Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затягане на режима за оръжията в ЕС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затягане на режима за оръжията в ЕС

Първоначално публикуван от nedon Преглед на мнение
    Написано е за полуавтоматични оръжия - вероятно полуавтоматични карабини и ловни полуавтомати.
    + пистолети
    Цитат на пусналия петицията:
    So do not think "I do not have AR15, it does not apply to me". Even pistols will be covered by this regulations
    в превод:
    И ако си мислите " Нямам АР15, значи не се отнася за мен". Дори и пистолетите ще бъдат включени в регулацията.
    42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
      + пистолети
      Цитат на пусналия петицията:
      So do not think "I do not have AR15, it does not apply to me". Even pistols will be covered by this regulations
      в превод:
      И ако си мислите " Нямам АР15, значи не се отнася за мен". Дори и пистолетите ще бъдат включени в регулацията.
      Не мога да чета в оригинал, но от прочетеното в ловния форум останах с впечатлението, че се набляга на АРМЕЙСКИ видове оръжия. У нас винаги законите произтичащи от ЕС са по-строги от оригинала, така, че ако питат мен не би трябвало да го усетим.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
        Не мога да чета в оригинал, но от прочетеното в ловния форум останах с впечатлението, че се набляга на АРМЕЙСКИ видове оръжия. У нас винаги законите произтичащи от ЕС са по-строги от оригинала, така, че ако питат мен не би трябвало да го усетим.
        Как хем ще е по-строг, пък хем няма да го усетим
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
          Ако не се правим на по-големи светци от папата новите /проект/ изисквания за търговията, маркировката, пренасянето през граници, обезопасяването/дезактивирането и колекционерството нямат никакво отношение към мен като притежател на лично оръжие.
          Пак казвам, не съм чел в оригинал, а това което е в ловния форум от линка на Анастас Анастасов.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            Миииии, вече ни е втъкнат, та няма да усетим РАЗЛИКАТА.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Ми е виж съседната тема дето я затворихме.
              Ъхъ . А аз като гледам , дали причината тая да изкара вече над 24 часа не е щото не съм заложил и тук шише домашна ?!
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Отварянето на старите теми ще пресече ли създаването на нови? Кое е по- форумносъобразно?
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

На престъпния свят и терористите им дреме за законите и законовите регулации . На терориста камикадзе му е на жилетката колко закона е нарушил докато се е снабдявал с оръжие и експлозиви . От това страдат обикновените спазващи закона граждани . Кой от терористите в Париж е бил със законно притежавано оръжие ? Къде в тоя ЕС можеш свободно да си купиш АК патрони и експлозиви ? Тия дето преди десетина дена гърмяха с 2 броя РПГ 22 НЕТО по Алексей Петров законно ли са ги купили ? Трябва да се затегне контрола на нелегалната търговия с оръжие и боеприпаси .
                  Последно редактирано от sek.1; 20-11-15, 06:18.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не се заблуждавайте, че тази директива няма да ни/ви засегне след като вече имате оръжие. Нали в един момент ще дойде време да си подновявате разрешителното? Освен ако нямате връзки като корабни въжета, съвсем логично чиновника ще ви посочи с пръст документа и ще се усмихне. Някой беше казал, че като се приеме нещо в ЕС нашите се подсигуряват и умножават по 1,5. ЕС само ще зададат рамките, нашите ще сложат и стъклопакета.
                    42

Коментар

В ЕС оръжията са класифицирани в 4 категории:
                      А - напълно автоматични и войскови оръжия; не могат да се притежават от частни лица освен ако не са деактивирани.
                      В - с повтарящо се зареждане или полуавтоматични оръжия; могат да се притежяват от частни лица след съответно упълномощаване.
                      С - по-малко опасни с повтарящо се зареждане или полуавтоматични оръжия и къси оръжия с единчна стрелба използвани главно от ловци;
                      могат да се притежяват от частни лица след съответната декларация.
                      D - други оръжия; могат да се притежяват от частни лица и не е необходимо упълномощаване или декларация.

Ето и италиянската версия (от ловен форум) за оръжия от категория В, на които се иска забрана:
                      B7-guns.pdf
                      LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
                      LR Defender 110 - 2003, TD5
                      Honda CR-V II - 2004, 2.0
                      тел. 0887 581 738

Коментар

@green: А смисъл от скрито незаконно оръжие? ИДИЛ не са толкова много, че да направят масирано нападение, за отразяване на което да е нужна масова армия, въоръжена с каквото падне. За да има полза от лично оръжие срещу терористични актове, то трябва да е легално, да се носи ежедневно и да се тренира постоянно с него. Иначе този, със скритото оръжие, ще е не по-малко опасен за околните от самите терористи. Колко човека, макар и преминали през казарма, ще могат да улучат под стрес мишена, обкръжена с цивилни, без да улучат преди това цивилните?
                        Иначе си прав - както пишеше на един постер на NRA: Най-добрата защита от лошите хора с оръжие са добрите хора с по-големи оръжия.

Коментар

Не ми трябва оръжие за масово нападение, а оръжие за самоохрана! Ако нямам оръжие в момент в който се появи нужда от такова ще ми трябва малко време да се снабдя на каквато и да е цена...Нали така??? Тогава какъв е смисъла! "Оръжието" съм аз.....Другото е оборудване! Спекулира се много с това и се отблъскват хората на които може да се разчита в такива моменти! Много добре знам какви са процедурите при силовите структури....В повечето случаи проблема на "давещите се" е .....
                          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                            ..В повечето случаи проблема на "давещите се" е .....
                            Най вече ! При нас кражбите спряха не като полицията си "свърши работа" да залови крадците а в момента в който монтирахме камери на двора и алармена система . От тогава доста пъти пробват ама за късмет все безуспешно . Това за пореден път доказва че управниците в Европа ги е страх много повече от собственото въоръжено население от колкото от терористи . С нито една от предвидените мерки няма да засегнат каналите за снабдяване на терористите и организираната престъпност с оръжие и експлозиви .
                            Последно редактирано от sek.1; 21-11-15, 08:41.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес, калашниците, утре нарезното, вдругиден пищовите, ножките...Отстъпквайки малко по-малко свободите си...накрая само вазелина ще бъде разрешен, но само по 1 малка тубичка, за да има още, какво да се желае...

Коментар

Днес карабинаджиите имат нужда от педкрепа, утре пищовджиите ... така ще е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X