щатско, ама нъцки. Вероятно щото съм трета ръка човек или щото някой амерички президент не се е събудил на кеф и не е подписал за 2 минути една директива за премахване на визите. Някой ден и това ще стане и ще излезне един като Боеко, който е в момента на власт, и ще се тупне в гърдите- ето, това е благодарение на мен! А някой наивник (не го казвам в негатовна конотация), като теб ще каже- това е защото аз/ние ги избрахме (нашите, вашите, техните).
- в друга тема посочих конкретните стъпки и дати:
Но-о-о, тъй като, както правилно отбелязвате - решението е тяхно, не наше, защо наивно си мислите, че няма пак да ни въведат визите, да ни забранят ученето, работата и изобщо припарването там?Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеЩе ми липсва БСП.
Комунистическата партия, която:
- На 13.07.1990 г. с външен министър одиозния генерал Любен Гоцев първа установи дипломатически отношения с НАТО
- През 1994 г. чрез проксито си Любен Беров се присъедини към програмата „Партньорство за мир“ на НАТО;
- На 29.03.2004 г. чрез президента си Гоце Първанов и сол-ташака си Симеон Сакскобургготски, направи България пълноправен член на НАТО
- На 01.01.2007 г. при правителството на Сър Гей Станишев направи България пълноправен член на ЕС
Э-э-э-эххх, па сега някоЙ хора искат да съсипят Завета на комунистите
Нимой тъй, другари! Стегайте се! Партията знае най-добре. Тя права е дори когато съгреши © (нещо такова беше, не ми се търси точния цитат).
С едно щракване на пръсти ще го направят.
Да, напълниха се "с тъмнозелени, бяха поканени и приети", да, точно така. Защото тъмнозелените може да са всякакви, но не са руски подлоги като нас, ей затова!
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Не и докато имат геополитически интерес от нас. Какво става у нас никой и никога не го е интересувало. Красноречив пример е досегашното търпене и толеранс към това, което имаме и негласното му съучастие, а дори и подкрепа. Пеевски в Магнитски, ама се приема като легитимен участник в политическия живот. Урсула дойде на крака заради Боко и да го подкрепя. На Боеко?!? Та то 80% от политическия ни ландшафт е директно/индиректно ДС участие и наследство. Не са рекли, не са ни резнали клончето. Ама ей на, търпят и са приели.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Но-о-о, тъй като, както правилно отбелязвате - решението е тяхно, не наше, защо наивно си мислите, че няма пак да ни въведат визите, да ни забранят ученето, работата и изобщо припарването там?
С едно щракване на пръсти ще го направят.
Руските подлоги у нас са маргинали и малцинство. Не бъркай еврокритик с руска подлога. В съседната тема за изборите пуснах едно клипче на Шкварек по въпроса. Това, че либерасти и комунисти превръщат Европа в кенеф, не са виновни нормалните хора, още по-малко ги прави руски подлоги, когато си позволят да критикуват и роптаят.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеДа, напълниха се "с тъмнозелени, бяха поканени и приети", да, точно така. Защото тъмнозелените може да са всякакви, но не са руски подлоги като нас, ей затова!
А между другото и към теб, както към Спарки- молим най-учтиво, да не ми пришиваш ''вашите''. Знам, че и ти си от хората на които с това ще ти развали рахата, би те депресирало, ще си го преместиш от единия в другия крачол, ма аз да си кажа, не като заплаха, а просто информативно.
Последно редактирано от Urko; Днес, 12:55.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Няма как да ти пришия каквото и да е. Мога да пришия нещо само на себе си.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
За протокола- с риск да ти накривя шапката, да те трогна съществено и с ясното съзнание, че заради това значително те боли фара и ти дреме на дедовия: ако мислиш да ми пришиваш ''вашите" точно на мене- не си познал, диалога ни би станал безмислен и прекратяем немедлено.
Мнението ти по някои въпроси имплицитно налага някои хипотези, които, естествено, може да са верни, а може и да не са, или пък от друга камбанароя да се виждат иначе. Всеки сам си преценя.
Че някъде някой ни е приел, защото и на него му е изгодно, никак ме отменя това, което на нас ни е изгодно и никак не отменя положените усилия. Данни за това какво се случва с икономиката ни и кога не е като да няма. Какво стаеа като не си например в ЕС също е кристално ясно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Интересът спихнаПървоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеНе и докато имат геополитически интерес от нас.
Видяха, че сме им само в тежест и им крадем еврофондовете. Един по един инвеститорите им (a.k.a. експлоататори, изедници и т.н. според Здравите сили) се изнасят от страната. Тука идват само западни "бизнесмени"-аферисти и измамници, правят по една бърза врътка и дим да ги няма. Ощавихме наивниците им с ваканционните имоти, мангасаряните дооглозгват тия със селските къщи. Сега другарят генерал Радев като обърне и политическата палачинка, вече файда нема да имат никаква от назе.
Хо-хо!Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеРуските подлоги у нас са маргинали и малцинство.
На изборите си пролича. Искаш да кажеш, че за Копейки-Величия-Мечове, чийто електорат Радев обра, досега са гласували "конструктивни евро-критици" ? 
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Статистики, БВП-та... ако ще ги гледаме изобщо и ако може да си вадим изводи само от тях - ето една таблица за последните две хиляди години, да се види кой къде е и накъде отива
. Китайците от 2010 до 2020 имат ръст сигурно над 100%. САЩ са в трайна низходяща тенденция. Русия/СССР са втората по размер световна икономика почти през целия 20-ти век, чак до перестройката през 80-те:
https://www.visualcapitalist.com/200...ory-one-chart/
Последно редактирано от jkd; Днес, 14:28.
Коментар
-
Това са бошлафове. Нигерия например ни отвява по БВП, вкл. по ППС😮 , по икономически растеж, па тука напират нигерийци да живеят (и то не като "междинна гара" а за постоянно) при целия ни очевиден и неприкриван (за разлика от на Запад) расизъм.
Български мерàклиЙ да се заселят в Нигерия = 0. Защо така? Нещо като "Искам да съм негър. В щата Алабама..."
-
Този сайт visualcapitalist.com, откъдето е таблицата, е пълен с други такива, коя от коя по интересни. Примерно:
- цена на бензина в отделните държави
- процент увеличение на цената на бензина заради войната
-
-
Абре да не объркахте темата а 😳
Италянката се навила да праща кораби за разчистване на мините,а Макарона заставал на страната на Гърция при евентуална война с Турция,Тайфуни някакви за първи път свалят руски дронове,а Германия мисли армия от половин милион…….
Мааааалко да се заплесне човек 🤠 и ще се избиете бреПоследно редактирано от BENZBOSS; Днес, 15:19.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
https://debati.bg/istoriya-na-otnosh...rite-na-tramp/
мааааалко къса история,за нафтата сме там 🥴😳🤣
https://geopolitica.eu/2019/178-broy...rikanska-voyna
https://desebg.hristo-hristov.com/20...07-29-10-47-40
☝️някои истини
На кой му се рови - коза е Операция Искренна воля и Танкерната Война 87ма,е така да висим кой на кого прилича.Последно редактирано от BENZBOSS; Днес, 16:06.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
- 1 like
Коментар
-
Ще пробвам със злободневна житейска ситуация.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Мнението ти по някои въпроси имплицитно налага някои хипотези, които, естествено, може да са верни, а може и да не са, или пък от друга камбанароя да се виждат иначе. Всеки сам си преценя.
Ти отиваш с твоя джип при дедо Владо защото усещаш, че нещо не е наред. Дедо Владо след преглед ти казва- Спарки, не ти е наред алтернатора, спирачките, скоростната кутия и т.н. (например, нещо си там). Ако караш така ще стане това и това и не е добре в мометна колата.
Отпред пред гаража стои някав кияк с Москвич, чува и вижда ситуацията и се включва в разговора ви- видехте ли аз ви казах, джипа е скапан и за нищо не става. Глей моя Москвич нищо му няма и си върви, вземи си Москвич и всичко е мед и масло.
Сега се пита- деди мрази джиповете и харесва Москвичите ли? На страната на кияка с Москвича ли е? Наличието или липсата на кияка с москвича, отменя ли наличието на проблемите с джипа? Ако него го няма, джипа е наред и карай смело нататък. Деди трябва да си мълчи, да си затвори очите и да сипе само суперлативи в името на това да докаже, че москвича е скапан а джипа няма проблеми?
Мисля, че лесно може да се разпознаем в ситуацията и в частност къде се позиционирам аз в нея, отнесено към Европа, България и анти/про руските настроения.
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
jkd коментира
Днес, 16:11
...А хората напират за европа, не конкретно за нас - преценили са, че тука ще им излезе по-евтино, и идват.
Това сериозно ли е? Негрите напират, щото в Европа е... по-евтино?
Коментар
-
Убеден съм, че имат достатъчно механизми за контрол и натиск, стига да поискат. Най-елементарното е да врътнат финансовото кранче например, поне докато не се сложи ред, да набичат санкции (Магнитски?) на цяла плеада от знайни и незнайни наши герои, да задействат европрокуратурата и да олепят сума народ съгрешили по веригата, да се еманципират и да признаят за нелигитмни компрометирани хора, вместо на принципа кучи син, ама нашия кучи син, и т.н. и т.н. Има ли желание, има и начин. Същото е и с войната в Украйна, където за няколко месеца можеха да им съберат внушително количество оръжия и техника, вместо на ден по лъжичка. Същото е и как можеха да затворят границите за тъмнозелените, така че и пиле да не може да мине. И т.н. и т.н.. Защо е тая пасивност- може само да гадаем и коментираме замеряйки се по между си.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеИнтересът спихна
Видяха, че сме им само в тежест и им крадем еврофондовете. Един по един инвеститорите им (a.k.a. експлоататори, изедници и т.н. според Здравите сили) се изнасят от страната. Тука идват само западни "бизнесмени"-аферисти и измамници, правят по една бърза врътка и дим да ги няма. Ощавихме наивниците им с ваканционните имоти, мангасаряните дооглозгват тия със селските къщи. Сега другарят генерал Радев като обърне и политическата палачинка, вече файда нема да имат никаква от назе.
Радев обра много и не само Копейки-Величия-Мечове. Гласувалите за него са от цялата палитра, като сред тях има мнооого хора, които се дистанцираха и не искаха да се идентифицират с наличното в момента на терен- от едната та до другата крайности. Включително от бойковисти и ППДБ-привърженици. Ама именно крайности. При все, че няма консервативен, умерен център, т.е. вакум в тая насока.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеХо-хо!
На изборите си пролича. Искаш да кажеш, че за Копейки-Величия-Мечове, чийто електорат Радев обра, досега са гласували "конструктивни евро-критици" ? 
Единствената налична псевдо алтернатива бяха ПП/ДБ. Но те са толкова компрометирани и ерозирали, че чеп за зеле не става от тях. А освен всичко са и една от крайностите.
Някакви други смислени и алтернативни предложения и варианти да ти идват наум?
Опитвам се да интерпретирам мисленето на народонаселението- Радев е единственият, който не е компрометиран и засран за момента или до сега, напреки това, което се опитват да вменяват противниците му, или очевидно недостатъчно като аргументи. Вървят под сурдинка слухове, че Радев си е американско отроче с вменена умишлена роля да се преструва на проруска, скрита лимонка. Скоро ще се разбере.
Моето лично мнение- Радев има всички лостове и уникалната възможност да оправи всичко и то сам (с партията си). Дали ще го направи? Не вярвам и съм скептичен. Ще финишира като други подобни от близкото минало. Дали е америчко изделие преструващ се на русофил или руско изделие, преструващо се на русофоб- не знам и не исключвам нито един вариант. Но, както казах, скоро ще разберем.
Както винаги не съм гласувал за никой, включае и за него. Отдавна спрях да вярвам и съм се превърнал в синоним на нихилист или реалист-песимист.Последно редактирано от Urko; Днес, 17:36.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар