Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затягане на режима за оръжията в ЕС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Затягане на режима за оръжията в ЕС

Защо ли си мисля, че огнестрелното оръжие, било то и легално притежавано, не влиза в тая сметка? Може и да бъркам.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Все повече съм убеден че ти наистина си на космическо разстояние от оръжието, и правилно ми се струва. АК изваден от експлоатация е пълен брак и ако изобщо стигне до свободна продажба на пазара то той е предназначен само за колекционери и е обезопасен до степен да виси на стената като картина. Хващаш се на свободните писаници на журналята като....виж ми първи ред от подписа
      Обезопасен АК не съм виждал като изключим нарязаните с учебна цел на времето в ОСО но съм виждал обезопасена ловна пушка ТОЗ 16 калибър с открити ударници . Някъде към края на седемдесетте години някоя умна глава в МВР решава че ловните пушки с открити ударници са опасни понеже нямат предпазител и започва кампания по събирането им и тяхното унищожаване . Тогава са унищожени много ценни екземпляри . Който е имал връзки някъде е успявал да се спаси а тези които не са искали да си предадат оръжието са го носили в КОС за обезопасяване . Обезопасяването е правено в база Орел на МВР и се състои в заварка отпред на ударните игли пускане на две парчета желязо в патронниците и пак душманска заварка с електрожена . Така обезопасена пушка става само за на стената .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Някъде към края на седемдесетте години някоя умна глава в МВР решава че ловните пушки с открити ударници са опасни понеже нямат предпазител и започва кампания по събирането им и тяхното унищожаване . .
        Интересно!
        Не съм чувал поне в нашия окръг /тогава/ за такова нещо. Тъста ми имаше такава Туловка, а аз бях състезател по ловна стрелба към местното дружество и карах курсовете за ловец /1978г./.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от solart Преглед на мнение
          Защо ли си мисля, че огнестрелното оръжие, било то и легално притежавано, не влиза в тая сметка? Може и да бъркам.
          Ми прегледай и съдебна практика
          Последно редактирано от derhunter; 30-11-15, 11:54.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
            Там имаше война, бай дъ уей. Освен това наличното орУжие е 90 % незаконно, за което властта умишлено си прави пас предвид бурното минало и неясното бъдеще. Пък и местните са навикнали да копаят дупки, вместо да викат журналисти и полиция .

P.S. Аааа...забравих: Сръбският закон е по- рестриктивен от нашия. Въздушното и газовото оръжие, както и всякакви лъкове и арбалети в Сърбия са приравнени към огнестрелното.
            По време на войната се правеше претърсване на всяка къща за оръжие. Там където собственика имаше разрешително за оръжието независимо какво, макар и с изтекъл срок на валидност ,оръжието се оставяше! И сърби и косовари имат доста законно лично оръжие и още си го имат!!!
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
              Интересно!
              Не съм чувал поне в нашия окръг /тогава/ за такова нещо. Тъста ми имаше такава Туловка, а аз бях състезател по ловна стрелба към местното дружество и карах курсовете за ловец /1978г./.
              Човека на който беше пушката почина и ще видя дъщеря му дали още я пази да я снимам . След като му обезвреждат ТОЗа от ДНМ тогава си беше купил една много хубава Круп - Зауер 12 калибър с автоматични инжектори .

Коментар

Сърбите са имали няколко акции по узаконяване на незаконното оръжие. Въпреки това у населението са останали къмто 3 милиона незаконни цеви. В една дребна патаклама из Поморавието чух следния полезен съвет:"Немойте се зайеб@ва со люгето овде, зОщо они со рАце се не тепат..." .
                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Човека на който беше пушката почина и ще видя дъщеря му дали още я пази да я снимам . След като му обезвреждат ТОЗа от ДНМ тогава си беше купил една много хубава Круп - Зауер 12 калибър с автоматични инжектори .
                  Не споря, просто нямам спомен, а бях много навътре в тази материя точно в този период. И в ОСО-то и в МВР-то и в БЛРС-то. Да не би да е било акция само в този регион или по някакви други причини...
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

През 94-95та като правихме гаража на вилата, баща ми имаше един приятел сърбин който често ни гостуваше и все повтаряше..
                    -" Абе така и така копаш за гаража, направи едно бомбоубежище, никога не се знае.."

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      NIKSD, BENZBOSS, да попитам нещо - доколкото ми е известно в Аляска и още един щат /не помня кой/ огнестрелното оръжие се продава абсолютно свободно, така ли е?
                      Е, ако е така не е ли факт, че именно в тези щати престъпността е най-ниска?
                      Не искам да убивам детското в теб, но от 50те щата Аляска винаги е в топ петицата на щатите с най-висока степен на тежка престъпност на глава от населението.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ежектори.
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Не искам да убивам детското в теб, но от 50те щата Аляска винаги е в топ петицата на щатите с най-висока степен на тежка престъпност на глава от населението.
                          Бай Гоблин, добре, де, ама цялата Аляска е с малко над половин милион население /според уикито/, а само града Ню Йорк е 10 000 000 /десет милиона/ . Париж и той толкова.
                          Е? Къде е по-висока престъпността? Да не се окаже, че в Пазарджик има повече хайдути, отколкото в Аляска!
                          Последно редактирано от мишоци; 01-12-15, 02:43.
                          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                            Бай Гоблин, добре, де, ама цялата Аляска е с малко над половин милион население /според уикито/, а само града Ню Йорк е 10 000 000 /десет милиона/ . Париж и той толкова.
                            Е? Къде е по-висока престъпността? Да не се окаже, че в Пазарджик има повече хайдути, отколкото в Аляска!
                            Чети къде съм писал на глава от населението. На всеки Х жители се падат по Y престъпления от даден вид. Толкова такива, толкова онакива, говорим само за тежки.

По подобна схема - да, Пазарджик може да се окаже по-опасен от Аляска, но последно като сравнявах България все още беше след САЩ по брой убити на глава от населението. И то при положение че правех сравнението между броя убити с огнестрелно оръжие в САЩ и броя убити като цяло (с всякакъв вид оръжия и инструменти) в България.

Та в крайна сметка може да те учуди но има големи шансове Пазарджик със все гетата си да е по-безопасен от Аляска с просторите си.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                              Сърбите са имали няколко акции по узаконяване на незаконното оръжие. Въпреки това у населението са останали къмто 3 милиона незаконни цеви. В една дребна патаклама из Поморавието чух следния полезен съвет:"Немойте се зайеб@ва со люгето овде, зОщо они со рАце се не тепат..." .
                              Не знам колко е вярно но са ми разказвали една случка из сръбско . Един човек все разправял че на свадбата на внучката си ще стреля с танк . Естествено никой не го приемал на сериозно и го спуквали от майтап даже го кръстили танкиста . Дошло време да жени внучката и както там е прието погърмяли попили и по някое време човека изчезнал след малко по улицата с дрънчене на вериги се показал немски танк от втората световна . Завъртял оръдието и гръмнал няколко пъти по околните баири . В последствие се оказало че човека намерил изоставен танк като бягали германците просто било свършило горивото . Къде го е крил през годините не се знае но го е поддържал в що годе изправно състояние над 30 години . Колко е вярна тази история не знам все пак сърбин ми я е разказвал . Нормално е където са се водили в близкото минало войни да има много оръжие скрито по хората . Никой не знае колко е закопано у нас след войните .
                              Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                              Не споря, просто нямам спомен, а бях много навътре в тази материя точно в този период. И в ОСО-то и в МВР-то и в БЛРС-то. Да не би да е било акция само в този регион или по някакви други причини...
                              Мой роднина по това време кмет на селото едвам с много връзки е успял да си запази неговата Пипер Байард Диана в много редкия за тия пушки 12 калибър купена някъде от Унгария на края на войната .
                              Последно редактирано от sek.1; 01-12-15, 05:25.

Коментар

Днес ще затегнат режима за полуавтоматичното, а ако утре има нападение с еднозарядно - и него, а ако после има нападение с пистолет - и за пистолетите ще затягат.
                                Принципът е идиотски и това е същността на отпора от който има нужда.
                                До момента 213 000 подписа и нараства.
                                От България няма и 1000 пък само ловците били сила страшна - 130 000

Колегата Vimpel изчерпателно е обобщил какво може да се направи.

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                                Колеги, за да сме наясно с мащаба на предлаганите забрани правя следните уточнения:

1. Предлага се пълна забрана за притежаването на повечето модели полуавтоматични дълги нарезни оръжия от частни лица, независимо дали са за спорт, лов или самоохрана.
                                Притежателите на такива оръжия ще трябва да ги предадат за унищожаване, без компенсация.
                                Към забранените модели влизат всички самозарядни карабини със сменяем пълнител, включително най-разпространиния у нас СЛР на Арсенал /ловен вариант на Калашников/

2. Предлага се пълна забрана за търговията с оръжия и части за тях по Интернет като за оръжейна част е вероятно да се считат и аксесоари - оптики и стойки за тях, механични мерни прибори, приклади, дръжки, ложи и полуложи и всички останали аксесоари и тунинг части. Т.е. почти нищо свързано с оръжията няма да може да се поръчва онлайн.

3. Предлага се забрана за притежаване на определени оръжия дори когато са деактивирани /напълно унищожени и нефункционални/, а за останалите деактивирани оръжия ще се въведе регистър на собствениците им.

4. Предвижда се регистрационен режим на сигналните оръжия - звуково-алармени пистолети и др.

И още много по-специфични забрани и ограничения.

Ситуацията е сериозна и ако това предложение мине сега не е далеч времето, когато всичкото огнестрелно оръжие ще е забранено в ЕС и у нас.
                                Това би била мечтата на всеки терорист и престъпник.

Какво може да се направи:

1. Подпишете петицията срещу готвените забрани:
                                https://www.change.org/p/council-of-...edium=copylink

2. Пишете директно на сайта на Европейската комисия, изразявайки несъгласието си със забраните. Може да пишете и на български:
                                https://ec.europa.eu/transparency/re...76&language=en

3. Пишете директно до българските евродепутати, отново изразявайки несъгласието си с готвените забрани:
                                http://www.europarl.europa.eu/meps/b...tml?country=BG

Ангел Джамбазки вече обяви, че е против забраните.
                                В състава на комисията, предлагаща забраните, има двама български евродепутати г-жа Паунова и г-жа Хюсменова.

4. Присъединете се към Фейсбук групата срещу забраните:
                                https://m.facebook.com/StopIP156110/

5. Информирайте и споделете с колкото се може повече ваши приятели и познати относно забраните и как те ще ограничат законното притежаване на оръжие от гражданите. Помолете ги да направят горните стъпки.
                                Последно редактирано от sk67; 01-12-15, 07:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X