От: НА КАКВО ви научи казармата ?
А, ти лека полека ще откриеш топлата вода. Миризмата е първи признак на скапване на краката. А както съм писал по-напред, първо дядо ми, после старшината казваше, че за войника най-важно е да са му здрави краката и г?за. И ако ти беше войник при мене, със сигурност щеше да си миеш краката всяка вечер, че и другото, па квото искаш си слагай на краката, стига да не се налага да ти нося багажа като тръгнем нанякъде или па тебе цял-целеничък, щото и това сме го играли.... Башка другите екстри, но ако обстоятелствата са те принудили, може да караш дни наред с едни и същи партенки, само отвреме навреме ги обръщаш и стягаш хубаво, а ако намериш и чалъм по някое време да си измиеш краката, ставаш като новороден.
По същия начин и никога нищо лошо няма да кажа за тъй наречените въшкарници - шаячната зимна униформа. Да, съвременните дрехи са в пъти по-добри, да, всичко останало и тъй нататък. Само че аз, предполагам и десетки хиляди момчета от моето поколение съм изкарвал със шаячна куртка цяла зима, от 20 септември до 6 май, без да я пера и всеки ден да е на гърба ми, понякога по няколко денонощия без да я смъквам. И до края си вършеше работата, и всеки път нашите като идваха на свиждане първата ми работа беше да питам майка ми дали мириша... Ами никога не ми е казвала че мириша лошо, а и аз не мога да кажа, че около мен е имало тежка, непоносима миризма, освен нормалната мъжка, войнишка такава, надявам се, че ме разбирате.
Първоначално публикуван от Кольо
Преглед на мнение
По същия начин и никога нищо лошо няма да кажа за тъй наречените въшкарници - шаячната зимна униформа. Да, съвременните дрехи са в пъти по-добри, да, всичко останало и тъй нататък. Само че аз, предполагам и десетки хиляди момчета от моето поколение съм изкарвал със шаячна куртка цяла зима, от 20 септември до 6 май, без да я пера и всеки ден да е на гърба ми, понякога по няколко денонощия без да я смъквам. И до края си вършеше работата, и всеки път нашите като идваха на свиждане първата ми работа беше да питам майка ми дали мириша... Ами никога не ми е казвала че мириша лошо, а и аз не мога да кажа, че около мен е имало тежка, непоносима миризма, освен нормалната мъжка, войнишка такава, надявам се, че ме разбирате.
Коментар