Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носене и употреба на оръжие в армията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носене и употреба на оръжие в армията

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
    Все повече започвам да се убеждавам, че решението ми да напусна армията е било 1000% правилно. Язък ми за военното училище и загубените седем години служба. Армия нямаме. Амин .
    ???

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
      ???
      Какво се чудиш?Галин(Мууу) е прав.Що за глупости пише в ,,новия'' устав?!Докато войничето изкомандва цялата тая дивотия,ще го свитнат.Аз,ако тръгна да нападам поста,докато някой ми се ,,кани'' по устав,пиши го бЕгал.Диалози някакви...Стой,кой...свой...Отговора на сериозния нападател би бил едно свистене(от изтрела със заглушител)...Ама май нещо много филми гледам...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

И аз я напуснах.Яд ме е че това беше моята професия,нещо дето да ми доставя удоволствие докато го правя.Ама за 7 години я се съберат 2-3 дето наистина да съм вършил това,за което съм влязъл.Останалото време-косене,метене,лъскане с нафта на 200 годишни джугани и за капак на кариерата да трябва да возя хора с разпадаща се буквално уазка с гуми като динени кори.Не мерси ако ще се влиза в затвора по-добре да има полза.Положението в армията ни е повече от трагично,но причината не е в липсата на пари,а в тотално сбърканата идеология,и качеството на командния и изпълнителния състав.И докато войската може да се обработи донякъде,да се отсеят елементите дето са там "да взимат една шапка пари" командния състав остава същия.Повечето кадърни и знаещи офицери,с които ме е срещнала службата напуснаха,както и кадровите войници и сержантите.А всички дето и за овчари нестават още са там и ще си дочакат пенсийката,защото на системата и трябват точно такива хора.Язък за малцината дето още се борят с мелниците.Ще ви дам пример в поделението става пожар в една сграда и дежурния (цял капитан) не дава на пожарникарите да счупят стъклото и да гасят през прозореца ами да пръскат през комина.Да се смееш ли или да плачеш и този човек трябва да ме командва като стане нуждата,а такива примери бол.

Коментар

Някой наистина е изкукуригал напълно.
          Ето, аз още някоя година ще съм на военен отчет, значи съм от запаса. Един вид, ако трябва ще ме повикат. Хубаво, ама при такъв устав аз ще откажа да застъпя караул, и естествено ще откажа да изпратя войник на явна безполезна смърт. Предполагам че всеки с акъла си, ще постъпи така. Кво правим тогава?
          А като стане война, да се обаждаме направо в КАТ, а? Да приберат книжките на чуждите танкисти, и паяците да им закарат танковете зад НДК-то. И кой стреля след 22 часа - на кварталния, и да заминава за дребно хулиганство.
          Армия, нато, война ... Това е пародия на комедия бе, какво правят тия идиоти?

Коментар

Много добре си знаят "кво правят тия идиоти". Знаят кой въвежда военен режим след опит за-, а не след 60 годишен геноцид... И какво им се случва после на "богоизбраните".
            Умни са си те, умнииии.

А ние - то си се вижда по графиките на всички изследвания и фондова борса.... И нашите (липсващи) реакции.
            Ако сме свестен народ, или поне индивиди с чувство за самосъхранение и за продължение на рода - защо ни е армия, която да ни защитава от "идиотите"..................

Тя, армията, се създава от Хора, не от железа. Ама Хора мислещи, с гражданско чувство, чест и доблест. А не от цървули молещи се втория братовчед на щуринейката (каквото и да означава това) да стане напр. областен управител, че да гушне някоя държавна поръчица. Ей тъй, "да се пооблажи и той малко, че то кой не го прави...". Нъл тъй ъ.
            “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
            Б.Франклин

Коментар

От въпросните промени се вижда, че ако някой навлезе в охранявания район, но не е въоръжен(носи си скрито оръжието) и не изпълнява заповедите на часовия, последния трябва да обикаля наоколо и да стреля като луд във въздуха( и да пази нарушителя) или да се сбие с него Това е безумно!

Междувпрочем знам от мой приятел, че в Гърция на места ядрените бази се пазят от автоматични системи- радар управлява картечница и стрела по всичко дето мърда по-високо от 20см. Информацията ми е от преди 1989г. Интересно как стои там въпроса с правата на нарушителя?
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Каква армия с изстреляни 12 патрона на учебния полигон, с цели 2 изправни машини от цял автопарк, които имат възможност да излязат при тревога. Въздушно-десантни войски, които нямат самолет, който да ги хвърли в тила на противника и които трябва да се приберат с прибежки и припълзявания през фронтовата линия, защото никога-ама никога не е имало разработена схема за евакуация. Армия на която при катапултирал пилот в морето ( Балчик ), чакаме хеликоптер от Нова загора да извърши спасителна операция - междувременно пилота загива от хипотермия, защото е месец Декември, а корабите на "великия" ни Черноморски флот спокойно се поклащат в пристанището. Армия която отива на ВОЙНА в Ирак, не на мироопазваща мисия, а на ВОЙНА, защото там се водеше война, с бензинови Уазки с чергила, с китайски фенерчета, които се зареждат в контакта, с пушки с които войниците нямат право да стрелят и т.н и т.н. Примерите са безкрайно много.

Да ме извиняват вярващите в непобедимостта на БГ армията, обаче ние никога (след 1944г.) не сме имали армия в истинския смисъл на думата АРМИЯ. Имали сме отделни обучени и боеспособни части, офицери и войници, но никога не сме имали Армия. Имахме (имаме) пасмина, башибозук, от добре охранени, страхливи и мързеливи индивиди, които чакаха (чакат) да дойде края на месеца, за да си вземат заплатката. Между тях естествено имаше (има) и умни, смели, способни, амбициозни и съвестни войни, но последните бяха (и са) старателно претопявани и прокарвани през месомелачката на системата. Сегашното положение няма да коментирам, защото то е еднакво в армия, полиция, жандармерия, служби, институции и т.н. да го кажем просто държава.

П.С. Щом вече часовите (войниците) в БГ армията вече не могат да употребяват огнестрелно оръжие, предполагам че ще се повишат изискванията относно физ.подготовка, за да могат поне да се спасят с бягство.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Това не може да е истина бе хора.
                  Просто не мога да го проумея. За какво изобщо ги пращат тогава със зареден автомат на пост? Да им дадат по-добре пиратки.

... (4) При необходимост да защити себе си или охранявания пост (обект) часовият трябва да действа решително с ножа (щика), приклада или други предмети...
                  Баси простотията, баси чудото.
                  Какви са тия други предмети - камъне и дърве ли.
                  Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
                  B (Rh +)

Коментар

Армия на която при катапултирал пилот в морето ( Балчик ), чакаме хеликоптер от Нова загора да извърши спасителна операция - междувременно пилота загива от хипотермия, защото е месец Декември

Там имаше и разтренираност на РВД - защо заходи от към морето при такава авария?

А, че една Кашка, МИ-2, увеличаваше шансовете - факт.

Армия? За кво ни е такова животно. Важното ако (когато) скочат 10-20 000 човека (защото са загубили всичко, децата им са гладни а те не могат да крадат и т.н и т.н.) да има кой да ги "посъветва" по-сериозно.
                    “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                    Б.Франклин

Коментар

Действията на пилота (мир на праха му) не мога да коментирам, най-малкото тъй като не съм специалист. За мен като обикновен човек е важно, че каквато и да е била ситуацията, пилота не е допуснал да пострадат невинни хора на сушата,а само погиване на една и без друго вече загинала военна техника. Мисълта ми беше друга, че в един пилот са вложени милиони левове за обучение, а няма и никога не е имало осигуряване за една елементарна спасителна операция. Същото се отнася за всеки един род войски. Тук е мястото да вметна, че в широко оплюваната армия на САЩ такова нещо не би могло да се случи. Убеден съм, че така е в армиите на Гърция и Турция например, понеже там се цени човешкия фактор.

А мнението, че тази обезкръвена и обезоражена "армия" ще "посъветва по сериозно 10-20000" разбонтували се цигани е наивно, да не кажа смешно, най-малкото защото това е работа, която трябва да свърши Жандармерията и защото в т.нар. "БГ армия" процента на циганските бойци става все по-висок и по-висок. Молете се такъв бунт никога да не се случи наистина, защото тогава ще му викат "революция" и официално ще станем малцинство в собствената си родина.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                        защото тогава ще му викат "революция" и официално ще станем малцинство в собствената си родина.
                        Че то и сега сме си малцинство,или поне на всички избори сме такива.

Коментар

До: Методика за действия след употреба на оръжие

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          Уважаеми колега, благодаря ви за разяснението, но държа да отбележа че аз лично не приемам аргументите срещу носенето на оръжие с боеприпас. За мен оръжието, боеприпаса и войника са неделими. Иначе учим войниците не на воинска чест и доблест, а на сценично поведение...,
                          ...........................................
                          Това не е от сега.
                          Една година в ШЗО-то разнасяхме пушките като геги....
                          Много пъти съм си мислил, какво правим, ако някой ловец, примерно, дойде с чифтето и каже "Сега, момченца, дайте тез геги на бат' си Пацо", примерно. Колкото и да беше забранено, бях си скатал малко патрони и особено, като се метльосвахме из баирите, винаги имаше 4-5 в пълнителя.

А иначе... каквато държавата, такава и армията.

И всички държавни служби.
                          Много пъти съм го казвал: със стари курви нов бардак не става!!!
                          Не знам как сме с генералите на глава от населението, но на глава от редовия състав сигурно убедително водим.
                          Да са ни живи и здрави, ще си ги храним още дълго....
                          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                            Това не е от сега.
                            Една година в ШЗО-то разнасяхме пушките като геги....
                            Много пъти съм си мислил, какво правим, ако някой ловец, примерно, дойде с чифтето и каже "Сега, момченца, дайте тез геги на бат' си Пацо", примерно. Колкото и да беше забранено, бях си скатал малко патрони и особено, като се метльосвахме из баирите, винаги имаше 4-5 в пълнителя.

А иначе... каквато държавата, такава и армията.

И всички държавни служби.
                            Много пъти съм го казвал: със стари курви нов бардак не става!!!
                            Не знам как сме с генералите на глава от населението, но на глава от редовия състав сигурно убедително водим.
                            Да са ни живи и здрави, ще си ги храним още дълго....
                            И при мене беше същото още по татово време товарехме на камионите съндъци с оръжие и боеприпаси а ние си носехме празните автомати . Когато тръгвах командировка с ВАРЕМа ми даваха 120 патрона запечатани с печат с червен восък в бризентова торбичка и ротния всеки път ми казваше "жална ти майка ако е счупен печата като ми ги сдаваш" . Добре че един от старите ми войници ми остави наследство пет безотчетни патрона които аз на свой ред предадох на един новобранец. Двайсет години след като съм се уволнил нещата армията ни са си същите.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

... Очаквам коментари как да действа часовия при явно нападение на поста, след като със ЗОВС и УВС му връзват ръцете ...
                              Това не е ли достатъчно ясно?

Чл. 373. Часовият употребява оръжие без предупреждение при явно въоръжено нападение или при заплаха с огнестрелно оръжие върху него

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              ... За мен оръжието, боеприпаса и войника са неделими ...
                              Само не ми казвай, че когато си бил в казармата пълнителите в сумката ти са били постоянно заредени. Защото моите са били само когато съм бил караул или сме имали стрелби. И тогава, в онази държава, също не можеше да стреляш направо на месо, а пак си го имаше ритуалът "Стой кой идва" и предупредителния изстрел, и т.н.

Пък и, честно казано, лично на времето нямах нищо против часовите да са без патрони в пълнителите. Защото те истински нарушител я гръмнали, я не, ама началник караула или дежурния по поделение - като едното нищо можеха да гръмнат. От шубе, като се сепнат от дълбокия сън по време на пост ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Това не е ли достатъчно ясно?
                                ...............И тогава, в онази държава, също не можеше да стреляш направо на месо, а пак си го имаше ритуалът "Стой кой идва" и предупредителния изстрел, и т.н.

Пък и, честно казано, лично на времето нямах нищо против часовите да са без патрони в пълнителите. Защото те истински нарушител я гръмнали, я не, ама началник караула или дежурния по поделение - като едното нищо можеха да гръмнат. От шубе, като се сепнат от дълбокия сън по време на пост ...
                                Започнах на "Другарю...", след три месеца "Господине...."
                                Не знам, коя е "оная" държава и дали говориме за същата.
                                По мое време след гласово предупреждение и изстрел във въздуха се стреляше на месо. И ако уцелиш се полагаше отпуск.
                                А на караула на "Дисципа" нормалните хора слагаха патрон в цевта. По добре беше да гръмнеш нарушител, отколкото да се простиш с оръжието си. И по-здравословно.

Очаквам закон, ако влезне въоръжен грабител в къщата ти, да имаш право да стреляш само след като те е гръмнал в главата, преди това да го анкетираш и ако не те уцели, да го наръгаш с машата или да го удариш с точилката, обаче не по главата....
                                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X