От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?
Ако гледаш К1 там се подвизават двама бойци- Гьокан Саки и Киутаро Фуджимото, които много често използват изпреварващи удари. Издебват и, когато противникът им тръгне в атака с къс, прав удар в главата го изпреварват. Получават се много тежки нокаути, защото тръгналият в атака прави крачка напред и се "нанизва" на правия удар. А използват прав удар без засилка (замах), защото е най-бърз (изминава най- къс път). Силата на удара идва от атаката на противника-, колкото по-мощна атака направи, толкова е по-тежък нокаута.
Разбира се това изисква много тренировки и природна дарба- реакции и чувство за дистанция.
Ако не гледаш К1 има много клипчета във вибокса и тубата.
Първоначално публикуван от T-1000
Преглед на мнение
Разбира се това изисква много тренировки и природна дарба- реакции и чувство за дистанция.
Ако не гледаш К1 има много клипчета във вибокса и тубата.
Съгласен съм и, че при бойните изкуства и боя (силно ги разграничавам, ако не си разбрал) са необходими както дълги тренировки и придобити умения, опит и качества, така и вродена предразположеност към тях (най-общо казано)... В тази връзка съм много съгласен с Обера относно пацифисткото (миролюбиво) преподаване на бойни изкуства, което в реални условия може да доведе до фатални последици. Треньори, които не развиват злоба или апетит към боя у учениците си, ако щете - потискат развитието на основни качества като смелост, воля и кураж в боя! Няма лошо ако практикуващия гледа на заниманието си само като средство за поддържане на добра физическа форма (има много такива "боксьори" напоследък), но ако той допусне грешката да си помисли, че може да се бие и от там недооцени някоя ситуация, това може да свърши и в гробищата! Сблъсквал съм се с много случаи в които т.нар. "боец" не може да понася болка или му прилошава от кръв (независимо собствена или чужда), което е смехотворно в комбинация със заниманието с бойно изкуство! Лично мое мнение е, че ако човек иска да спортува - има много други спортове различни от бойните (бойно приложните стилове са извън всякакъв коментар в случая) в които да си калява духа и тялото без да рискува да изпадне в самозаблуда относно собствените си възможности и да си изпати фатално от това!
Коментар