Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    Аз в друга тема го писах, но тук това е потвърждение.
    Щурмовата авиация като разновидностите на Ми, самолети като Су-25 до бомберите Су-34 са отживелица. Щом паравоенни формирования ги свалят като панички.
    Такива самостоятелни полети са самоубийствени - в Сирия се случиха много подобни инциденти.
    Тук няма разлика дали ще е Апач, Ка-50 или Ми-някакво, срещу ПЗРК няма спасение.
    Начините са ясни - единичен хеликоптер няма шанс.
    Мдаааа, на времето великият стратег Никита Кукурузный бил тотално отписал авиацията, щото нали там ракетите ...

И какво точно разбра от коментираната случка, та така авторитетно тегли чертата на щурмовата авиация? Самоубийствени са не самостоятелните полети, а лошата подготовка и подценяването на противника. От малкото, което имаме по случая, изглежда, че украинските пилоти са подходили доста неадекватно. Най-вероятно, защото не са очаквали да има друго противодействие освен евентуално стрелба с леко стрелково оръжие, което за Ми-24 не е опасно.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чисто самоубийство си е да обикаляш над "неприятелски" град. И то без целта ти да е някакво тотално разрушение, на някой си обект или опорен пункт. Е, вярно на един клип май гръмна с НУРС-а няколко пъти, но дали е оправдано.
      Той самия (за пилота) нищо не вижда, без значение колко и какви сензора има, а противника има милион и една удобни позиции да го гръмне от засада. Щурмовите хеликоптери не са проектирани за градски бой, а за друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Мдаааа, на времето великият стратег Никита Кукурузный бил тотално отписал авиацията, щото нали там ракетите ...
        Въпреки неадекватното от днешна гледна точка решение, руснаците все пак и днес трябва да са му благодарни относно ракетите... Интересно нещо е историята...
        Всеки трети е шести

Коментар

Ми-8, повреден в Славянск, се евакуира на платформа.
          И самия хеликоптер, барабар с пилота му.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

Ми-8, повреден в Славянск, се евакуира на платформа.
            И самия хеликоптер, барабар с пилота му.
            Т.е. той като неброниран си го е отнесъл от стрелково оръжие. Версията за попадение с РПГ явно отпада.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Разбира се, що се отнася да този Ми-8.

Коментар

Тази снимка се тиражира напоследък-

Хеликоптера е Ми-8.

Имаше и видео на изстрелване на ПЗРК, но нещо не го намирам сега.

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=eTu5dpmvOAo На мене това ми разби всичките представи за война . По цял свят екипи командоси спасяват падналите пилоти а украинците вместо да го натоварят му взимат пистолета и излитат оставяйки го напълно безпомощен на милостта на противника .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ето го ПЗРК-то

Коментар

За да се оценят настоящите събития със свалените вертолети, трябва да се погледне малко по-назад в миналото и състоянието на украинските ВВС. А то е подобно на състоянието на нашите ВВС. Тоест незадоволително състояние на техниката, малък процент изправни машини. Това води до малко тренировки и съответен брой натренирани екипажи, тренировачни полети от дъжд на вятър и т.н.. Към това като прибавим и подценяването на ситуацията се е получило, каквото се е получило.
                      Честно казано надали са предполагали наличието на ПЗРК у бунтовниците и са се мотали на свободен лов.

В интерес на истината на клипа по-горе се показва изстрелването на ПЗРК ракета и свалянето (прехват и взрив) на Ми-8, а после в други клипове и снимки се дава Ми-8 надупчен от куршуми. Нещо е мътна ситуацията...
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Прехват и взрив на Ми-8 е клип от Сирия.

Коментар

Отпишете и още един укровски Ми-24, днеска го свалиха над Славянск.

Коментар

Украина имала двайсетина БОЕСПОСОБНИ Ми-24. Този, съобщават го свалили с голямокалибърната картечница. Екипаж жив.

Коментар

Пилот от свален днеска Ми-24.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                Пилот от свален днеска Ми-24.
                                Правилно ли разбирам, че им се е наложило да викат спасителните групи по мобилен телефон, който случайно е бил в тях (2:17 - 2:25 от клипа ?)
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X