Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3 милиарда за шоу или как най-ефективно да защитим родината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 милиарда за шоу или как най-ефективно да защитим родината

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    ...Всеки тракторист рано или късно си намира електротехника".
    Мен точно перспективата за живот пълзешком в ничията земя между тракториста и електротехника ме притеснява леко. Зер електротехник на стопанска сметка...как беше...беда бедой беду затыкает...
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
      Мен точно перспективата за живот пълзешком в ничията земя между тракториста и електротехника ме притеснява леко. Зер електротехник на стопанска сметка...как беше...беда бедой беду затыкает...
      Именно Затова написах - държавата трябва да запази монопола и контрола над насилието. В противен случай - както днес има трактористи, утре взели да се събират и електротехници и ... Уйде коню в ряката.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        ...Давам простичък пример - група от 50-60-100 "хибридни" бойци, някак проспани или нарочно пропуснати от "службите" окупират средно голям населен пункт. Може ли местното РПУ да се справи с наличните сили и средства? Колко часа според теб ще са необходими на държавата за да задейства армията (за момента единственият вариант мисля е военно положение - юристите да ме поправят ако бъркам)? При наличие на местни сили дали те няма да познават града, гората , планината една идея по- добре? ...
        А за чий поддържаме жандармерия? Да не говорим доколко едни уикенд-бойци биха били подготвени да се справят с нещо "хибридно", подсилено със спецназ ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

100 добпе обучени терористи ,(недай боже) поне в първите 3-4 дни нищо в България неможе да ги спре.Нито имаме хора които да знаят как да проведат операция срещу тях нито хора с опит,да ги спрат.Срещу 100 добре организирани бойци трябва да можеш за успешен и бьрз край да противопоставиш поне 400 с опит.Докато се стиковат службите на терен филма ще е страшен.Щото досега се тренират някакви операции от жандармерийски тип срещу 10-на човека.

Коментар

100 терористи е невъзможна комбинация. Виж 100 вежливи войници вече е напълно възможно.

Коментар

Няма да открия топлата вода като кажа,че в момента основната функция на жандармерията е да пази властимащите от "любовта" на народа,а не народа от вътрешни или външни заплахи.Няма да кажа и колко са тези жандармеристи и къде са дислоцирани,но едни 100 човека както каза Калин могат да устроят такова "Баташко клане"-например в Смолян,че и да си заминат преди родната жандармерия в Пловдив да се е вдигнала.
              В момента в Армията и в Полицията ,части и формирования които реално могат да противодействат се броят на пръстите на едната ми ръка,всичко останало служи на принципа-"ден да мине-самун да загине",или както казва един колега мичман-"гърба,гъза,белият чаршаф".

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                Няма да открия топлата вода като кажа,че в момента основната функция на жандармерията е да пази властимащите от "любовта" на народа,а не народа от вътрешни или външни заплахи.Няма да кажа и колко са тези жандармеристи и къде са дислоцирани,но едни 100 човека както каза Калин могат да устроят такова "Баташко клане"-например в Смолян,че и да си заминат преди родната жандармерия в Пловдив да се е вдигнала.
                Винаги и навсякъде въоръжените сили от всякакъв род и вид пазят властта. Пазят "народа" (каквото и да значи това) само ако от това зависи властта. Хитрите народи са направили така че да зависи...

Иначе в света съществуват всякакви възможни сценарии на враждебно действие. Въпросът е да се пазим от тези които представляват реален риск.

Коментар

Ако настоящата дискусия е представителна извадка за настроенията, образованието и интелектуалното ниво на нацията...
                  ...ми е време за Терминал 2 (по-добре късно, отколкото твърде късно).

Коментар

Че ние каквато сме умряла котка за нас всичко представлява заплаха.В Турция има над 2 700 000 бежанци,мислиш ли че не могат от тях да се наберат 100 човека с опит и да се екипират.И след това ако ние сме мишената да ни покажат какво могат.Колкото до вежливи войници ,пропагандни клишета даже теоретично не ме интересуват.

Коментар

Точно защото сме умряла котка почти нищо не ни заплашва. Да набереш 5 човека - може ама не си струва, 100 - не си струва и един да сбърка ще се провали.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        А за чий поддържаме жандармерия? Да не говорим доколко едни уикенд-бойци биха били подготвени да се справят с нещо "хибридно", подсилено със спецназ ...
                        Да ти кажа именно при "хибридното" тоя спецназ ще е в много малки количества защото "тях ги няма там". Основата ще е местно "опълчение" от петоколонисти , повечето без особенна подготовка. . Ако приемем условно, че именно специалци може да извадим в някакво количество (и качество) необходимото за хибридно противостояние е именно една идея по- подготвени местни сили за самоотбрана.
                        100 добпе обучени терористи ,(недай боже) поне в първите 3-4 дни нищо в България неможе да ги спре.Нито имаме хора които да знаят как да проведат операция срещу тях нито хора с опит,да ги спрат.Срещу 100 добре организирани бойци трябва да можеш за успешен и бьрз край да противопоставиш поне 400 с опит.Докато се стиковат службите на терен филма ще е страшен.Щото досега се тренират някакви операции от жандармерийски тип срещу 10-на човека.
                        Както е казал Ясен - ако имам 100 добре обучени и организирани терориста (и ги въоръжа съответно) надали целта ми ще е точно Р. България. 1. Защото няма особен смисъл. 2. Защото ще постигна какво? Ислямизация на държава при основно население христяни или около тях? Хаос ? Че тука тероризъм ни не трябва за тая цел - сами си го създаваме доста успешно. Страх у гражданите? Нашите граждани са уплашени по дифолт.

А по повода на Терминал 2 - лично за мен не е избор. При условие , че мога да избирам между две различни от българското гражданства , ако българското стане невървежно в ЕС поради прекаленият брой мигранти (да ,да и това е възможно).

Коментар

Франция ще прави жандармерия,Германия ще гласува войската да може да работи и вътре в самата държава,Корсиканските бантити заплашват ИСИС,че ще ги плякат ако ония намислят нещо........а нашите гранични са с по един Макаров на браздата и се чудим ако е така от злоба някой предприеме нещо имаме ли бензин да стигнем до него.

За какво ни е една структура от цивилни които имат идея и малко опит?Ми не знам ма преди година в Тексас цивилните се нервираха,взеха по една пушка и пиле не прехвърляше през границата,това докато не се реши,че трябва да са готини и да си затварят окото.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:citizen-militia-texas-border.jpg
Прегледи:1
Размер:95.3 КБ
ID:5721776

местни с лек опит ветерани,оборудването от тях,искат организация само......пиУенце трудно минава ако има нормална организация.Това по въпрос за границата примерно.
                          Последно редактирано от BENZBOSS; 29-07-16, 14:22.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Според мен Mad Dog е прав. Пример за военни действия не мога да дам , но мога да дам като пример пожара на Витоша. В първия ден след пожара се събираме пред кметството. Обучените пожарникари се натоварват в един малък бордови 4х4 , тръгваме след тях като носим питейна вода. След сто метра по асфалта спират и казват водете ни. Оказва се , че тези дето са тръгнали да гасят пожара , нито знаят къде е , нито знаят как да стигнат до него. От асфалта навлязоха на сто метра в гората и спряха , защото техниката не им беше пригодена за условията , нито имаха опита да я управляват. Обаче с две местни момчета на 16-18г. , стигнахме много бързо до пожара , понеже познаваха планината , и направихме снимки. Снимките се оказаха безполезни , защото този който ръководеше гасенето не познаваше планината и не можеше да се ориентира кой склон къде е , коя час гори , .... Обяснихме му , че вятъра тласка огъня към склоновете , и един възрастен местен му каза , че може да пламне целия склон , обаче ни беше казано да не се бъркаме , защото те си знаели работата. Познай дали на другата сутрин не гореше целия склон на планината. И заключението е , че ако на месно ниво имаше оборудвани с водни помпи две АТВ-та и 4-5 мотора с маркучи и лопати за 150-200 х.лв. , и сигнала за пожара беше подаден на местно ниво , то той щеше да е загасен в първите часова , и щяха да са изразходвани две туби бензин. Та ако на местно ниво има подходяща военна организация , с подходяща бързо подвижна техника и подходящо въоръжение , познавайки релефа , много бързо би минала в гръб на евентуалния противник или биха заели по-добри позиции. И всичко това за време през което състава на жандармерията не си е обул кубинките.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Те американците бая се замислиха как да работят срещу ловните дружинки едно време в Сърбия,а какво си говорим срещу 50 местни познаващи терена,работили едни с други и тренира и с тяхното си оборудване.Не че нещо ма на 500 метра главата не можеш да си вдигнеш тия дни,не е като да ти тръснат един стар Калашник,кубинките и 'оди се оправяй на терен който не познаваш.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Франция ще прави жандармерия,Германия ще гласува войската да може да работи и вътре в самата държава,Корсиканските бантити заплашват ИСИС,че ще ги плякат ако ония намислят нещо........а нашите гранични са с по един Макаров на браздата и се чудим ако е така от злоба някой предприеме нещо имаме ли бензин да стигнем до него.

За какво ни е една структура от цивилни които имат идея и малко опит?Ми не знам ма преди година в Тексас цивилните се нервираха,взеха по една пушка и пиле не прехвърляше през границата,това докато не се реши,че трябва да са готини и да си затварят окото.
                                Франция си има Жандармерия .... Прави Национална Гвардия. А за САЩ любими са ми Oath Keepers ама уви тука такава вяра в конституцията няма (най малкото щото половината не са я чели). И тук няма место за такива.

И всичко това за време през което състава на жандармерията не си е обул кубинките.
                                М немм.. докато шефа на жандармеристите още чака да му кажат от София дали да да нареди на личният състав обува кубинките или да се прави, че нищо не се е случило. А в софия с точно същият въпрос се събира еннайсти съвет за национална сигурност , като там въпроса е дали да обуваме кубинките или директно да вадим цветята и трансперантите ега ни подмине.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X