Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смятате ли, че е необходимо да има национална гражданска оръжейна организация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смятате ли, че е необходимо да има национална гражданска оръжейна организация

Ще има среща.
    Който има желание може да я посети.

...
    На 25.09.2014 година от 15:00 часа, по време на изложението "Наслука - лов, риболов, спорт", на територията на "Международен изложбен център" ще се проведе семинар организиран от "Асоциация на любителите на оръжия".
    На семинара са поканени всички членове на асоциацията, симпатизанти и заинтересувани от темата "Оръжие".
    По време на семинара ще се обсъдят актуални въпроси, бъдещи проекти и проблеми за разрешаване. При изчерпване на дневният ред и наличие на време и желание ще се проведе и свободна дискусия между участващите.
    По време на семинара ще се раздадат членските карти на новоприетите членове.
    По време на семинара ще се предложи програма за работа през 2015 година. Всики, които имат предложения за включване в програмата да ми ги изпратят или изложат (ако ще участват в семинара).
    Желаещите да участват да ме уведомят до 22.09.2014, за да се запази зала с необходимият капацитет.
    ...
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=188336
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=188266

Коментар

От: Смятате ли, че е необходимо да има национална гражданска оръжейна организация

Експо-центъра ли е това?

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
        Странно - пуснах анкетата като открита, а не се виждат гласувалите...
        Виждат се. Цъкни на цифрите за брой гласували...
        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

От: Асоциацията на любителите на оръжия

Извинявам се за любопитството. Откъде сте и какво работите. Предполагам и други се интересуват. Поздрави.
          Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
          "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
          "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
            Какво целим???? Организации колкото си искаш... Ловци..Спортисти....Охранители....Колекционери...Аз лично не виждам смисъл! Не за друго веднага "утвърдени" имена в оръжейният спорт ще се опитат да я "яхнат". Някой от вас може да са в течение каква борба беше с една полуинтелигентна "генералка" от МВР ,когато се слагаха основите на динамичната стрелба. Ако целта на тази организация е да либерализира законодателството за притежаване на оръжие /лично аз държа много да има такова за охрана на дома.../ съм за...Ама сега няма да "гласувам" за да си помисля
            Съгласен с Митко, но гласувах с Не именно по тези причини. Въпроса на анкетата е малко некоректен. "Любители на оръжия"- на кои ? Всички които притежават оръжие по законния ред и колекционерите, които са регистрирали своите колекции са "законни". Останалите по засега действащия ред са извършили нарушения и престъпления . При изготвянето на закона през 2010 год. участваха в дискусиията в НС над 15 организации представители на всички законни дейности извършвани и регламентирани в същия. Струва ми се и основният ми мотив да гласувам с не е, че подобен обем от дейност е непосилна за такъв тип сдружение. По скоро може би тип сдружение координиращо някакъв вид дейност , да. Иначе големите търговци и вносители на оръжие примерно може би ще имат търкания с средните и малки такива, със занаятчиите ремонтиращи такива.... Едва ли ще е толкова лесно. Но ще видим след организационната среща. Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Анастас Анастасов (rova) Преглед на мнение
              Извинявам се за любопитството. Откъде сте и какво работите. Предполагам и други се интересуват. Поздрави.
              mitio, аз също се интересувам. Кажете нещо за себе си.
              LZ1AIV

Коментар

А като няма такава организация кой какво печели?

Аз не съм спортист,не съм ловец,не съм колекционер както и охранител не съм / ако не броим жената де,рано сутрин / и се чудя дали ви е много строг подбора кой да има и кой не и дали наистина за флоберка примерно ти трябва разрешително или е по-добре това да отпадне.
                Като няма такава организация може ли някой да ми каже кой да се бори за това?Или да стана ловец пък после да му мисля.
                Аз толкова съм любител и на оръжията макар,че имам няколко,ловец обаче или охранител не ми се става,но ми се ще някаква организация да се размърда малко и да защити исканията или вижданията на едни такива скромни като мен.

Е от малко прасенце не винаги е ясно каква свиня може да излезе,може да се изроди идеята,но ако не се пробва какво печелим,спокойствие?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Аз гласувах с "да" по простата причина, че от наличните организации силиците на всяка поотделно са недостатъчни.
                  Ако ловците искат подкрепа за нещо, спортистите си траят.
                  Ако спортистите поискат подкрепа за нещо - необвързаните притежателили - бивши и настоящи военни и полицаи, обикновени граждани също си траят - то и как да се обадят, като няма структура? - освен по форумите.
                  И какво от това?
                  Друг е въпросът, че тази страна на културата ни с отмяната на задължителната военна служба отмира.
                  Ако клубовете ТРАДИЦИЯ например поискат съдействие за промяна да закона в частта за използване на оръжия по време на културните мероприятия, как могат да ги подкрепят останалите?
                  Никак на практика.
                  Трети въпрос е, че престъпник закон не го спира да се "обзаведе" - обаче какви са реалностите за обикновения законопослушник всеки ги знае.
                  И според мен коментираната организация има с какво да се усъвършенства - аз вече се казах мнението за името и за начина на популяризиране.
                  Дори не членувам, но такава организация е все пак е нещо от което може да се започне.
                  Затова гласувах с "да"
                  Последно редактирано от sk67; 22-09-14, 22:07.

Коментар

Дискусията тръгва по същество. Нека да видим конкретни предложения и тогава да говорим. Въпроса е не за легитмност. Могат да се изпълнят изискванията по закон за регистрация на организацията. Въпроса е за представителност.

Коментар

Родом съм в Ихтиман, Софийско.
                      По образование съм инжинер "Експлоатажия и ремонт на АТ" от ВНВУ "Васил Левски".
                      През последните 10 години само 3 съм работил за по половин до година и половина - имаме различни виждания с работодателите по отношения на честност и лоялност.
                      За повече ровнете чичко Гугъл, има доста информация за мен.

А защо толкова се интересувате от личността ми???

Коментар

Асоциацията, АЛО, съществува май от няколко години. Във въпросния друг Форум има сериозно обсъждане с доста въпроси. Отговори няма, няма да има и тук( дано не съм прав). Само едно ще кажа като допълнителна информация, членове -учредители са някои от големите оръжейни търговци в България, с магазини и интерес в бизнеса с оръжия. Не че това е лошо, но е хубаво да се знае.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от mitio Преглед на мнение
                          ... А защо толкова се интересувате от личността ми???
                          Съвсем нормално е това, когато се появи новорегистриран и непознат потребител и още от вратата започне да рекламира някакво сдружение.

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          ... Само едно ще кажа като допълнителна информация, членове -учредители са някои от големите оръжейни търговци в България, с магазини и интерес в бизнеса с оръжия. ...
                          Ако не се лъжа, начело на сдружението е шеф на една от фирмите в този бранш. Така че твърдението за "група ентусиасти" от първия пост в тази тема е може би леко подвеждащо.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

....а след като се създаде...какво следва ..."организация на притежателите на късоцевно оръжие"....или на "леворъките"...
                            Вкарайте конкретика!
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Реално погледнато именно факта, че търговци на оръжие (б@си как звучи само) са в основата на това сдружение дава основание да се мисли, че ще се работи в полза на това оръжието да бъде по-достъпно. Дори от чисто меркантилна гледна точка а именно да работят за своя си финансов интерес, при успех, това неминуемо би довело до някои удачни за средностатистическия потребител промени било то в законодателството или в поведението на КОС.
                              Надали някой нормално мислещ търговец би заложил на това да ограничи достъпа за да продава по-скъпо пред това да увеличи оборота си чрез достъп на повече клиенти до стоката му.
                              В този ред на мисли...ако има лоби което да работи в тази посока аз съм ОК.
                              42

Коментар

Абе то е хубаво като идея, обаче преди това трябва да се промени закона
                                - да се разреши трепането на неканени в частната ТИ собственост
                                - да се ЗАБРАНИ тълкуването на Закона !!!! !!!! !!!! !!!!
                                Тук във Франция закупуването и притежаването на гладкоцевно оръжие е свободно, все едно си купуваш чушки, или кашкавал.

В противен случай членовете на Организацията ще са просто любители с широко отворени, жадни очи, хора, притежаващи купчини неизползваемо желязо.
                                Последно редактирано от мишоци; 23-09-14, 14:00.
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X