Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с много въпроси...оптики?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз с много въпроси...оптики?

И при мене подобно на Боса чуденето продължава относно бързомерец.Основното изискване към него е универсалност.Да мога да го използвам с 12кал полуавтомат и със 7,62х39.Питах, гледах, четох и нищо.Постепенно се ориентирах към ценова категория около 600лв, след като гледах меопта.После видя аймпойнт със 200-300лв по-скъп и си вигам, айде ще се напъна да взема такъв поне е доказана марка от най-добрите.Да де ама после разгледам някой друг модел аймпойнт с още 200 или 300лв по-скъп и си викам ми като ще давам 800 да се напъна да дам 1000, и всеки следващ път така.Е не става къде ще му излезе края така, а нямам опит с бързомерци и не искам да се набутвам с много пари и да вземе да се окаже че не ми е удобно и не ми пасва.За това отново се върнах на ценови таван около 600лв и цена в тия граници м/у 300 - 600лв.Викам да опитам с по-евтин вариант да добия опит.Гледах, четох, избирах се спрях на меопта меосайт, но след това чух отнякъде за проблем с такъв, пропуснал влага м/у лещите....и си викам ако за тия пари не мога да имам доверие в такава марка защо да не взема нещо друго от друга не толкова титулована.И така почнах да ровя за марки като бушнел, бурис и т.н., ама нещо не съм очарован от имиджа им, разбира се съобразено с цената, но все пак...Ей го днес търся инфо за някаква марка вортекс, предлагат ги тука, гледам някакъв модел за 450лв, но и тая марка нищо не ми говори, а ако се ориентирам по цената сигурно е нискокачествена и неиздръжлива.Та след две седмици ровене нищо не съм избрал и продължавам да питам за съвети в определената ценова категория.
    Последно редактирано от Самодържец; 17-10-13, 12:52.
    Всеки трети е шести

От: И аз с много въпроси...оптики?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:series_ran_ranger1000.jpg
Прегледи:1
Размер:17.4 КБ
ID:5527588

http://www.vortexoptics.com/category...r_rangefinders

Да уточня само,идеи НЕ ДАВАМ.

Това ли е Вортекса?Оптиките на тия ги сравняват с оптиките на Леуполд ако това има значение.Леуто пьк имат 3 модела са долу горе сьщите пари на тоя,по мнения из нета ставали или 1000 модела.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      [ATTACH=CONFIG]638814[/ATTACH]

http://www.vortexoptics.com/category...r_rangefinders

Да уточня само,идеи НЕ ДАВАМ.

Това ли е Вортекса?Оптиките на тия ги сравняват с оптиките на Леуполд ако това има значение.Леуто пьк имат 3 модела са долу горе сьщите пари на тоя,по мнения из нета ставали или 1000 модела.
      Показаното на смимката е далекомер. Колегата говори за нещо друго.
      LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
        Показаното на смимката е далекомер. Колегата говори за нещо друго.
        5:10 сутринта..........някой да трие
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Като марка, това което последно гледах е тая марка, а като модел е нещо такова

Име:Vortex_StrikeFire.jpg
Размер:24.9 КБ
ID:5527591

Име:VORTEX_STRIKEFIRE_RED_DOT_SCOPE-A.jpg
Размер:21.4 КБ
ID:5527592

А сега в момента съм решил да ходя да гледам някви японски, които най-вероятно са си китайчета, ма ще се разходя да ги погледна.Отделно съм разпитвал, включително и тук за българските и по всеобщо мнение не си заслужават парите.А пък току-що написах на едно листче няколко модела на аимпойнт и го дадох на човек, който живее и в Швеция, имал нещо предвид за някаква борса за подобни неща.И още нещо за което по-нагоре не бях питал относно големината на точката - защо са в различни варианти, например меоптата с размер на точката 3моа и 5моа, и имат ли значение "очните дефекти" при избора на големина на точката, пък и при по-голяма точка на по-голямата дистанция ще ми покрива повече от целта, това ще ми наруши в няква степен прецизността?А да, като говоря за дистанции си давам сметка, че при нарезното едвали е възможно да се стреля ефективно с бързомерец на повече от 150 метра.
          Последно редактирано от Самодържец; 17-10-13, 16:33.
          Всеки трети е шести

Коментар

Защо не пробвате панагюрските бързомерци. Ходя на лов с приятели, които ги ползват, доволни са.
            LZ1AIV

Коментар

Ако иде реч за бързомерец - горният на Вортекс е хубав и евтин. Така нареченият "аймпойнт на работническата класа".
              Аз лично полвам вортекс Viper PST 1-4 и съм супер доволен.

Коментар

Значи бързомерците от ниския ценови клас са видимо некачествени и са с някакви размазани точки, изработката и обработката на стъклата не е добра, забележимо с просто око и от човек без опит.Лошото е, че се срещат и ментета на аимпойнт на примамливи цени, които на пръв поглед е трудно да отличиш от оригинала.Предполагам, че има и хора, които продават ментета на цени на оригинала, с цел да бъде купен без задаване на въпроси и с доверие покрай цената.Стигнах до извода, че или взимаш нещо истинско или, ако ще се взима нещо евтино само за едната проба, то най-добре е да се вземе нещо съвсем евтино да се добие представа и докогато изкара, после - на боклука.
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  Значи бързомерците от ниския ценови клас са видимо некачествени и са с някакви размазани точки, изработката и обработката на стъклата не е добра, забележимо с просто око и от човек без опит.Лошото е, че се срещат и ментета на аимпойнт на примамливи цени, които на пръв поглед е трудно да отличиш от оригинала.Предполагам, че има и хора, които продават ментета на цени на оригинала, с цел да бъде купен без задаване на въпроси и с доверие покрай цената.Стигнах до извода, че или взимаш нещо истинско или, ако ще се взима нещо евтино само за едната проба, то най-добре е да се вземе нещо съвсем евтино да се добие представа и докогато изкара, после - на боклука.
                  То тоя номер бая хора си го спретнаха... и когато похарчиха за ментета колкото за един истински мерник ..... разбраха, че хубавото и евтиното се продават на различни места.
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Тук гледам продават и втора употреба уж,от 500 на 150 кинта та виж и тоя вариант.Не знам само кой и от къде ги е напипал и кой сменя с какво сменя,но луда тема има в тукашния форум.Не знам и какво му се троши на това ма явно другите знаят и купуват,
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Тук гледам продават и втора употреба уж,от 500 на 150 кинта та виж и тоя вариант.Не знам само кой и от къде ги е напипал и кой сменя с какво сменя,но луда тема има в тукашния форум.Не знам и какво му се троши на това ма явно другите знаят и купуват,
                      Ако е трансферабъл гаранцията и нещото е в гаранция що па не.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        То тоя номер бая хора си го спретнаха... и когато похарчиха за ментета колкото за един истински мерник ..... разбраха, че хубавото и евтиното се продават на различни места.
                        Кой номер бе братче?
                        И как ще похарчиш като за един истински?Обясни ми, че нещо не се сещам.Ще си купи един за 135лв, ше гръмне десет пъти и ще го хвърли у кофата, ако му допада ще си купи после един за 1200 и готово.Та нещо тоя номер и тая теория какво общо имат с цитата?
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Кой номер бе братче?
                          И как ще похарчиш като за един истински?Обясни ми, че нещо не се сещам.Ще си купи един за 135лв, ше гръмне десет пъти и ще го хвърли у кофата, ако му допада ще си купи после един за 1200 и готово.Та нещо тоя номер и тая теория какво общо имат с цитата?
                          Ми.. проблемът е че повечето градират- 150 лв- не става- 250 лв- не става- 350 лв. не става... и го дкарват до правилният прицел. Ако ти е зора за Аймпойнт- ти си вземи един за 150 лв- аз ще ти дам на заем един Комп М2 да направиш разликата и така...

Коментар

Вече съм направил разликата, тя е забележима като погледнеш през единия и след това през другия.Ми да, не стават, ама аз с такова не съм стрелял и като налея едни пари и на втория излет почне да ме дразни, кво ще го правя, ще си го бия от главата.А с тоя за 50 долара пробвам дали ми е удобно и ако ми хареса започвам да събирам от закуски за аймпоинт, че тях съм си ги харесал.Мой приятел преди време искаше да си вземе нещо евтино, ама като разбра че евтините не струват, а хубавите са по-скъпи от пушката му(500лв) и се отказа.Аз пък мисля да пробвам и ако не се разпадне, да му го подаря.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Каква е гаранцията,че като вземеш нещо скапано ще ти хареса?Това е като да си взема ЗАЗ и да не намразя колите / Пенчо сори,нищо лично /.

И аз сьм с теб у темата.Кьде какво чета всеки вика - няма значение какво желязо има под него,за да вьрши работа желязото то оптиката трябва да е добра,а добра и евтина и аз тьрся ма няма,втора рька с не знам каква гаранция ма гледам се изтепват и май ще скачам и аз в кютека.Втора рька може да е,може някьде да е седяло на склад,може някое полицейско управление разпродажба да си прави знам ли ги,но поне е марка и уж трябва да работи,а не да му намразя червата на пьрвата сутрин.

Не те навивам,само ти казвам непреки впечатления и отзиви на други псували темата.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X