Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тъпи закони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тъпи закони

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
    ... един от вашите щати били криминализирали свирките...
    New York State Закона е от 19-ти век, а историята е, че ненам си кой губернатор на щата хванал жена си да ...разглежда отблизо члена на градинаря. И нали си е бил с пауър, та въвел закона....И още не са го отменили.

Коментар

Абе някой да ти нахълта у дома със секира и тръгне да те коли пак нямаш право да използваш огнестрелно оръжие, защото ответните ти мерки не са симетрични.
      Ако вземеш да го осветкаш, ще си отлежиш като куче в затвора, ами сигурно ще трябва и обезщетение от няколко десетки хиляди да изплащаш....
      Е от тук трябва да се започне, а вие за пълнителите се ядосвате...

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
        Абе някой да ти нахълта у дома със секира и тръгне да те коли пак нямаш право да използваш огнестрелно оръжие, защото ответните ти мерки не са симетрични.
        Ако вземеш да го осветкаш, ще си отлежиш като куче в затвора, ами сигурно ще трябва и обезщетение от няколко десетки хиляди да изплащаш....
        За да не пишеш "неточности" и ако не ти се рови чак в законите, то поне прочети безплатните съвети в тук .

Коментар

Е, тълкованията в тоя сайт не ми се струват по сериозни от мойте неточности.
          П.С. Катринката от "нинтендо" кърти

Коментар

Интересна тема.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
              Абе някой да ти нахълта у дома със секира и тръгне да те коли...Ако вземеш да го осветкаш, ще си отлежиш като куче в затвора....
              Там за където пише мореплавателя кахъра са му точно пълнителите. Другото отдавна е решено със закон/и и може да лежи ако го утрепе САМО ако не се обади в полицията да дойдат да си го приберат....Е, в някои щати за съжаление вече и оръжие не можеш да имаш и ги няма в супермаркетите. Но пък в съседния щат е друго "Free man own guns, slaves don't!"

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Да де ама само от тая снимка ти казвам,че според тъпия закон тук нямам право на тоя пълнител,няма право на сгъваем приклад и му се слага една контра за да не се сгъва,нямам право на тая къса цев и нямам право лесно да му махам пълнителя,слага му се една заглуша,че да се тормозим при презареждане.Скопяваш го и се води пистолет и като такъв се регистрира,а факта че на бърза стрелба втория е в небесата кой му дреме.

И като се огледаш всеки един престъпник стъпка по стъпка спазва закона,а на мен къде ми е проблема да си купя 5 пълнителя от Невада да и да си ги закарам в Калифорния се чудя..........ма нали не е законно и ние спазваме ТЪПИЯ закон та на,това се води незаконно,по- законно е да няма приклад,а кое е по-удобното и по-сигурното 'беш ли го.
                Да Ви имам проблемите!
                Поне не се жалете в тукашен форум, че е доста смешно.

Коментар

Е като жалене ли изглежда?

Темата я мислех като сбор от тъпи закони тук,там и по света,а ако може да ми обясни и някой защо къса цев НЕ,а дълга ДА и какво печелят като не мога бързо да си свалям пълнителя.

Смешно........ми сега като ви гласуват по 1 пукало с 5 патрона за него и аз ли да се смея???Кое му е смешното да ти застопорят приклада с един пирон след като до него се продава едно без приклад и разликата им е в името?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Ами, поне за мен да.
                    Законите може да изглеждат тъпи на някои някъде, ама я се опитай да разходиш жена си без бурка из арабския свят.
                    Или да правите нуди плаж в централ парк.

Коментар

Босе само не разбрах - тая дългата цев и планката ти ги слагат ей така - щото са гадни калифорнийци и искат да ти осакатят хубавия пистолет, или понеже въпросния модел е купен извън Калифорния и не е в списъка на моделите официално сертифицирани за продажба в Калифорния ?
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Темата я мислех като сбор от тъпи закони тук,там и по света,а ако може да ми обясни и някой защо къса цев НЕ,а дълга ДА и какво печелят като не мога бързо да си свалям пълнителя.

Смешно........ми сега като ви гласуват по 1 пукало с 5 патрона за него и аз ли да се смея???Кое му е смешното да ти застопорят приклада с един пирон след като до него се продава едно без приклад и разликата им е в името?
                        Безакълни и смислени ограничения на тема оръжие има навсякъде. Защо си мислиш че тук ги няма? Ето: За късо нарезно трябва да обосновеш нуждата от такова и овластените имат право да ти откажат без никакво обяснение. За ловното, например Арсенал/ АК ти е ограничен пълнителят на 5 патрона. То не че ти трябват повече ама.. Без възможност за автоматична с което съм и напълно съгласен. Представяш ли си какво става в гората ако ги нямаше тези две ограничения като някой го тресне адреналина? Нямаш право на заглушител, нямаш право да се отбраняваш с това оръжие независимо от ситуацията... При този арсенал дето си го натрупал у вас изобщо не ти дреме колко са накозените агресори дето ти мислят разни лоши неща, просто тренирай повече и проблемът остава за тях.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Бенцбос, ти как си оживял досега в тази враждебна вода? Ако вЕрно си там и вЕрно си оцелял, какво те кара да смяташ, че законите са тъпи и за тъпаци?

Нещо ми бяга, но съм сигурен че ще го хванеш и ще го тропнеш на масата та да проумеем "американската мечта". После може да помечтаем.

Коментар

По-тъпото в Калифорния е, че не можеш да имаш Ферари Така де, не мож го регистрира там. Даже едно много дискретно етикетче има от вътрешната страна на капака на багажника И какво постигат? Беж до съседния щат ( Невада, Аризона) и там си го регистрираш. И сега ще кажеш как, като си с калифорнииска книжка и адресна регистрация в Калифорния? Е , как? Наемаш си пощенска кутия , ама да е частна, а не на пощенска станция. Така получаваш адрес, а не пощенска кутия( P.O. Box). В Невада за регистрация на автомобил ти искат адрес само. И за да не стане " е, да де, ама Невада е друга бира" , по същия начин може и в Масачузец ( там със сигурност)....Сега се чудиш защо тази история с Ферарито. Помисли малко и ще намериш аналог с оръжията. Много харесвам законодаделството в САЩ! Без майтап! Евреите толкова добре са измислили всичко. Всеки, ама всеки закон си има вратички, и то законови Просто трябва малко усилия да се информира човек.

П.П. Сетих се за една любима случка По някое време през 90-те в Ню Йорк направиха коланите задължителни за водачите на МПС. Е не можах да свикна дълго време и отнесох няколко глоби, докато не ме "светнаха " да си сменя категорията на книжката с такава за таксиджия. Струва 8 долара. За пояснение на незнаещите: 1)Таксиметровите шофьори не са длъжни да слагат предпазен колан. 2) За да караш такси ти трябват промяна на категория в СУМПС и отделнен лиценз, че можеш да караш такси. Тъй като не карах такси, а собствения си МПС, лиценза не ми трябваше. Но категорията на СУПМС-а ми е за таксиджия. Воала! Карам си без колан и то легално и без глоби в Ню Йорк
                            Последно редактирано от goshko-loshko; 22-05-14, 21:58.

Коментар

На 28 февруари през 1997 година двама маскирани и тежко въоръжени мъже,облечени от глава до пети в кевлар,правят опит да оберат една банка в Северен Холивуд.Опитът им е осуетен от намесата на полицията,но вместо да се предадат бандитите започват директна стрелба по ченгетата и обирът прераства в най-ожесточената престрелка в модерната американска полицейска история.
                              В продължение на 44 минути двамата успяват да удържат десетки полицаи,екипи на SWAT и разни други спец служби,ранявайки доста служители на реда и няколко цивилни граждани...

Историята започва някъде в средата на януари в един спортен клуб в Калифорния.Съвсем случайно там се запознават американеца Лари Филипс и емигранта от Румъния,Емил Матисерану.
                              Запознанството им бързо прераства в приятелство и след като става ясно,че двамата мислят еднакво,не след дълго единодушно решават,че трябва да оберат някоя банка.План нямали,защото не били кой знае колко интелигенти,за да го изпипват като по филмите,но за сметка на това заложили на сериозното оборудване.И то наистина било сериозно,защото екипировката им включвала следното...

Китайски модел на автомат "Калашников",автоматична пушка "Хеклер и Кох",лека картечница модел AR 15,два пистолета "Берета"-38 калибър и някъде към пет хиляди патрона.
                              За да увеличат шансовете си за успех те се снабдили и със специално облекло изработено от устойчивата на куршуми материя кевлар,а за капак добавили към всичко и две тежки бронежилетки.
                              Набелязали си един банков клон в северен Холивуд и въоръжени като за война на 28 февруари сутринта цъфнали пред него.
                              Без да се помайват те нахълтали вътре и за да вземат страха на банкерите започнали хаотична и продължителна стрелба във въздуха.Ефекта разбира се бил поразителен и за отрицателно време един от служителите на банката напълнил двата им сака с около 300 000 долара.
                              Работата била свършена и всичко изглеждало безупречно,но точно тук имало една подробност,за която бандюгите не знаели.
                              И тя била,че когато влизали в банката,двамата маскирани случайно били забелязани от преминаващ полицейски патрул,който веднага подал сигнал за обира и когато Филипс и Матисерану излезли навън,за да си тръгват,там вече гъмжало от униформени с насочени към тях пистолети.
                              Оттук насетне нещата се развиват по начина,който описах в началото.
                              Престъпниците захвърлят саковете,зареждат оръжието и слагат началото на така наречената СЕВЕРНО ХОЛИВУДСКА ПРЕСТРЕЛКА.
                              Канонадата е умопомрачителна,защото освен тях,непрекъсната стрелба водели както редовите ченгета,така и екипите на SWAT,които дошли в последствие.
                              Благодарение на кевларената си екипировка и бронежилетките,Лари и Емил обаче били трудни за убиване и "малката война" пред банката продължила цели 44 минути.През това време от двете страни са изстреляни над четирдесет хиляди патрона,а двадесет и двама полицаи,както и неколцина случайни минувачи са ранени.
                              В крайна сметка полицията надделява,защото Лари се самоубива,а Емил е ранен тежко и издъхва обкръжен от служители на SWAT,който даже успяват да го снимат в предсмъртните му гърчове.
                              След този инцидент американците сериозно се стреснаха и най-сетне им стана ясно,че когато всеки идиот може да се въоръжи с автоматично оръжие и пет хиляди патрона,нещата не винаги са под контрол.
                              Случката пък остава паметна в историята на банковите обири,а не след дълго от Холивуд изскочи и филм за този обир,в който участват няколко известни актьора и честно казано съвсем не е лош за гледане.

Дългичко е ама тия са от нормалните, дето са се запознали в спортен клуб за стрелба и са си купували редовно / законно / оръжието.

Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                                По-тъпото в Калифорния е, че не можеш да имаш Ферари
                                Това прости но звучи като "С пластмасови чирени може, с дървени не може"

И от лафче на лафче стигаме че можеш да имаш ферари (зер иначе Калифорния нямаше да е щата с най-много фераритa на глава от населението) стига да е сертифицирано за Калифорния и купено там, и че яко някой модел на ферари не е сертифициран за Калифорния - може да го врътнеш през пощенска кутия.

Горе долу като модел на Зиг който не е сертифициран за Калифорния а е докаран от Тексас, пък после чирените виновни
                                Последно редактирано от Goblin; 22-05-14, 22:16.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X