Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мисии на Българската армия по света

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мисии на Българската армия по света

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    А в казармата още на единичното . Поне нас шофьорите ни учеха да се ориентираме по карта и компас . Защо им е компас нали има GPS
    Говоря за ССВУ в което първата година повече общообразователни ,малко общо войскови ,втората намаляват общообразователните и се увеличават войсковите , трета и четвърта почти никакви общообразователни и само войскови .
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      А в казармата още на единичното . Поне нас шофьорите ни учеха да се ориентираме по карта и компас . Защо им е компас нали има GPS
      Щото няма... И изобщо- айде да отворим нова тема защото пак ще ни обвинят в спам (самият спам аз много го обичам - в смисъл тоя на консерви). И изобщо наличието на GPS не отменя работат с карта и компас , вървенето по азимут и триангулацията. Както и за момчетата от ВВУ - не са виновни те а системата. Защото не се е адаптирала към съвременността... Най -. малкото щото не си дадоха зор един нов боен устав да съставят. И се налага цивилни като мен да "просветляват" военните в някакви тъпизми като градския бой. Защо- ами защото съм извън системата и това ми прави живота в пъти по- лесен.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
        Говоря за ССВУ в което първата година повече общообразователни ,малко общо войскови ,втората намаляват общообразователните и се увеличават войсковите , трета и четвърта почти никакви общообразователни и само войскови .
        Беше тая... сега се учат войскови основно първа и евентуално втората година. Последните години се набляга на абстрактни познания.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Научиха се за 10 минути и то в движение. Щото "им били преподали" за компаса "Адрианов" (нещо дето става само да го хвърлиш според мен), ама нищо не разбрали тогава. Е как като им се обясни човешки го разбраха? Гнила работа... и не виждам желание да се промени, имах надежди до едно време ама ...

И да влезнем пак в темата: гледах снимки на столовите и си спомних как сме гледали като изтървани сомалийци първия път ние. Даже същия тоя офицер дето "забрави" патроните се изрепчи веднъж "Ще взимате само по едно безалкохолно, не може по повече" - милинкият, и той грешка на системата.
          В Четвъртият батальон гледах лицата на колеги дето не бяха ходили навън все още - все едно да гледаш деца в магазин за бонбони. Да ви кажа само мъчно и болно ми стана колко сме назад от хората, и лошото е че продължаваме да искаме да сме назад от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Щото няма... И изобщо- айде да отворим нова тема защото пак ще ни обвинят в спам (самият спам аз много го обичам - в смисъл тоя на консерви). И изобщо наличието на GPS не отменя работат с карта и компас , вървенето по азимут и триангулацията. Както и за момчетата от ВВУ - не са виновни те а системата. Защото не се е адаптирала към съвременността... Най -. малкото щото не си дадоха зор един нов боен устав да съставят. И се налага цивилни като мен да "просветляват" военните в някакви тъпизми като градския бой. Защо- ами защото съм извън системата и това ми прави живота в пъти по- лесен.
            То въобще в тоя НВУ има ли поне един преподавател който да е бил на мисия ?
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              Беше тая... сега се учат войскови основно първа и евентуално втората година. Последните години се набляга на абстрактни познания.
              и до какъв извод се стига не стига че киселоТо млЕко вече не е мляко ами и военното образование не е за армията ли?
              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                ЕП.П: Дедо Владо, да питам тука: ти Здравко Дачев ли познаваш?
                Да.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ама за тая ли армия говорите:
                  от http://marica.bg
                  Конфуз! Без почетна рота на Ботев, военните искали 1077,66 лева хонорар

Честването на Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на България мина за първи път без участитето на почетна рота. Пред паметника на Ботев в Цар Симеоновата градина присъстваха представитлите на местната власт, депутати, политици, граждани и военен духов оркестър. От общината обяснха, че ненадейно, преди десетина дни от спеицализираната 68-ма бригада на сухоптни войски са обявили, че 2 юни е почивен ден, съответно трбва да плащат за извънреден труд на военните и държат това да стане от общинския бюджет. Сметката шокира общинарите - в размер на 1077,66 лева за 25 военни и знаменосци. След като от общината категорично са отказали, военните са предложили да преговарят за заплашането. От пл. "Стефан Стамболов" се отказаха с мотив, че тези средства не са предвидени в бюджета.

Военните се опитаха да осребрят паметтта на загиналите, коментираха възрастни хора, дошли на честването. Военен духов оркестър свири , без да поиска и една стотинка, както винаги е било досега.
                  Комичното е, че от бригадата са се позовали на разпореждането от 1991 г., че такива участия стават със заплащане.В ролята на почетен караул влязоха доброволците от клуб Родолюбие.
                  Малцина граждани уважиха честването. От областната администрация нямаше нито представител нито венец.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                    Ама за тая ли армия говорите:
                    Ми в кеш-а е истината.То за какво ли ни е война - кой даде повече кеш той е. Професионалисти какво да ги правиш
                    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Сметката от 1077,66 лева шокирала общинарите!? Ами, блазе им на пловдивчани с такива общинари и кмет! Иначе да подаряват болници ги бива.
                      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Абе тука сме си го обърнали баш на див капитализъм...
                        Всеки трети е шести

Коментар

Ахам, хората трябва да работят без пари, в почивните дни. И да са мотивирани.
                          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Пичага, днеска е 2-ри юни, това не е работа....ебах ги у професионалистите да не са се организирали един венец да поднесат некъде, айде за общинарите е ясно, те са плъхове, ама за военните....вместо те да са за пример на обществото...ама то не става само с мускули, требва и некъв дух да се поддържа.Утре ако требва да го защитават това парче земя тука, кво да правиме, пари ли да им събираме та да ги мотивираме.Тия падналите герои кой и как ги мотивираше?

Дагобар, пусни го това в раздел политика и обществени взаимоотношения, да поразсъждават малко, че иначе там ше вземат да решат вътрешно политическите, обществени и икономически проблеми на Турция и други държави, ама всеки момент.
                            Последно редактирано от Самодържец; 02-06-13, 21:06.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Ще ме извинявате, ама не може всяко село и паланка като тръгне да празнува нещо и "айде, дайте аскеро да стане по-така събитието". И на Околчица и в Калофер си имаше доволно присъствие на армията.
                              Пловдив е последна дупка на кавала спрямо Ботев, че да иска някакви привилегии. По същата логика и аз като го тача Ботйова, да взема да се обадя в поделението, че да ми пратят един знаменен взвод а?

Отделна песен е, работа ли е на обикновенната войска ред по ред да се строява за всевъзможни чествания и честванийца, ама айде.

П.П.: Опаа, забравих за Ботев Пловдив. Що не ги строи собственика им, че да покажат някаква почит към патрона си, а не само да веят гащи из Планетата.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Пичага, днеска е 2-ри юни, това не е работа....

Дагобар, пусни го това в раздел политика и обществени взаимоотношения, да поразсъждават малко, че иначе там ше вземат да решат вътрешно политическите, обществени и икономически проблеми на Турция и други държави, ама всеки момент.
                                Ааа не ща аз да го пускам. Не съм по политиканстването. То кат гледам там половината са на мнение, че нямало робство, че сме цъфнали и вързали с турците. Та в тоя ред на мисли, ако пусна нещо за Ботев, ще излезне, че пускам агитматеряли за терористи.
                                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X