Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на огнестрелно оръжие за охрана, цивилна употреба

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Използване на огнестрелно оръжие за охрана, цивилна употреба

Ако аз легна с 13 годишна и тя реши, че вече не ме харесва и ме докладва на полицията аз отлежавам едни няколо години ефективно, привери имам и в личното си обкръжение за жалост. Мангала обаче има жена с по намнайсе чавета още от по 9-10 год възраст на майката...

А ако тези деца крадливи повредят влак който утре вози триста човека и влака се запали заради деянията на мангала например, стотици животи са заложени, за това има и охрана за това охраната трябва да е въоръжена! Ако се пази нещо което си струва да бъде пазено!

В бг законите за оръжие е забранено да се гърми във въздуха, аз лично по земята не бих дал предупредителен ако около мен има твърди предмети като мпс и т.н. или пък в населено място...

Мисля е удачно да се узнаят повече факти и след това да се коментира с детайли и конкретни тези да се разискват.

За сега само знаем, мангали, крадци, охранител, гръмнал един двама, това е...

Може да са били 22ма, да са били въоръжени, да са го нападнали, охраната да е бил "не на себе си", и още 1001 вероятности...
    Последно редактирано от derhunter; 02-03-13, 22:12.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Стига с тези деца. На моного места по света деца стрелят по възрастни с АК или за 5 долара зануляват цял взвод с я с ИВУ, я с ПК. И тях ли да защитават? Има ограда, има табели с пиктограми, демек не влизай. Те влизат. Те (то) са нарушители на собствеността. Има нарушение и какво? Цялата държава в частност изпълнителна и съдебна власт са безсилни? Мен не ме е жал, нямам "съвест" като на защитниците на крадците, моралът ми е под съмнение. Това,че НК в БГ е някаква жалко подобие на закон е друга работа. Аз съм против крадци и закононарушители които се прикрииват зад термини като малолетни и непълнолетни. То и с пияните шофьори 15 годишни е така. А относно предупредителният исзстрел ще искажа моето компетентно мнение, набито ми в главата от много сериозни професионалисти в бранша и доказало се и утвърдило се през годините в полицейски, армейски и охранителни структури. Предупредителен изстрел във въздуха няма!!! За да е предупредителен, трябва да е по нещо. Иначе кой кого предупреждава. Има цяла концепция за това и доста учебници изписани. Извинявам се, агресивното си изказване, но ми писна в тази държава да закона да защитава лошите, пък били те и "деца" (нарушители, крадци, рецидивисти). За какво е охранител ако ще вика полиция? Тогава не е ли само портиер? И за какви деца говорим, като те на 16 години имат вече повеча деца от средно статистическия българин? Данъци плащат ли? С какво са полезни на обществото? Те въобще част ли са от това общество или са поредните кърлежи?
      Първо - ние не сме на много места по света. Ние сме си тук и не сме във война. Никой не трепе никого за 5$. Охраната на вторични суровини няма нищо общо с концепциите и учебниците дето си ги чел.
      Това, че ти е писнало от законите не означава, че трябва да вземеш закона в свои ръце, защото тогава друг ще го вземе в неговите и ще те утрепе барабар с всичките ти концепции и учебници. Някой друг пък по друга концепция ще ти гръмне и детето, като оня сбъркания дядка дето стреля по децата с въздушна пушка, защото вдигали шум...
      А изкаването, че охранителя за това е охранител, не да вика полиция, а явно да трепе хората изобщо няма да коментирам.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

BatGeorgeone, принципно те разбирам, но доста фриволно наслагваш обстоятелства в подкрепа на тезата си, което е малко манипулативно и дразнещо.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Охраната си е охрана навсякъде. За това е охрана да охранява. Иначе щеше длъжността му да е "викач на полиция". Не съм казал, че закона трябва да се взема в свои ръце. Против защитата на крадци и рецидивисти съм. "Горкото дете" щом е крало, значи е крало и преди, значи пак ще краде. Това е прогресивно и води до рецидив. След като искаме да сме бяла държава трябва да се променят много закони. В доста от белите държави неутрализирането на закононарушител се награждава. Дали е нападнат пункт за вторични суровини, жп гара, частен имот или АЕЦ Козлодуй закононарушението го има и е факт. Не разбирам защо защитаваш закононарушител? А относно дали пазача е действал както трябва, има си следствие, което ще предаде случая на прокуратурата (100% сигурно, понеже по този начин следствието си връзва гащите) а от там нататък зависи този пазач какви "контакти" на какво ниво има. Не съм казал, че охранителя е там за да трепе. Охранителя е там за да охранява, има много методи на охрана, някои от тях включват трепенето на носърчета.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Първо - ние не сме на много места по света. Ние сме си тук и не сме във война. Никой не трепе никого за 5$. Охраната на вторични суровини няма нищо общо с концепциите и учебниците дето си ги чел.
            Това, че ти е писнало от законите не означава, че трябва да вземеш закона в свои ръце, защото тогава друг ще го вземе в неговите и ще те утрепе барабар с всичките ти концепции и учебници. Някой друг пък по друга концепция ще ти гръмне и детето, като оня сбъркания дядка дето стреля по децата с въздушна пушка, защото вдигали шум...
            А изкаването, че охранителя за това е охранител, не да вика полиция, а явно да трепе хората изобщо няма да коментирам.
            Първо, ни сме си тук в Европейска Африка защото мислим и действаме като африканска нация, Етиопия и те са ортодоксални християни...

Второ, възпитаваме децата си, както и нас са ни възпитавали, тоест по хрисими, по овчедушни, тарикати, евтини на брашното скъпи на триците, умни, надарени и трудолюбиви ама на ужким...

За това имам надежда да се случ прецедент, не почнем ли да си браним своето със зъби и нокт, в случая с оръжие, който и да изберат на власт, все ще ни оправя масово и за много тежки години напред...

Не се сърдя на хората над 40-50 години, трудно е да ми симпатизират защото това е в разрез с манталитета и възпитанието им, дори личните ценности ирелигията са толкова кофти омазани, че малцина са се осъзнали и разбират какво ни/им пречи да са като други пост комунистически нации коитомса светлинни години пред нас...

Дълбоко национален е проблема - нали пожара не е в моята къща, нека си трая и гледам в страни, може пък да ме отмине...

Извинявам се ако някой се почуствал засегнат от думите ми, преди всичко имам добри намерения и позитивни надежди!
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Това за войната ще го обясниш ли на синовете и дъщерите на убитите старци от мангалите за 5лева?
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Ненчев, можеш да разсъждаваш така, ако САМО си учил и си се подготвял, и имаш желание да приложиш наученото. Ако си бил очи- в очи с противник, от която и да е страна на заредено оръжие, ще си по- умерен.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  Не съм юрист, чел съм закона за ООБО, и НК съм чел отдавна, чел съм обаче и конституцията на РБ.

Харесвам идеята за демократично общество, където да има равнопоставеност между всички граждани, харесва ми и идеятя за правопропорционално действие срещу всяко противодействие, притиводействие на правото за частна собственост например.

Намирам за нормално срещу повече от един човек с явни престъпни и може би смъртоносни намерения да се ползва съобразна сила, в този случай стрелба на месо... това е мое мнение, както и мнението ми за прецедент
                  и ко пише в конституцията? Кое право е защитено като най-висше?
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

На мен това ми е умереното състояние. Казвам това, което мисля. Не защитавам престъпници. Що не почнете да събирате помощи на "детето"? Въобще на чия страна сте? Сигурно на тази на закона...тогава да не коментираме, докато не излезе официалното становище на съда след 10 години....

Коментар

Категорично съм на страната на охранителя, но това няма да му помогне. Оръжието е преди всичко отговорност, но някои хора виждат в него само силата.

Коментар

Не мисля проблема е в произхода на престъпника, има и бели и черни и жълти изверги.

Проблема е една дупка в законодателството, дупка в контрола над държавните институции и дупка в осъзнаването на много.

Не може да се толерира пасивно, ненаказаните престъпления, скачате само срещу фрапиращи неща, застрелял дете, не тва е проблема, проблема е, че престъпниците са убедени, че могат да минат метър, дори и да ги хванат.

По научному, преценяват риска и го управляват като заделят един лев за адвокат, за фондации с много и мастити адвокати и разбира се щедри рушвети по системата...

Ако обаче в сегашното уравнение прибавим един риск за престъпника и той е, по желание и възможност който иска и има нужда да подготви заредено дуло с готовност и разбира се законова подкрепа да използва за самозащита и самоохрана и охрана на частна собственост.

Колко крадци ще рискуват куршум, присъда се обжалва ама олово в главата не.

Проблема е, че народа е поставен в неравностойно положение, партер със събути гащи като отгоре и отзад на всеки от нас са бандитите а те не са хуманни и не винаги носят вазелин, че и бият и убиват за изпроводяк после...
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Първо, ни сме си тук в Европейска Африка защото мислим и действаме като африканска нация, Етиопия и те са ортодоксални християни...

Второ, възпитаваме децата си, както и нас са ни възпитавали, тоест по хрисими, по овчедушни, тарикати, евтини на брашното скъпи на триците, умни, надарени и трудолюбиви ама на ужким...

За това имам надежда да се случ прецедент, не почнем ли да си браним своето със зъби и нокт, в случая с оръжие, който и да изберат на власт, все ще ни оправя масово и за много тежки години напред..
                          Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                          Това за войната ще го обясниш ли на синовете и дъщерите на убитите старци от мангалите за 5лева?
                          Та предлагате да се променят законите и да се трепем като на война? Не да искаме полицията да си върши работата, а всеки с оръжие да си защитава частната собственост и да трепе де що някой влязъл?
                          Я леко се сетете като деца какви сте ги вършили и къде сте влизали, после си представете същия охранител да ви утрепе детето, защото влязло някъде си. То така лесно - циганите еди какви си. Да питам как се разграничават едните от другите - по преценка на пазача? По който прецени по него стреля...
                          Я пак леко се подсетете в САЩ за последните 5 години колко пъти чухте по новините, че някое идиотче е влязло в училище и е изтрепило почти цял клас... и това защото всички имат оръжие.

Коментар

Бягаш от темата. Свободното носене/употреба на оръжие си има плюсове и минуси. Частната собственост обаче трябва да е неприкосновена и да има ясни критерии кога може да се стреля и кога не. Охраннителя не е "Всеки", а лице, на което закона му дава права в някаква степен да извършва определени действия. Полицая също. Но правата в БГ нещо куцат. Ако всеки има оръжие, доста хора ще се замислят дали да крадат. В някои държави можеш да притежаваш и използваш оръжие, но само у вас, не на улицата. И като цяло обществото май е "ЗА" оръжието а не "против" и в БГ и в САЩ и в много други държави...

Коментар

За да не бягам от темата пропусни последното изречение и наблегни на другите. Примера със САЩ го дадох, защото там е едно от малкото места по света, където е разрешена защитата на частната собственост с оръжие и то не във всички щати мисля.
                              Иначе аз също съм ЗА притежаване на оръжие, но напоследък доста се разколебавам.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                Та предлагате да се променят законите и да се трепем като на война? Не да искаме полицията да си върши работата, а всеки с оръжие да си защитава частната собственост и да трепе де що някой влязъл?
                                Я леко се сетете като деца какви сте ги вършили и къде сте влизали, после си представете същия охранител да ви утрепе детето, защото влязло някъде си. То така лесно - циганите еди какви си. Да питам как се разграничават едните от другите - по преценка на пазача? По който прецени по него стреля...
                                Я пак леко се подсетете в САЩ за последните 5 години колко пъти чухте по новините, че някое идиотче е влязло в училище и е изтрепило почти цял клас... и това защото всички имат оръжие.
                                Аз моите деца съм ги възпитал .И не искам да ги сравнявам нито с мангалите нито с американците.Говорим си за България.
                                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                                Grand 3.1TD
                                0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X