Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Аз какво съм правил в това училище - е тема на отделен разговор. В университет не съм учил - във ВМЕИ съм учил!

Я ми кажи, Гоблине, ако ти (ясно, че няма да е лично, ама в пощенската кутия в БГ ) получиш повиквателна - да се явиш еди кога си, еди къде си, с два чифта гащи и потници, черен и бял конец с игла, и две безопасни игли - какво би направил?

И след отговора ти - да продължим лакардията?

Коментар

От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
      За забъркване на "Бертолетова сол" не са достатъчни, иначе за какво са? Да пие кафе? Да соли раните на хванати врагове, за да му кажат къде са позициЙте на противника? Шише ракия няма ли да прибавиш към списъка?
      Захарта е за чая - почти позна. Солта - за добавяне към неграмотно сготвения в полевата кухня буламач - който е бил на полеви лагер, ще ме разбере. А двете заедно биха ти помогнали много при почти неизбежната дезинтерия.
      Ракията ще ти бъде отнета при първа проверка.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Терминал 1,2 и ГКПП винаги я има, както и тази на исамостоятелното сървайвърство.
        Летищата и границите при една такава ситуация първо ще ги затворят . То и да не ги затворят като от гражданската авиация никой не лети ефекта да се опитваш да стигнеш до някое летище е никакъв . Освен ако нямаш паркиран частен самолет .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Трябва все пак да предвидиш варианта младите петлета да са и по-мъдри, и по-умни от нас в дадената ситуация
          Би било голямо утешение за мене ама:
          "И мама се надява, но аз не вярвам"
          "А дано, ама надали"

Като не визирам отделните изключения, неграмотността на родните млади кашкавали е душепотрисаща.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Аз какво съм правил в това училище - е тема на отделен разговор. В университет не съм учил - във ВМЕИ съм учил!

Я ми кажи, Гоблине, ако ти (ясно, че няма да е лично, ама в пощенската кутия в БГ ) получиш повиквателна - да се явиш еди кога си, еди къде си, с два чифта гащи и потници, черен и бял конец с игла, и две безопасни игли - какво би направил?

И след отговора ти - да продължим лакардията?
            Нервничиш. Защо ?
            С какво предположението че обучението на някогашните наборници може да се окаже не непременно превъзхождащо възможното обучение на потенциално мобилизирана днес младеж се яви обида или атака срещу твоето - явно по-напреднало - някогашно обучение ?

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
            ...

Като не визирам отделните изключения, неграмотността на родните млади кашкавали е душепотрисаща.
            С какво е различна от нашата неграмотност когато сме влизали в казарма ? Днешните млади кашкавали ако ги мобилизират - обучени ли се очаква да са, или някой ще ги обучава ?

Явно си случил на казарма, в нашата рота пък съвсем откровено повечето ми съкафезници почти не можеха да четат и пишат, знанията им се простираха до това с каква сила можеш да удариш глава с дъска без да я спукаш (главата), а душевните им терзания се простираха до това да съжаляват че са били с униформа когато срещнали красива непозната на пътя между Тракия и Ягодово, щото ако били цивилни можело без проблем да и треснат един в муцуната, да я опънат в тръстиката и да я изхвърлят в канавката без да ги разпознае.

Поне един беше откровен полуидиот с речник като на Елочка Шчукина който пребиваше непознати до счупено за една ракия, който съм виждал да мисли повече от 5 минути напред само веднъж - когато една вечер се изпразни между леглата докато другите го бъзикаха и после стана в тъмното да почисти, "...Оти иначе сабале като станем сънен и че се плузнем и че си скинем главата..." и на който до края на службата можех да разчитам да ми пази живота в бой горе-долу колкото на някой в отсрещната армия дето трябваше да я трепем.

И пак - водеха се войници, и понаучиха нещо уж. Защо днешния материал да не може да бъде обучен ?
            Последно редактирано от Goblin; 11-08-16, 19:26.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Моля другарко, ти почна
              Кой подложи ..............
              Глей ся...
              Аз съм редови юзър, и може да се очакват разни волности и спамения.

Докато на модераторите(да не говорим за администраторите, ай, ай...)работата им е да предотвратяват спама, нежели да го подкрепят(отговаряки му), па и да правят нов такъв.
              Вие трябва да бъдете за пример на младото поколение, да защитавате честта на парти.... Опа, олях се...
              Ма трябва да сте за пример де, иначе на какво основание ще мърморите за спамене .

Сериозно-вземете направете отделна тема, и преместете излишните постове та, като излишните даже премахнете, а тази тема да остане за лудото да пише полезни неща.
              Щото и тези неща са добре да ги знае човек, но и всички искаме да понапишем нещо за мобилизация, запас, очаквания каква ще е една бъдеща война в копято можем да сме на бойното поле, и да си пишем без притеснението, че е спам. Щото тука Е!

Така. Дадох джандар сурат на администратора, сега чакаме новата тема.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
                Е, па да си земе там "чеееерно пиперче" (© Ути Бъчваров), "Вегета" и буркан с каперси за поддържане на бойния дух?
                "Полева кухня" "Полеви лагер"? Ежко, ти май не си ходил в казарма?
                Разгледай:
                https://www.pan.bg/view_article-1-34...A-GRANICA.html

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Желателно е да сте изкарали курс TCCC - Tactical Combat Casualty Care или подобен.
                  В България има ли къде да се изкара подобен курс? Имам предвид - от цивилна гарга, срещу съответното заплащане разбира се.
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

С какво предположението че обучението на някогашните наборници може да се окаже не непременно превъзхождащо възможното обучение на потенциално мобилизирана днес младеж се яви обида или атака срещу твоето - явно по-напреднало - обучение ?
                    Докато чакам новата тема, да поспамя още малко:

Обучението на войниците във всички времена е било долу-горе едно и също-да е дисциплиниран, да се подчинява на ръководството, да може да убива врага(как точно-според епохата), и да е верен на командването си.
                    Ако се разтърсим ще намерим доказателства за това още в най-древните армии, та до наши дни.
                    Тънкостите във воденето на бой(не на военни действия, тях ги учат от майор нагоре, а именно-бой) се менят с развитието на военната техника, както и с промяна на доктрината за водене на война, но това са технически подробности, и те ще бъдат усвоени по време на обучението след мобилизацията, и преди влизане в бой. Нещо като месец-два през ВСВ. Днес не знам, то и никой не знае, като стане патакламата ще стане ясно колко време имаме да се научим да стреляме през таблет, а пушката да е на огнева позиция.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не знаех, че си пилот на хеликоптер... Или ми показваш походната кухня?
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Това е отговор към Goblin, че нещо забравих да го цитирам в отговора.

Не, моето обучение не е по-напреднало, дори обратното - твърде назад в миналия век е.

..предположението че обучението на някогашните наборници може да се окаже не непременно превъзхождащо възможното обучение на потенциално мобилизирана днес младеж...
                        Genotalpus Tartalupus SubtoQuantos Qulpo Tutos Pintella....

Да минем на говорим латински - ще е пак разбираемо, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Не знаех, че си пилот на хеликоптер... Или ми показваш походната кухня?
                          Второто. Както и лагера. Виж и темата и датата... Не ми се спори за детайли "походна" или "полева" кухня. Който както са го свикнали навремето.

Коментар

Второто. Както и лагера. Виж и темата и датата... Не ми се спори за детайли "походна" или "полева" кухня. Който както са го свикнали навремето.
                            Мажеш да бъдеш сигурен, че при отбранителна война никой няма да седне да готви на такава кухня. Ще раздават консерви, от които може да се поотровиш малко, но сол и захар тука няма да ти помогнат.
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

С какво е различна от нашата неграмотност когато сме влизали в казарма ? Днешните млади кашкавали ако ги мобилизират - обучени ли се очаква да са, или някой ще ги обучава ?

Явно си случил на казарма, в нашата рота пък съвсем откровено повечето ми съкафезници почти не можеха да четат и пишат, знанията им се простираха до това с каква сила можеш да удариш глава с дъска без да я спукаш (главата), ...
                              И пак - водеха се войници, и понаучиха нещо уж. Защо днешния материал да не може да бъде обучен ?
                              Е и ти си "случил" на казарма
                              Разликата е в това, че едно време нивото което цитираш беше дъното, а сега е върха. Идиотите, дето ги цитираш, поне бяха здрави бичмета навикнали на гърч.
                              Сегашните нито са корави, нито имат необходимите училищни знания за да станат например артилеристи.
                              Да - повечето ще могат да бъдат понаучени и позакалени от чичо Дарвин...може би.

Коментар

Сегашната младеж, много пъти съм го казвал (и даже има съгласни с мен, представете си) като средно, е с по-добра физическа подготовка от нас едно време. И не, не става дума за "анаболни чалга-културистчета", дроги, стероиди и т.н. Ако щете вервайте, но е факт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X