Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква,и от кога е тази сабя??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква,и от кога е тази сабя??

Българска офцерска парадна сабя, образец 1903 г., така наречената "фердинандова". През 1927 излиза новият образец, "борисовата" сабя. За съжаление е доста пострадала от времет Но най-добре не се опитвай да я лъснеш и подобриш, резултатите ще са по-скоро негативни. Най-добре само леко смазване, за консервация.
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Ако става въпрос за 'моята' - на яве изглежда по-добре отколкото на снимките (просто снимките са на тъмно)
      Че е пострадала - така е... Все пак сигурно е на сто години...
      Явно каруца бе минала през нея, защото бе леко прегъната (заедно с канията).
      Но интересно с времето стана практически незабележимо мястото на прегъването и вече си влиза в канията безпроблемно...
      Смазал съм я с тънко масълце (втрито с парцалче) преди петнадесеттина години и от тогава не е мръднала...
      Имах идея да я мина със ситна шкурка, но надписите наистина са толкова износени, че се отказах...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Сакън....недей.....забрави за шкурките......
        LZ3YG

Коментар

И аз така реших.
          Бях взел и от тънките меки 'медни' метални четки, но и от тях се отказах - сигурно ще се надраска...
          Ще си е автентична... Само вълнено парцалче с тънко масълце...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мога да ви пусна тел.на човек занимаващ се с реставрации на такива железа.......
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X