Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WW3 - Трета Световна Война

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MFr коментира
    Днес, 02:10
    Фуджейра Е в ОАЕ, планини ако има, то са като в Нидерландия
    Гагич, дай по-сериозно.
    За разлика от тебе (явно), аз съм ходил там
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• MFr
      MFr коментира
      Редактиране на коментар
      Къде, във Фуджейра или в ОАЕ

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      ВзЕми се огрАмоти малко. За начало прочети какво съм написал преди да буквоядстваш.

• sek.1 коментира
    Днес, 09:21
    Гагич от острова петрола само се транспортира . Добива е на съвсем други места . Става малка като тая на Бойко със сухия газов хъб . Съоръжения има газ няма . Войната вече е на такъв етап че Тръмп няма полезен ход .
    Според горния консТиПативен теориЙ - точно това е бил полезният му ход ("многоходовка" ©️) - да няма откъде не само Иран, но и арабските износители от Залива да изнасят петрола си. Да се вдигнат цените, да стане изгодно неговото предизборно "Drill baby drill!" САЩ да забогатеят от собствен добив на петрол и газ, да могат да държат в шах Европа, заплашвайки, че ще спрат доставките на втечнен газ и т.н.
    Иран няма да имат откъде да пуснат тръби за нов износ на петрол, докато Израел и петролните монархии имат пари да се удавят, могат да построят каквото и да е, особено ако ще носи яки приходи на Израел.
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Така де изнасят и тия които им се водят ако не съюзници то поне приятели на щатите . Поне за сега почти всички приходи осигуряващи им високия стандарт на живот на ОАЕ и другите идват от износа на петрол . Въпрос на време е да ги подгонят от своята територия като почнат осезаемо и за дълго да им падат приходите . На арабите си приятел само докато изкарват от теб пари . Почнат ли да губят което става в момента жална ти майка . За момента само от туризма и отменените кръгове на Ф 1 загубите им са милиарди .

• Глупостакис на търкалякис. Народа вече премина на електрички и му дреме на шлифера за цените на горивата.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Danika
      Danika коментира
      Редактиране на коментар
      Защо да е много? Нивата са 2.

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Защото масово не правят парко места, намалява им на "господа-другарите"печалбата.Плащаш на проектанта за по-голама РЗП, после на надзора и на архитекта който узаконява на м2, После копаеш по на дълбоко, изливаш още бетон, и всичко прилежащо .............

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Дядо моята подстанция беше резерва по кръга . От няколко години е основна за други три . Това от как пуснаха новите свиенекомплекси на Артекс без да пуснат и едно ново трасе за средно напрежение . Една бърза зареждачка за коли харчи над 500 кв/ч . За две нормални ми искаха 150 кв/ч . Добре че се отказаха .

• Аха, сега разбирам! ЕС са забъркали тая каша с горивата, да си пробутат електричките, че от висене им се скапаха акумулаторите ...

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Германия не намалява данъци, а ограничава повишаването на цените на бензиностанциите до веднъж дневно, за да спре спекулата.……….

Е така се бори спекулата,няма лабаво,сега ако искат още ядрени централи да си затворят или по една перка да си пернат на всяка кола там,на тия с осмаците по 2

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Мда, и резултатът е, че бензиностанциите набичват цените на макс още при отварянето и не им дреме, че могат да вдигат цените веднъж дневно. Като около 60% от цената са за данъци и такси- акциз (енергиен данък) 22.4%, CO₂ такса 8.1%, биокомпоненти / биоквоти 1.9%, други такси (резерви, логистика) 1.0%, ДДС (19%) 16.7%.

А относно АЕЦите- вече няма какво да затварят, в Германия няма работещи АЕЦ от 3 години.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      От както няма и евтин руски газ пък хептен го закъсаха . Колеги казват че в заводите във Волзбург са запалили стария въглищен ТЕЦ от времето на фюрера за да не спрат работа . На там вървят нещата https://www.youtube.com/watch?v=vvoBw-WtLGo

• Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    Аха, сега разбирам! ЕС са забъркали тая каша с горивата, да си пробутат електричките, че от висене им се скапаха акумулаторите ...

Ма това учудва ли те?!?
    Германският Мерц го казва в прав текст без заобикалки. Умишлено, целенасочено и преднамерено го правят скъпо за да имало стимул да си купуваме електрички и да пестим от парно и да пазим планетата от СО2.

пуснете си превода на български от настройките за субтитри...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1111.png
Прегледи:187
Размер:375.4 КБ
ID:7032865

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      @ stefsab #305.5 : да, действително горелките подлежат на задължителен годишен преглед, който обаче варира до 100 евро на година. За термопомпите няма задължителен държавен годишен технически преглед, но годишна проверка от сертифициран техник е силно препоръчителна и често условие за да важи гаранцията. За това трябва да планираш ~150 – 350 € годишно за поддръжка.

Относно старите горелки, няма как да забранят продажбата на части, защото това означава да задължат собствениците косвено да преминат на ток и помпи. Старите отоплителни системи са на доизживяване. На заварено положение може да купиш къща с такова отопление, но до там. Нова къща или строеж- автоматично си на ток и/или термопомпа.

За 10к действително ще е мнооого скромно, постно и оптимистично преминаване- без смяна на изолацията, без смяна на покрив, без смяна с подово отопление или радиатори. Ако го направиш това всичкото спокойно скачаш на едни 60-90000 евро. Т.е. губи се физическия и финансов смисъл.

За не много стара къща (да кажем от 90те години) с налично вече отопление, най-разпространеното нафта /хайцойл/ или газ може би най-добрата алтернатива е комбинация от старото отопление на нафта за най-студеното време и месеци /спада потреблението на гориво до 4-5 пъти на годишна база/ + хибридна термопомпа за останалото време от годината. Системата селективно избира най-дорбия режим на работа спрямо температурата. + слънчеви батерии, примерно около PV 7,5–8 kWp с акумулатори за покриване на по-голяма част (60-85%) от разхода на тока за помпата + съвременни радиатори за работна температура около 55 градуса, вместо старите на по 70 градуса.
      За средноголяма къща, да кажем около 130 квадрата и 4 членно семейство, това прави нетна инвестиция от около 30000 евро, след приспадане и получаване на държавните субсидии. Изплаща се за около 11-12 години и при експлоатациа от около 25 години спестяваш едни 40-65000 евро, според зависи от как в бъдеще ще се изменят цените на горивата и тока.

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      @ jkd : това си е чист куркапан. В момента, в който тока стане масов и преобладаващ, ще избичат цената на самия ток, а субсидиите ще изчезнат. Дори в момента цената на тока за ел. колите е на доста палава цена от обществени колонки в Германия /ако си нямаш вкъщи/. Някъде бях чел, че при такива обстоятелства с цената за абонамент и т.н. разликата на 100 км спрямо дизела е някви мижави около 2 евро, без абонаментна карта дори може да надвишава дизела.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      На задължителен контрол подлежат парни и водогрейни котли с топлинна мощност над 116.3 киловата . На всичко под тази мощност и едни налягания контрола е силно пожелателен . Нашите горелки като горелки на тунелните пещи никога не са подлежали на някакъв контрол . Въпреки че са с много по голяма топлинна мощност . За Германия така навремето са докарали фюрера на власт . Като гледам на път са новия да си докарат .
      Последно редактирано от sek.1; Вчера, 09:48.

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TrumFckOff.jpg
Прегледи:134
Размер:51.2 КБ
ID:7032901

Коментар

• Аз имам въпрос към Даника но не е по темата.

Мисля че Danika e регистриран адвокат към Софийската адвокатска колегия. Същата колегия пред която Киро Брейка направи протест срещу своеволията на Расташки.
      Става дума за 10 запора - и за използването на закона за да мачка хората...

Интересува ме дали има някаква реакция от тази адвокатска колегия? За този случай? Или мнение или въобще нещо?Пълно мълчание?!
      Защото с такива действия които прави адвокат реално опетнява цялата адвокатска колегия и изобщо професията адвокат!
      Няма ли реакция? Нещо? Или всичко мълчи?
      Не мога да разбера но това говори изключително лошо за софийските адвокати.

p.s
      Нарочно не питам в лично съобщение защото ако не Danika то някой друг съфорумец може да знае нещо?
      Живо ме интересува този случай.

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        "но ако ми падне случай ще го спукам от бой"

Кого?? Ей много неясно говорите(пишете) значи.
        Извинявам се на Danika - останал съм с впечатление че тя е юрист - съдейки по стегнатия и точен изказ...(завиждам и)

Не искам да влизам в спорове - не съм фанатичен фен на Киро, но човека никой не е излъгал. никого не е измамил. плаща си данъците, създава полезна стойност и казва истината в очите.
        Ние народа(и аз) имаме нужда от такъв човек - който да отиде на място(язовирите примерно) и с две три приказки да каже и покаже положението.
        За мен - това е критерия за България .
        Киро брейка, Бай Рибан, онази циганка от Видин(свястна жена) ,Павел Стоименов, онзи хотелиер от Марината и ... други... Те са моя критерий.
        Когато видя как държавата мачка нас (тези хора) - знам че нищо добро не ни чака! Това става с подкрепата на ЕС.
        Миналите години мачкаха големите и богатите - после слезнаха надолу - сега мачкат обикновенния човек .. Днес е Киро - утре съм аз наред!
        Само че аз нямам известноста на Киро и защитата на Величие - така че ще ме смачкат със сигурност.
        Още повече че вече станах нервен и като видя държавен паразит/крадец - му го казвам директно . Което означава че е въпрос на време да попадна на такъв като Расташки и утре аз ще осъмна запориран и блокиран.
        Буквално вчера беше видинската циганка днес е Киро утре съм аз .

Не разбирам и мълчанието на софийската колегия - не може да те плюят пред цяла България да ти да мълчиш?! Това означава че си виновен? Толкоз ли не може шефа ли председателя ли да излезе и каже: Хора - ние адвокатите се мъчим да пазим морал достойнство имаме някаква чест-случая е неприятен веднага ще го обсъдим ще видим какво да направим. Навсякъде има черни овце но ще чистим доколкото може...
        Знаете ли че в нета и затворените групи върви призив - не наемайте софийски адвокати защото са нечистоплътни хора. Избягвайте софийската колегия.
        Затова когато мачкат такива хора - аз ще оставя скъпоплатена работа и ще се наредя до тях и ще протестирам с тях заедно.

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        @ Urko Не съм запознат с детайлите и не знам дали може да се направи просто така, без връзки и затваряне на очи. Предвид каквото сам разказва, че се е занимавал (и после опитва да скрие видеото), мисля, че не горят от желание в колегията да се занимават с неговите "проблеми": https://www.youtube.com/watch?v=6iSe3ufqftU

• Danika
        Danika коментира
        Редактиране на коментар
        "Извинявам се на Danika - останал съм с впечатление че тя е юрист - съдейки по стегнатия и точен изказ...(завиждам и) "

Юрист съм, но не съм адвокат. В чужд манастир (САК) със свой устав (акъл) не влизам.
        Моята гледна точка: Скандалът не е юридически, а политически.
        Аргументи: Има правни методи за регулиране и на запорите и на дисциплинарната отговорност на адвокатите. Страните ги знаят. Дали някоя от тях тихомълком ги използва за да не изтекат сроковете, а публичното размахване на бухалки и ответното дране на ризи е предизборен ход, ние не знаем. Можем само да предполагаме.

P.S. Връзката с третата световна война нещо ми се губи.

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Ма това учудва ли те?!?
      Германският Мерц го казва в прав текст без заобикалки. Умишлено, целенасочено и преднамерено го правят скъпо за да имало стимул да си купуваме електрички и да пестим от парно и да пазим планетата от СО2.

И това е екологичния отговор на умния германски канцлер, прагматично, екологично и намаляващо драстично СО2 на цялата планета радикално. Спасихме се, другарЕ!!!

Германия обмисля да удължи експлоатацията на въглищни централи заради кризата

Аз мислех, че ще боде още вентилатори и слънчеви панели по покриви и под покриви.

Коментар

• Баси и писъците.
        Тръмп спасява Европа, вие цирикате.
        Сметката:
        1. Покачва се рязко цената на бензина= Лесно събираемите данъци (не ги лови ни сива, ни черна икономика) се увеличават рязко.
        2. Хранят се талибани = Нашите от големото бизинес ползват почти безплатна работна ръка.
        ..а бедните?
        -Да го...
        ...бе знаете как е с бедните.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Съединител - долен, ляв педал.
        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          "Я да ме светнеш от какво по-точно трябва да ме е страх? Нито съм политиката, нито в сивия сектор, нито в кръговете от фирми"

Спарки - нямам за цел да се заяждам но ти никога не си разбирал финанси, политика, хората. Бъркаш много - трябва да те е страх. Защото вече са дошли тежки и тъмни времена, когато закона е нищо, и правото е на по силния или богатия. От това трябва да те е страх. Ти нали чертаеше таблици, вадеше луди графики, че нищо нямало да поскъпне с еврото. Какво стана? Трябва да те е страх от новите европейски демократични порядки от цифровото програмируемо евро което се опитват да наложат. Защото ако успеят - ние ставаме роби. Европа не е капитализъм - това беше преди години.Сега е смесица от олигархизъм глобализъм и .. аз не знам какво. Но са събрани всички лоши качества.И самата европейска система ПООЩРЯВА корупцията и некадърността . Законите не работят . Или по точно - работят СРЕЩУ теб...
          Твойта логика е проста - ти си се окопал зад 4 стени (софтуер -работата ти е такава) нямаш големи пари или имущество и не виждаш репресиите.
          Но рано или късно - твоя ред също ще дойде! Рано или късно ще пресечеш пътя на някой като Расташки и утре ще осъмнеш без нищо.
          И точно за твоя манталитет (обичаш да пазариш с карта и парите ти са в банка) - никакъв шанс нямаш!!! Никакъв.
          Представа си нямаш колко е лесно и законно да събориш някой.
          Точно теб (и такива като мен) са невероятно уязвими... Точно защото си едноличен собственик на фирма..и без дългове..
          Умен изрод може да те блокира за нула време - ще ти напише фактура на твойта фирма (издадена преди време) ще я подкрепи с куриерска пратка(не е трудно) и утре ще осъмнеш с блокирани банкови сметки. Обезпечение за бъдещ иск - въз основа на фалшива фактура. Просто ще те обявят за длъжник. Не си я платил бе братче..тарикат такъв... И ще ти кажат - ти си в демократична държава - в съда ще докажеш че си прав...
          Само че делото ще бъде след една година две - дотогава - всичко ще ти е блокирано. Няма как да работиш, силно ще намалеят приходите - уверявам те - хората(клиентите) са прости - като научат че има иск срещу теб - ще се оттеглят - точно когато най много имаш нужда от тях
          И ако нямаш пари под дюшека - спукана ти е работата!!! Мъртъв си направо. За запориране на даден човек си има точен ценоразпис. Даже не го и крият.Парите се делят между адвоката който ще те запорира и съдията който ще го разпореди.
          Това е великия демократичен еврогейски свят! За страх си е!
          p.s
          Не подценявай sek1 - това е човек с огромен жизнен опит. Според мен - има индикации да говори така. Предполагам е заради "новото" МВР . В случай че не си разбрал - за една седмица толкова много хора са арестували толкова много акции са направили че ако изборите бяха утре - Борисов и Пеевски няма въобще да влязат в парламента. Такова е темпото на арестите - провери сам!Виж профила на "Георги Кандев" Всеки ден - ВСЕКИ БОЖИ ДЕН - арести арести арести... Ибаси кой ще гласува бре?? То на един нормален глас - седят 2 или 3 купени!!!

• kartechar
          kartechar коментира
          Редактиране на коментар
          bat_vanko
          #309.6
          bat_vanko коментира
          Днес, 22:06
          Ще се насерат само тези(ЗАПЕТАЯ) които си дадат гласа за румен, но те вече са го тренирали с волен, яне, бюрека, костя, ибалин… та едно разстройство (В) повече ли ще ги стрес(Т)не

Понеже ваня претендира, че (цитат) "Ниския интелект позволява да се разпространява дезинформация! ", колко висок е неговият, че да прави уМнозаключения? (Едно "Т" съм му спестил в цитата - Ако някой му се разправя - да пише къде е!

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Да, Мишев, знаем - Киро Брейка и "свястната циганка" са твоя народ. Ти ги разбираш.

Е, аз и не искам да ги разбирам. Сеш'се? Нямам такива хора в обкръжението си, не съм имал и няма да имам. Нямаме допирни точки в нищо - морал, интелект, светоглед.

Не съм едноличен търговец. Тая постановка е сбъркана изначално. То и ООД нямам отдавна. И да, и дългове нямам. Крайно неудобно нещо съм - всичкото ми значимо имущество е между ушите ми.

Свидетел съм и как оцелява фирма с по кяколко проверки месечно, почти всеки месец, от години. Няма такъв цирк, когато насреща си имат подготвен човек, когото не могат да пипнат за 2 стотинки и всичката поискана информация я получават с 2 клика на мишката. Явно не знаеш - има и такива бизнеси, даже в България. Това е моето обкръжение, не Киро Брейка и компания.

Но най-важното, в контекста на последните мнения в темата - Румянчо, Брейка и компания, МЕЧо и подобните им не са решението, а част от проблема. Те са същото, което беше СлаФчУ преди няколко парламентарни избори, с тая разлика че докато около него се бяха закачили и някои читави хора, около сегашния "месия" е леж.

• chrichri коментира
        Днес, 11:48
        Че кога са излизали 100 000 у нас, в смисъл от това да произтече някаква промяна в тяхна(наша) полза...!
        Излизаха-излизаха:

Име:protest-1.jpg
Прегледи:17
Размер:53.0 КБ
ID:7032981

Име:protest-2.jpg
Прегледи:17
Размер:129.0 КБ
ID:7032982

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
        X