Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кризата в Украйна през погледа на един българин

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кризата в Украина през погледа на един българин

Кратко обяснение какво е ПС (Десен сектор) - пълен разнобой от украински националисти- от умерени до "ултрас". ДУК са идеалното отражение на тая пъстра гама. Представете си -утре почва някаква кочина у нас. Патриотите не желаят да изчакват тромавата процедура за приемане в доброволческите батальони на Националната Гвардия , не вярват на прогнилото командване на армията- искат да помогнат. Следва сформиране на собствени бойни еденици. Ок - в една и съща войскова единица ще се окажат и нормален "здравословен" патриот и някой ултрас от агитките с пречупени кръстове на сто места. Друг парадокс- в Днепропетровск (вика му се и Днепрожидовск) огромен процент (над 30%) от членовете на ПС са... ами евреи. Има и много татари. Пълен срив на модела "фашисти" или имаме нов вид "жидофашисти"?
    това важи и за Азов....Азов лично на мен са ми определено мътно подразделение. Но работят. Ако някой си спомня снимката Със Скаут Снайперите.... Значи ли тя че Морската Пехота на САЩ са нео- нацисти? Или просто се папагалства....
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Трябва да е някаква мода това! Снимаме се като на сватба въоръжени до зъби...а сме тръгнали да убиваме в името на някаква идея! Всъщност с какво се гордеят.....
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
        Трябва да е някаква мода това! Снимаме се като на сватба въоръжени до зъби...а сме тръгнали да убиваме в името на някаква идея! Всъщност с какво се гордеят.....
        Тая тая мода е силна по онези места.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Футболна агитка не си ли виждал?
          Аз съм виждал - приличат. В интерес на самите украинци е по-скоро да спрат на приличат на такива, и да позират с такава символика, ако и това да е келешко изхвърляне.

Но има един, дето не се вписва в картинката и профила на футболен хулиган, и честно казано той най ме притеснява в тая снимка.

И въпроса ми към Mad Dog - какво е обяснението на украинците за доста успешното използване на ПЗРК от страна на отцепниците, поне в началото на конфликта ? DBRS на няколко пъти намекваше за изтичане на информация към отцепниците за планирани полети, има ли нещо вярно в това ?
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
            Аз съм виждал - приличат. В интерес на самите украинци е по-скоро да спрат на приличат на такива, и да позират с такава символика, ако и това да е келешко изхвърляне.

Но има един, дето не се вписва в картинката и профила на футболен хулиган, и честно казано той най ме притеснява в тая снимка.

И въпроса ми към Mad Dog - какво е обяснението на украинците за доста успешното използване на ПЗРК от страна на отцепниците, поне в началото на конфликта ? DBRS на няколко пъти намекваше за изтичане на информация към отцепниците за планирани полети, има ли нещо вярно в това ?
            Азов определено са много мътна вода- основно защото за разлика от останалите батальони приемат всеки желаещ. Там са и повечето чужденци.
            Изтича? Изтича при нас- при тях шуртеше като из ведро а вмомента тихо църцори. Плюс пълен "похуизъм" и неграмотност. Кво да ти кажа - ако пет пъти захождаш по един и същи маршрут с точност да могат по теб да си сверяват часовника- ами по всяка вероятност ще те ударят рано или късно. Вече летят много ниско и всеки път по различни маршрути.

Коментар

Бий да те уважават и им е дошъл акъла или поне аз как го виждам.

Гледам всеки е нарамил по нещо каквото има там и това е следващия ми въпрос - едно време ти сподели за недостиг на бронежилетки и облекло,сега какво не им достига на тия?

Кратьк списък с това какво му е нужно на човек в една такава войничка като оборудване,въоръжение,тип оръжие........за да не ходи гол,бос и с червена ученическа чанта на ръба поне първата седмица?На някои снимки над 80% са с късо,на други 90% са с дълго та кой какви си намери ли е или спрямо мисия и отряд?
              Да си сверя списъка,не за друго,не съм се засилил за там.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Кратьк списък с това какво му е нужно на човек в една такава войничка като оборудване,въоръжение,тип оръжие........за да не ходи гол,бос и с червена ученическа чанта на ръба поне първата седмица?На някои снимки над 80% са с късо,на други 90% са с дълго та кой какви си намери ли е или спрямо мисия и отряд?
                Да си сверя списъка,не за друго,не съм се засилил за там.
                Споко, при тебе списъкът ще е различен. Те и техния сега го уточняват.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  тт.2. От 3 милиона ... общо - сам си сметни промила.
                  45.000 цензурирам си мнението заради шеговит тон.

...Азов лично на мен са ми определено мътно подразделение. ...
                  ....ела да го бистрим....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Споко, при тебе списъкът ще е различен. Те и техния сега го уточняват.
                    Не ми се вярва да е много различен пък и искам да знам какво им липсва и какво ползват след като се разбра,че след всяко мммммм посещение на Кучето дадено оборудване липсва или не е достатъчно.Говорим за цивилни или паравоенни или чужденци с опит - какво си носят и какво им трябва,за гаубици и РПГта не питам,че нямам място в хола.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      ...какво си носят и какво им трябва...
                      Дебели дЖилетки и торба късмет

Последно редактирано от derhunter; 08-12-14, 00:01. Причина: не тук
                      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Кратко обяснение какво е ПС (Десен сектор) - пълен разнобой от украински националисти- от умерени до "ултрас". ДУК са идеалното отражение на тая пъстра гама. Представете си -утре почва някаква кочина у нас. Патриотите не желаят да изчакват тромавата процедура за приемане в доброволческите батальони на Националната Гвардия , не вярват на прогнилото командване на армията- искат да помогнат. Следва сформиране на собствени бойни еденици. Ок - в една и съща войскова единица ще се окажат и нормален "здравословен" патриот и някой ултрас от агитките с пречупени кръстове на сто места. Друг парадокс- в Днепропетровск (вика му се и Днепрожидовск) огромен процент (над 30%) от членовете на ПС са... ами евреи. Има и много татари. Пълен срив на модела "фашисти" или имаме нов вид "жидофашисти"?
                        Да не би да отричаш правото на младеж от еврейски произход да е фашист?
                        "Профессор снайперского дела" дали знае колко пушкала "Bruger&Tommet APR" калибра 7,62 мм са продадени в Украйна ? и на кои подразделения?
                        На онази снимка с Иса Мунаев колко от присъстващите са неграждани на Украйна? и кой отговаря за оръжието им?
                        Знаеш ли къде изчезна батальон "Шахтьорск" ? какво стана с тях?
                        Има ли "криминални авторитети" в доброволческите батальони или са бели и пухкави, а всички лоши са в опълчението?
                        Виждал ли си какви взриватели са най-често използвани при средните калибри?
                        Последно редактирано от deyan_h; 08-12-14, 23:58.
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                          Да не би да отричаш правото на младеж от еврейски произход да е фашист?
                          "Профессор снайперского дела" дали знае колко пушкала "Bruger&Tommet APR" калибра 7,62 мм са продадени в Украйна ? и на кои подразделения?
                          На онази снимка с Иса Мунаев колко от присъстващите са неграждани на Украйна? и кой отговаря за оръжието им?
                          Знаеш ли къде изчезна батальон "Шахтьорск" ? какво стана с тях?
                          Има ли "криминални авторитети" в доброволческите батальони или са бели и пухкави, а всички лоши са в опълчението?
                          Виждал ли си какви взриватели са най-често използвани при средните калибри?
                          Не отричам нищо- просто споделям наблюдение. И последно фашисти или нацисти щото има голяма разлика.
                          За Бругерите - в Украйна ги продават и сглобяват (да именно сглобяват), колегите от Тактически системи - Киев. Има бая- аз съм видял до тука поне 20 тина в .308 и 7-8 в .338. Със същите пушкала против протестиращите е стреляно и на Майдана- на въоръжение са във Вега, Омега, Алфа и прочие букви от гръцката азбука. Също така и в ГУР. С Константин (собственика на Тактически Системи) се познаваме от доста години- договора му от 2012 та беше за около 450 пушки- не нам колко от него е изпълнил.. На снимката с Иса Мунаев е CIMIC (имам тяхна нашивка за сувенир- командирът е имал досег с българите в Ирак) на ГЩ подразделение и двама човека от ГУР - и са си украинци до един. Батальон Шахтьорск (официално батальона на оня клоун Ляшко) - е разформирован - и по добре- те за една "зачистка" успешно бяха дали 5 човека ранени всичките от приятелски огън- такъв башибозук със склонност към мародерство не познава природата. Това чака според мен доста подразделения- като във всяка "революционна ситуация" , бая пяна е излязла на повърхността. Но постепенно започва да "отпада" . За взривателите не съм гледал. Знам, че сега ще получат доста неща от САЩ и Канада - част от които мноооого ценни. Например днеска са сключили договор с ATN за доставка на очила за нощно виждане и термални прибори. Това коренно ще промени ситуацията от гледна точка на нощните бойни действия. Иначе на цивилния пазар има само американско оръжие- а така също и само американски фирми сключват договори за доставка на такова. До пролетта ще имат и Баретт и Чейтак.
                          Последно редактирано от Mad Dog; 09-12-14, 00:22.

Коментар

"башибозук"... Интересно.

Взривателите са важни. Дали са РГМ-2М защото ако са масови РГМ-2 обяснява отчасти някои неща при артилерията (тези са за средни калибри, ОФ снаряди 122 и 152мм ) ... Нас например ни учеха да пуцаме с повече въображение а имам впечатление от филмчетата в тубата, че особено опълченците са запецнали на първата страница на таблиците за стрелба...

Имаш ли впечатления от отношението към пленниците?

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                              "башибозук"... Интересно.

Взривателите са важни. Дали са РГМ-2М защото ако са масови РГМ-2 обяснява отчасти някои неща при артилерията (тези са за средни калибри, ОФ снаряди 122 и 152мм ) ... Нас например ни учеха да пуцаме с повече въображение...

Имаш ли впечатления от отношението към пленниците?
                              Според батальона и ситуацията. И кои са пленниците. Като цяло относително хуманно- казвам относително. Пленниците в тази игра са ценно нещо- срещу тях може да се обменят други пленници , да се получат определени отстъпки.....

Коментар

Според батальона и ситуацията. И кои са пленниците. Като цяло относително хуманно- казвам относително. Пленниците в тази игра са ценно нещо- срещу тях може да се обменят други пленници , да се получат определени отстъпки.....
                                Имат интерес от повече пленници? Дори да са само условно свързани с опълчението? ОМГ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X