Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета на Европейския съюз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета на Европейския съюз

Да притежаваш оръжие за хоби го разбирам. Да си стреляш, да си го гледаш, да си го разглобяваш и сглобяваш, да му са радваш... Хоби, като всяко друго хоби Ама да притежаваш оръжие, за да трепеш евeтуалните разбойници, е изсмукано от пръстите опрадение, нямащо общо с действителността.
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 11-06-13, 14:48.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/fo...msRisk&lang=bg
      Последно редактирано от sk67; 11-06-13, 15:07.

Коментар

Трепането на разбойници все едно е работа на професионалисти, а и между трепане на разбойници и самозащита има значителна разлика.

Законното оръжие за самозащита основната си работа я върши като НЕ стреля.

Коментар

"понеже са много по-цивилизовани от нас, затова не се избиват" - цивилизовани, цивилизовани, колко да са цивилизовани? И там има случаи на неправомерна употреба на оръжие.
          В Швейцария на глава от населението се разиграват повече семейни и лични драми със "смъртоносен край", отколкото в САЩ, например. В нито една друга държава в Европа няма толкова много самоубийства със огнестрелно оръжие, колкото в Швейцария.
          Но независимо, че всяка година там има над 300 души загинали от огнестрелно оръжие, швейцарците на референдум /Февруари 2011г./ подкрепиха правото си да притежават огнестрелно оръжие.
          Малка, неутрална и миролюбива Швейцария е европейската страна с най-голям брой притежатели на оръжие. В света тя е на трето място след Йемен и САЩ по брой оръжие на глава от населението. В Швейцария, която има население от близо осем милиона души, има 3 400 000 оръжия в частни ръце. А това означава - в почти всеки трети швейцарски дом.
          Пак статистиката сочи, че всяка година в страната загиват над 300 души от огнестрелни рани. Става дума за убийства и самоубийства. Точно това предизвика референдума с искане за по-строг закон за оръжията. Инициира го широка коалиция от над 90 швейцарски правозащитни организации и леви партии. 57% от швейцарците обаче подкрепиха сегашния закон и по този начин заявиха, че не искат да се откажат от правото да държат оръжие у дома си...........
          "Това е стара швейцарска традиция и аз вярвам, че хората сами трябва да имат право да решават дали да държат оръжие у дома си или не", казва швейцарец, гласувал за запазването на сегашния закон.Традицията датира от 1874 г. По закон всеки мъж в Швейцария на възраст между 20 и 50 години подлежи на мобилизация. Запасняците имат право да държат оръжие у дома си - пушка или полуавтоматичен пистолет, които могат да запазят и след като отпаднат от списъците. .........Всеки швейцарец, навършил 18 години, има право да си купи пистолет. А швейцарската армия е устроена по доста особен принцип. След отбиването на военната повинност всеки взима оръжието си вкъщи. Само мунициите се съхраняват в сейф.
          Та, навсякъде стават "сакатлъци", но явно проблемът е в нагласата на хората да си защитят правото свободно да притежават оръжие. В Швейцария на този референдум не са се съгласили оръжието задължително да се съхранява в контейнери и дори нямат единен регистър за огнестрелното оръжие, а само в отделни кантони имат такъв.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Малко съм скептичен, че нашего брата в масовия случай, ще се възползва от превантивното действие на наличното оръжие, а вместо това ще почне да пуца на лаво и на дясно, щот примерно му отнели предимството или се напил с комшията... Мое лично мнение, но хората, които държат оръжието си като хоби имат що годе прилична дисциплина при ползването и съхранението му. Хората, които го вземат, за да се "защитават", са склонни да подценяват възможните последствия от употребата му и пък и да го размахват по повод и без повод.

Коментар

Или гласуваш доверие на гражданите в една държава, като съответно им даваш права и свобода и съответно предвиждаш адекватни наказания при превишаването им, /както са решили швейцарците/, или приемаш за вярна приказката за "лошото качество на материала" и предвиждаш разрешителен режим и рестрикции във всичко, като слагаш на всеки нашийник /по възможност строг/. Така съсредоточаваш всички права и възможности за вземане на решения в една малка каста, наречена "политици". А дали тези, последните по този начин не се преосигуряват?

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                Или гласуваш доверие на гражданите в една държава
                Аз па си мислех че е точно обратното и гражданите излъчват представители дето да им вършат работа ....
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Що пък само черно или бяло? Или-или? Ми да дадем на всички да карат без книжка? Не че сега не ги купуват де... Става въпрос за дисциплина, а не дали да се забрани ВЪОБЩЕ да се притежава оръжие.

Коментар

Към момента анкетата има 79584 отговора.
                    Ще бъде активна до 17.06.2013

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                      Малко съм скептичен, че нашего брата в масовия случай, ще се възползва от превантивното действие на наличното оръжие, а вместо това ще почне да пуца на лаво и на дясно, щот примерно му отнели предимството или се напил с комшията... Мое лично мнение, но хората, които държат оръжието си като хоби имат що годе прилична дисциплина при ползването и съхранението му. Хората, които го вземат, за да се "защитават", са склонни да подценяват възможните последствия от употребата му и пък и да го размахват по повод и без повод.
                      Българските граждани в масовия случай НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ с притежаваното оръжие.
                      Другото са изключения.
                      Който иска да намери данни за брой притежавани оръжия общо и да го съотнесе към злоупотребите.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Аз па си мислех че е точно обратното и гражданите излъчват представители дето да им вършат работа ....
                        А аз имах предвид ето това доверие: " Швейцарското правителство също е против тази инициатива с аргумента, че личното оръжие е част от готовността на армията да се мобилизира и е “израз на привързаността и доверието между държавата и гражданите й”. "

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          А аз имах предвид ето това доверие: " Швейцарското правителство също е против тази инициатива с аргумента, че личното оръжие е част от готовността на армията да се мобилизира и е “израз на привързаността и доверието между държавата и гражданите й”. "

В кратце - правителството или прави квото народа иска или си заминава.
                          Е не у нас нали )))

Доверие - дрън дрън та пляс ))
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

В казармата се раздаваше доста мощно и боеспособно оръжие, в ръцете на всеки дето е вътре. (Политкоректно) ромите се отнасяха с не по-малко уважение към автомата, а не можеха да четат. Имало е през годините и милионите служили - единични бройки сакатлъци, основно самонараняване да скатаеш в болницата. Както и самоубийства.
                            Всеки може да си купи сабя, и да причини смърт. Дори децата имат достъп до смъртоносно оръжие, наречено нож. Дори си играехме с тях да ги хвърляме да се забиват по разни врати. Средно по трима на ден загиват от мега-смъртоносното оръжие, наречено простонародному "кола", "мотор" и "камион". Колело се кара и без книжка, да не споменавам, че и пеш е опасно като пресичаш. Статистика за малка България, в световен мащаб се трепят милиони по описания начин! Гледам, няма някой да се е впечатлил особено, явно идеята на "миролюбивите" е някаква неясна за мен.
                            Останалото е демагогия!
                            Последно редактирано от Rabin; 11-06-13, 15:30.

Коментар

Има разлика между кола и оръжие. Колата има функцията да транспортира. Оръжието каква функция има? Принципно нямам против оръжията. Аз също имам. Против съм да се твърди, че оръжието за защита е крайно необходимо. Щото не е. Защото работа на полицията е да пази имуществото и живота на гражданите, а не гражданите да се пуцат по повод и без повод. И ако полицията не си върши работата значи й трябва по-добро управление. Пък ако искаш оръжие за хоби - ми вземи си, мини съответното обучение и си се кефи.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                                Има разлика между кола и оръжие. Колата има функцията да транспортира. Оръжието каква функция има? Принципно нямам против оръжията. Аз също имам. Против съм да се твърди, че оръжието за защита е крайно необходимо. Щото не е. Защото работа на полицията е да пази имуществото и живота на гражданите, а не гражданите да се пуцат по повод и без повод. И ако полицията не си върши работата значи й трябва по-добро управление. Пък ако искаш оръжие за хоби - ми вземи си, мини съответното обучение и си се кефи.
                                Напълно подкрепям, но има едно но.По-доброто управление така и не се появява по наще земи, полицаите са се превърнали в хрантутници(разбира се това обобщено) и за да се разкара некадърното управление(в държавата, не само в полицията) понякога си мисля, че трябва да се запуцаме и то стана някъв парадокс.И още един - ми то хубаво ще се запуцаме, ама след това?Имаме ли капацитета, знанията и волята да тръгнем в правилна посока?
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X