Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
    С оглед на случилото се с/във Крим, Украйна може да счита, че е налице такава опасност.
    Това, че считат такава опасност за реална ни го набиват всеки ден с истерични крясъци в главите, тук съм съгласен с теб. Ама не това беше въпроса ми.

П.С. За Трумфа - грешката е моя. Имах предвид оригиналния С300.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Украйна на книга има около 150 000 редовна армия . Това срещу има няма 5 000 опълченци . Ако е само за АТО не виждам никакъв смисъл от мобилизация .
    Е чий го дирят (и то Груз 200) тогава запасняци в АТО ? Титулярите са в месечен цикъл ?
    Последно редактирано от windwarrior; 25-07-14, 23:18.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Не питам за еротичните фантазии на Яценюк...
      Яценюк го отнема, ама като не следите политиката...
      Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
        Основният ПЗРК (направо единствен) на сепаратистите е "Игла", не "Стрела-2", нека бъдем коректни.
        Похвалиха се и със Стрела-10, на другия ден свалиха двата Су-25....
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Яценюк го отнема, ама като не следите политиката...

Следим ние, ама мобилизациите бяха по негово време.

Офтопик - Виж, ти май не следиш политиката -ГЕРБ върна мандата за съставяне на ново правителство

Коментар

Е чий го дирят (и то Груз 200) тогава запасняци в АТО ? Титулярите са в месечен цикъл ?
            Аз само констатирам фактите . Факт е че Украйна е декларирала 148 000 редовна армия . Не съм министър на отбраната на Украйна за да знам защо праща там запасняци .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Аз само констатирам фактите . Факт е че Украйна е декларирала 148 000 редовна армия . Не съм министър на отбраната на Украйна за да знам защо праща там запасняци .
              Което ни връща на въпроса - след като дори и за осъществяването (и то с доста спорен успех) на жандармерийска операция, Украина трябва да обявява мобилизация, с какви сили и средства възнамерява да противостои на пълномащабна агресия от страна на Русия. Което беше тезата на съфорумника Arangel - че трите дивизиона ЗРК, развърнати в района на АТО, поради липсата на вероятни цели от страна на отцепниците (междуконтинентални балистични ракети и стратосферни бомбардировачи), са всъщност гениален тактически/стратегически ход срещу неминуемата агресия от страна на Империята на Злото.

Ако неправилно съм разбрал тезата на Arangel (случва се при писмена комуникация) - предварително моля за извинение.

Коментар

ЗРК-то(БУК,КУБ) покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                Или че пуцаш с С200/С300 ?
                Последно редактирано от DBRS; 26-07-14, 00:22. Причина: уточнение :)
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                  ЗРК-то покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                  Като се има предвид, кой ще прави десанта(ако евентуално го направи), бих ги разположил в Полша. Поне, ще опазя нещо .

Коментар

Руснаците могат да си вкарват през границата каквото си поискат, за какво им е десант. Ако говорим за пълномащабна военна операция, която няма как да остане скрита, просто първите цели за авиацията са ЗРК, те си ги знаят с точност до метър къде са.

Коментар

ЗРК-то покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                      С200/С300 също са ЗРК Зенитно Ракетен Комплекс демек. И всяка от тях покрива различен радиус, и е предназначена за работа по различни цели. Шото не е все едно дали целиш БЧ от МБР или делтапланер. Физика, дайбеш мадъра му

А ако очаквам десант в Долно Уйово, едва ли бих си разположил ПВО-то си в Горно Пичковци, на 500 км от Долно Уйово, и на 200 км извън ефективния обхват на ПВО-то ми.

От друга страна - аз съм прост гефрайтер, не съм чел нито Клаузевиц, нито Сун Дзъ, та може и да съм в ошибка.

Пъ. Съ. Не че нещо, ама все още чакам факти за предстоящата Отечествена война на Украина срещу Империята на Злото. Предислокация на части, фортификационни дейности по границата, anything ?
                      Последно редактирано от windwarrior; 26-07-14, 00:24.

Коментар

ЗРК-то(БУК,КУБ) покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                        Системи като Бук са армейско ПВО, а не ПВО на страната. На времето са мислени за усилване на ПВО на танковите съединения на СА. Така че, нормалното място на тези ЗРК е там, където са войските.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

С200/С300 също са ЗРК Зенитно Ракетен Комплекс демек. И всяка от тях покрива различен радиус, ...

А ако очаквам десант в Долно Уйово, едва ли бих си разположил ПВО-то си в Горно Пичковци, на 500 км от Долно Уйово, и на 200 км извън ефективния обхват на ПВО-то ми.

От друга страна - аз съм прост гефрайтер, не съм чел нито Клаузевиц, нито Сун Дзъ, та може и да съм в ошибка.

Пъ. Съ. Не че нещо, ама все още чакам факти за предстоящата Отечествена война на Украина срещу Империята на Злото. Предислокация на части, фортификационни дейности по границата, anything ?
                          Ето че сам си отговори защо БУК/КУБ са у екшъна.(добавих уточнение за зрк-ту )
                          Относно предислоциранията, за такава информация украинец може да лежи в затвора, защо мислиш че тук ще я има?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            И още снимки от бившата батарея.

Това е в Краснодон, нали? УВС май наистина са полуидиоти...
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Ето че сам си отговори защо БУК/КУБ са у екшъна.(добавих уточнение за зрк-ту )
                              Ми не, не си отговорих Защо Бук-а е у ьекшъна, а батковците му не са ? ПВО-то за да е ефективно, се ешелонира.

Относно предислоциранията, за такава информация украинец може да лежи в затвора, защо мислиш че тук ще я има?
                              Въй, не думай. В епохата на социалните мрежи, дето единична пускова установка я разнасят като Самарското знаме, Украина (чиито спецслужби са наводнени от продажни рубладжии - твърдението не е мое ) мести цели дивизии в строга военна тайна. Ма ти сериозно ли ?

Апропо - за снимки на гаубици с навирени дула какво е наказанието ? Два непоряда, и десет дена без десерт ?

Коментар

Точно тоя с навирените дула съм сигурен че вече го е отнесъл дори да е излъгал,
                                сам си написал, че ще сложиш зрк-то си в зависимост от обхвата, е 20-30км. му е обхвата на БУК-а и би трябвало да покриваш поне 5км. у враго и воалаа кво получаваме - на 15мин. си от враго, даже и с велосипед да се движи. А дали е в обсег на градове, или разни навирени?

Освен това Русия не е във война, тоя навирения е на разотка, нъл тъй.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Днес.

Зареждам...
                                X