Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затягане на режима за оръжията в ЕС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затягане на режима за оръжията в ЕС

Предвидените мерки са за "ето, правим нещо по въпроса". И ония им вярват, и ги гледкат с едни големи влажни очички... Чалмите пък се кефят на всеки нов закон за затягане контрола над оръжието. Най е готино да има строги закони, които да не важат за теб.
    Карал съм лодки по южните брегове на Франция, Испания, Италия... Да ви казвам ли какъв е контрола при влизане в Барселона, или в Кан, или в Ибиза, или... Ми никакъв. Аз съм точно в "терористична" възраст, бръсна се 2-3 пъти в месеца, на тена ми може да завиди всеки "бургаски гларус", на лодката от километър и личи че идва от майната си... И мен щом не ме проверяват...
    За незапознатите- не говорим за надувна лодчица, в коритата дето ги караме, мога без никакъв зор за прекарам няколко стотин калашника. Само зора е от къде да намеря толкова много хладилни чанти /никой не пита като разтоварваш голям бял пластмасов сандък, и да пита, бирички останаха.../.

Написаното горе е само един от многото начини да се прекара нелегално инвентара. Начините са хиляди. Пожелавам им успех на ония закономислители...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Говорим за оръжие, за дрога, курви и т.н. - не тук.
      Явно не схващаш. Всичко, което не го кефи се слага под общ знаменател и трябва да бъде забранено, закрито или поне санкционирано.
      В Макдоналдс се дебелее - затворете го!
      Не искам да ставам ловджия - забранете оръжията!
      Не яжте месо - аз съм вегетарианец!
      Не пушете - мразя цигарите!
      В Лидл продават само боклуци - затворете ги! ...
      Вместо да се опитваш да ограничаващ тия около теб, просто не яж хамбургери, не стреляй, не пуши, не пазарувай където и каквото не ти харесва, не гледай бокс, тенис, пенис и пречее опасности за всяка крехка нервна и отделителна система.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз никога няма да мога да разбера как ограниченията на легалните оръжия ще повлияе положително, при условие, че престъпленията масово се извършват с нелегални такива?!? Естествено се набива идеята, че се прави с друга цел...
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          Явно не схващаш. Всичко, което не го кефи се слага под общ знаменател и трябва да бъде забранено, закрито или поне санкционирано.
          В Макдоналдс се дебелее - затворете го!
          Не искам да ставам ловджия - забранете оръжията!
          Не яжте месо - аз съм вегетарианец!
          Не пушете - мразя цигарите!
          В Лидл продават само боклуци - затворете ги! ...
          Вместо да се опитваш да ограничаващ тия около теб, просто не яж хамбургери, не стреляй, не пуши, не пазарувай където и каквото не ти харесва, не гледай бокс, тенис, пенис и пречее опасности за всяка крехка нервна и отделителна система.
          Уважаеми droba, в яка заблуда си попаднал.

Не аз съм отворил тема да рева че затягат режима за оръжията и не аз затягам режима. Просто ми омръзна хора с разрешително да мрънкат че не трябва да се контролира оръжието в населението, без въобще да помислят за последствията от липса на режим относно оръжията.
          Пък кой какво пуши и какъв пенис си дъвче в устата - слабо ме вълнува, щом го кефи и докато не е захапал моя....

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

Не аз съм отворил тема да рева че затягат режима за оръжията и не аз затягам режима. Просто ми омръзна хора с разрешително да мрънкат че не трябва да се контролира оръжието в населението, без въобще да помислят за последствията от липса на режим относно оръжията.
            Пък кой какво пуши и какъв пенис си дъвче в устата - слабо ме вълнува, щом го кефи и докато не е захапал моя....
            Продължаваш да пишеш глупости. Кой пледира за никакъв контрол на оръжието? А за последното ти изречение ти обещавам дълга почивка от форума.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              От какво точно ти е писнало само ти си знаеш, щото никой в темата не "реве" за неконтролирано раздаване на оръжия. Против са промяната на сегашния режим за придобиване, което естествено ти е ясно, както ти е ясно, че в никаква заблуда не съм изпаднал. Просто не те кефи да си такъв какъвто си.
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Ето на, аз рева за неконтролирано ЗАКУПУВАНЕ на оръжия. Стигне ли се до раздаване значи нещо се е яко оплело. Но пък ме дразни контролът. Само корупция и субективизъм.

В краен случай ще се съглася на ограничения на автоматичното оръжие и на регистрационен режим.

И не, нямам разрешително.

Коментар

По-минаваше номера, когато разни откачалки като Брайвик, побъркани ученици, и подобни стреляха наред.
                  Сега е просто нещо да се каже... Няма друг политически ход. Ако си траят, ще се пише, че няма да предприемат мерки. Да облекчат режима, също не е момента... Затова отчитат дейност и обсъждат.
                  Мен лично, и да ги пуснат оръжията в пакетчета с чипс, пак не ги ща...за сега. Както се каза, ако се стигне до сериозна необходимост, ще има и мобилизация, там ти дават и да не искаш. Но, да не дава Господ.
                  До тогава, ако са ни стреснали толкова, че да ходим въоръжени до зъби, значи вече са спечелили. Трагедия е, но статистически за сега е капка в морето. У нас например е по-вероятно да загинеш в катастрофа, но никой не го отчита като сериозна опасност.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    У нас например е по-вероятно да загинеш в катастрофа, но никой не го отчита като сериозна опасност.
                    Абсолютно навсякъде по света е по-вероятно да загинеш в катастрофа. Даже и на местата където не познават колелото. И не просто по-вероятно ами поне хиляда пъти по-вероятно. В България - милион и нещо пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

В краен случай ще се съглася на ограничения на автоматичното оръжие и на регистрационен режим.
                      Такива ограничения има и сега - автоматичните АК, използвани в атентатите, никой цивилен няма право да ги притежава.
                      Също и експлозивите.
                      Но както виждаме, терористите такива забрани не ги касаят и не им е проблем да си намерят незаконни.

В момента ЕС се кани да забрани ПОЛУавтоматичните дълги оръжия, което включва почти всички граждански нарезни пушки - включително ловни и спортни.
                      Ясно е, че със забраните се съобразяват само законопослушни граждани - за престъпници и терористи те нямат значение.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Мен лично, и да ги пуснат оръжията в пакетчета с чипс, пак не ги ща...за сега. Както се каза, ако се стигне до сериозна необходимост, ще има и мобилизация, там ти дават и да не искаш.
                        Не съм убеден, че към момента в армията има достатъчно оръжия и муниции за тях на склад, че да въоръжат хората при мобилизация.
                        Патроните особено са кът във всички ведомства, а старите огромни запаси отдавна са продадени или утилизирани.

Така че не разчитайте, че държавата ще ви даде калашник и консерва патрони ако настане нужда от тях.
                        Най-вероятно държавата под формата на висшето си ръководство просто ще изчезне ако стане наистина напечено, а гражданите ще бъдат оставени да се спасяват както могат и с каквото могат.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                          Не съм убеден, че към момента в армията има достатъчно оръжия и муниции за тях на склад, че да въоръжат хората при мобилизация.
                          Патроните особено са кът във всички ведомства, а старите огромни запаси отдавна са продадени или утилизирани.

Така че не разчитайте, че държавата ще ви даде калашник и консерва патрони ако настане нужда от тях.
                          Най-вероятно държавата под формата на висшето си ръководство просто ще изчезне ако стане наистина напечено, а гражданите ще бъдат оставени да се спасяват както могат и с каквото могат.
                          Да не говорим, че научаването как се работи с калашника не върви барабар с него. Демек тренировки си трябват. Ако толкова им е зора - всеки който иска да има такъв клас оръжие - автоматически да става част от резерва или ако по ги кефи "националната гвардия" по тертипа на Кайсерита... Не мисля, че повечето притежатели ще се дърпат особенно.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Колеги, изглежда колкото повече време минава от последният набор, който действително е служил, толкова по-смешно почва да се мисли... Каква мобилизация въобще някой си представя, че е възможна в днешни дни? Това не само смешно, но само ако се замислите малко, е логично невъзможно. Първо може и има смисъл да се мобилизира само онези, които са служили и са годни да разберат поне прости команди и да ги изпълнят. Второ, мобилизацията е всъщност, една огромна по мащаб и сложност логистична задача. Защото всеки мобилизиран, първо следва да знае за това, второ ако нещо не му харесва да бъде принуден, трето след това да е осигурен с:
                            храна, вода, сън, заповеди, управление и снаряжения.

Я някой само да се опита да си представи ако на теория може да се съберат на едно място випуските на няколко висши учебни заведения и да ги накарат да направят нещо под строй, команда и в условия на недостиг на ресурс от всякъв порядък предимно времеви... И да им раздадът оръжие и патрони... Това ще е една самокланица, която ще приключи по бързо, отколкото ако същите бъдат оставени да бягат от хипотетичен нападател нагоре надолу в града...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Колеги, изглежда колкото повече време минава от последният набор, който действително е служил, толкова по-смешно почва да се мисли... Каква мобилизация въобще някой си представя, че е възможна в днешни дни? Това не само смешно, но само ако се замислите малко, е логично невъзможно. Първо може и има смисъл да се мобилизира само онези, които са служили и са годни да разберат поне прости команди и да ги изпълнят. Второ, мобилизацията е всъщност, една огромна по мащаб и сложност логистична задача. Защото всеки мобилизиран, първо следва да знае за това, второ ако нещо не му харесва да бъде принуден, трето след това да е осигурен с:
                              храна, вода, сън, заповеди, управление и снаряжения.

Я някой само да се опита да си представи ако на теория може да се съберат на едно място випуските на няколко висши учебни заведения и да ги накарат да направят нещо под строй, команда и в условия на недостиг на ресурс от всякъв порядък предимно времеви... И да им раздадът оръжие и патрони... Това ще е една самокланица, която ще приключи по бързо, отколкото ако същите бъдат оставени да бягат от хипотетичен нападател нагоре надолу в града...
                              То малко по на Изток от нас се видя какво се случва.... В съчетание с факта че там наборната служба беше отменена теоретически съвсем за малко и това преди 2 години. Но определено стрелковото оръжие ще е най- малкият проблем в подобна ситуация.
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Добре, няма да има мобилизация, понеже нямаме капацитет и ресурси за нея.
                                Нямаме и боеспособна армия, която да гарантира териториалната цялост и защита на населението.
                                Нямаме и оръжия, понеже не ги харесваме и само престъпници и терористи ги имат.
                                Не става и да емигрираме към по-спокойни държави, понеже след последните бежански вълни се очакват здрави пречки пред всякакви бежанци към Европа.

Май ни остава само да лягаме и да умираме...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X