Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на огнестрелно оръжие за охрана, цивилна употреба

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Използване на огнестрелно оръжие за охрана, цивилна употреба

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Та предлагате да се променят законите и да се трепем като на война? Не да искаме полицията да си върши работата, а всеки с оръжие да си защитава частната собственост и да трепе де що някой влязъл?
    Я леко се сетете като деца какви сте ги вършили и къде сте влизали, после си представете същия охранител да ви утрепе детето, защото влязло някъде си. То така лесно - циганите еди какви си. Да питам как се разграничават едните от другите - по преценка на пазача? По който прецени по него стреля...
    Я пак леко се подсетете в САЩ за последните 5 години колко пъти чухте по новините, че някое идиотче е влязло в училище и е изтрепило почти цял клас... и това защото всички имат оръжие.
    Извинявай, но пак залиташ в крайности.

Не всеки да има оръжие, не пазача да гърми по всеки влязъл.

Ако ставаше само с табели и Сот нямаше човека да има пушка,нали се сещаш кой влиза пак, и пак, и пак и пак...

Децата ни ще е добре освен да не влизат в чужда собственост дори ида не помислят да нарушават правилата и законите, правиломе да се огледаш като пресичаш, не спазваш знаем риска, влизШ през оградата, знаем риска...

Това което НЕ знаем, е кога ще може да се противодейства ефективно на битовата престъпност, фирмите не ги мисля, ако е толкова ценно нещо има солидни защитени помещения.

Освен битовата презтъпност друг голям проблем е престъпления върху държавната собствност, кой не прибирал части от завода, коя сестра или лекарка не си взема за дома ил за частни нужди, кой шофьор не е гепил нафта, кой министър не е гепил милиони... всички нанасят вреди съобразно мащаба на властта която имат Бай Ваньо лшосера крадне за левчета, бай Ванйо Костов за милиони...

Проблема обаче си остава в главите на масите от народа, повечето го толерират и почти всички го практикуват за съжаление, колкото. да е кофти да бъде признато и осъзнато
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Прав си BatGeorgeone. Ама на нас манталитета ни е такъв тип - Ганьо Балканси. Не сме узрели за "свобода", трябва вилата да ни е на врата. Човек за да има права, трябва да има и задължения, обаче при нас не се получава, понеже всеки е тарикат и гледа да мине "тънко, да "каптиса".

"Прабългарин и славянка,
      полегнали на една полянка,
      вади-тури, вади-тури
      народили чукундури,
      похотливи, крадливи и много завистливи"

Радой Ралин
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Много са ви объркани представите, но това си е ваша работа.
        Между другото в новините пише, че на мястото са открити гилзи от пистолет и ако се окаже, че крадците са стреляли с пистолет, вече може да чакаме оправдателна присъда за охранителя.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Много са ви объркани представите, но това си е ваша работа...
          .
          Най вече,представите ни за демокрация.Ама то и тва си е наша работа...

Коментар

За това разсъждаваме на глас, за това обменяме мнения, освен да задоволим стадните си нужди от социализиране и общиване, а и за научим нещо ново, да срещнем конструктивна критика, да закалим нерви срещу явни упреци и дори обиди...

Настрана от философията, според вас какво в разбирането ми за демократично справяне с дребния криминал не е както трябва или погрешно дори?

Религиозните българи казват катомударят плесница подложи и другата буза, смиреност и овчедушие, исляма казва око за око съб за зъб, юдеизма е дори още по радикален и агресивен, ако има заплаха за здравето и живота ти убий първи, не чакай да стрелят първи...

Аз съм в средата, отговори на заплахата и риска с адекватни по сила и измерение мерки за да се предпазиш, в случая с Подуене, табели, звукови предупреждения, че има въоръжен охрана и нарушителите ще бъдат санкционирани с олово, и ако не помогнат и Сота и табелите, наемници с оръжие и стрелба но не с цел ликвидиране на нарушителя, все пак не е военен обект...

У дома. друга бира, жена деца моя живот, там мисля радикално агресивно и превантивно и мерките са подобаващи, недай си боже!

Кое не му е нормалното на мото разбиране за демокрация и частна собственост....
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Спазването на законите е хубаво нещо...стига да е двустранен акт...Тия табели ,,Въоръжена охрана'' да не са за красота ?! Що дири ,,малкия'' сиукс там ? Жалко за охранителя...не ми се мисли какво ще правят с него в панделата...че там има доста ирокези и апахи...

Крайно време е подобни ,,нарушители" да ги водят самоубийци....
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                За това разсъждаваме на глас, за това обменяме мнения, освен да задоволим стадните си нужди от социализиране и общиване, а и за научим нещо ново, да срещнем конструктивна критика, да закалим нерви срещу явни упреци и дори обиди...

Настрана от философията, според вас какво в разбирането ми за демократично справяне с дребния криминал не е както трябва или погрешно дори?

Религиозните българи казват катомударят плесница подложи и другата буза, смиреност и овчедушие, исляма казва око за око съб за зъб, юдеизма е дори още по радикален и агресивен, ако има заплаха за здравето и живота ти убий първи, не чакай да стрелят първи...

Аз съм в средата, отговори на заплахата и риска с адекватни по сила и измерение мерки за да се предпазиш, в случая с Подуене, табели, звукови предупреждения, че има въоръжен охрана и нарушителите ще бъдат санкционирани с олово, и ако не помогнат и Сота и табелите, наемници с оръжие и стрелба но не с цел ликвидиране на нарушителя, все пак не е военен обект...

У дома. друга бира, жена деца моя живот, там мисля радикално агресивно и превантивно и мерките са подобаващи, недай си боже!

Кое не му е нормалното на мото разбиране за демокрация и частна собственост....

Само дето темата не я подхвана с това разбиране, ами в съвсем друга насока...
                От друга страна някокло пъти каза, че нито аз, нито ти знаем каква точно е историята. Но това не ти попречи на пуснеш темата, нито да кажеш още от самото начало, че очакваш прецедент. Сега развиваш теории за табели и звукови сигнализации. Дори да е имало такива, никой закон, нито никоя морална норма не ти дава право да трепеш хора защото крадат желязо. Виж - ако се окаже, че крадците са стреляли с пистолет е съвсем друго нещо и както писах по-напред, охранителя трябва да бъде оправдан.
                Колкото до това защо крадците обикновено остават ненаказани е друга тема, която не ми се разисква, а и предполагам е разисквана на друго място във форума.

Коментар

Хайде стига с оплакването и съжалението на носърчето. Още малко паметник да му вдигнат? От където и да го погледнем единият бандит е аут на 100 %, другия само временно е нетрудоспособен. Какво лошо има в това? Един крадец, престъпник и рецидивист по-малко. Повод за малък празник

"морала" е много разтегливо понятие, в наше време виждаш ли някъде морал?

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                    Хайде стига с оплакването и съжалението на носърчето. Още малко паметник да му вдигнат?
                    Изобщо не разбираш за какво иде реч.

Коментар

Темата е използване на огнестрелно оръжие за защита на частната собственост, много тясно свързано с това право е всичко което е дискутирано до тук.

Охрана и самоохрана са нужди прозлизащи дълбоко от нашия манталитет и начин на мислене.

Надявам се да има прецедент и все по-малко хора да мислят пасивно, толерантно към неравнопостойното взаимоотноешение български гражданин и дребен криминал, оправим ли се с дребните криминали ще знаем как да ликвидираме и едрата и организирана престъпност
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

За целта трябва да се направят смислени и адекватни промени в НК, ЗКВВООБ и в ЗЧОД, които към настоящият момент не ми се вижда как ще станат. Хубавото е, че с последните промени в ЗКВВООБ се разрешава носенето на лично КНО с патрон в патронника, което е много голяма крачка напред.

Коментар

Според медиите има проникване с взлом, поне четирима нарушители, всичките млади мъже, кражбата е била започнала има разбит обект, не са се подчинили на нарежданията на охраната и новината е, че май помпата не е помпа ами пистолет...

Скоро сигурно ще излязат още новини.

Дори може да се говори за неизбежна самоотбрана ако по-горното е вярно, но ще видим...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

За това ме кефи закона на Ом-тока не го интересува,гладен ли си,жаден ли си...Ма'а и на место! То си пише,,Не пипай,опасно за живота''
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Къде в Европа има законово установено право да защитаваш частната си собственост с оръжие?
                              Къде там не се прилагат принципите за преценка на неизбежната самоотбрана при използването на оръжие?

Тази дискусия и част от мненията в нея са срамни като цяло и показателни, че на сънародниците ми действително им е писнало от дребната криминална престъпност, но както и по много други теми проявяват елементарно неразбиране къде са проблемите и как може да бъде намерено решението им.

Какво "ирокезите" (по конституция еднакви на нас, бледоликите) правят с желязото? Колко пункта за изкупуване знаете че има и дали вместо стрелба на поразия не е някак по-удачно да бъдат контролирани тези пунктове? Действително, изискват се малко повече усилия от полицията - да разбере откъде се краде регулярно, да проследи крадците, да ги хване докато предават краденото желязо в пункта, на място да ги арестува, заедно със служителите на пункта, прокуратутата и съдът да ги въдворят в затвора по съкратена процедура, собственика на пункта да плати солена глоба, евентуално да затвори пункта.

Нашият НК е един от добре написаните закони, според хора, на които това им е работата. Част от хората коментиращи тук очевидно или не са чели конституцията или не вярват особено в написаното. Трябва да търсим истинските причини за проблемите ни, за да можем да намерим решенията. Палиативните мерки обикновено само влошават нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                                Още малко паметник да му вдигнат?
                                Охооо не паметник, три паметника ще му вдигна и ламинирани некролози с цветна снимка ще му поръчам. Нека само да ми разрешат да си свърша работата по охраната и отбраната на обекта.
                                Да, ама не.
                                Като ти гледам аватара, това трябва да си го чел: чл.375 ал.3 от УВС на ВС на РБ
                                (3) При необходимост да защити себе си или
                                охранявания пост (обект) часовият трябва да
                                действа решително с ножа (щика), приклада или
                                други предмети.

По принцип напълно те подкрепям в мнението ти, но всички законови и нормативни разпоредби казват, че трябва да пазим здравето и живота на крадеца.
                                Много пъти съм си го представял как група озверели, как да ги нарека незнам, тръгват срещу мен с ножове и сопи, а аз използвам АК-47 с пълен пълнител като тояга.

И няма значение, че не става въпрос за частна собственост. Тя държавната, не е ли пак наша?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X