Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинговане на оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тунинговане на оръжие

Не ми е известно, а и да колкото познавам закона,в него няма ограничения за ловното оръжие по отношение на вида на приклада.Там където ловувам има колеги ползващи калашникопроизводни със сгъваем приклад.Друг въпрос е до колко е по-удобно за стрелба и до колко си готов да понесеш съмненията, които евентуално ще възникнат у останалите членове на дружинката, че смяташ да бракониерстваш и затова ти е необходимо такова компактно оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
      Е за тва ставаше дума! Ето ви от мен още едно пипнато АК от нашата шир и длъж. Ха да видим засичали ли сте го някъде и ще познаете ли чие е!
      Jose да си мълчи, щото съм убеден, че ще го познае!

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n..._2164251_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...7_639856_n.jpg
      Познах го разбира се ;-)

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
        Не ми е известно, а и да колкото познавам закона,в него няма ограничения за ловното оръжие по отношение на вида на приклада.Там където ловувам има колеги ползващи калашникопроизводни със сгъваем приклад.Друг въпрос е до колко е по-удобно за стрелба и до колко си готов да понесеш съмненията, които евентуално ще възникнат у останалите членове на дружинката, че смяташ да бракониерстваш и затова ти е необходимо такова компактно оръжие.
        Бре, ще бракониерствам, глупости...просто това, което съм наумил да си взема е такова, със сгъваем приклад и позволява да се стреля при сгънато положение.Не съм решил да го взимам заради опцията с приклада.Имам едната версия на оръжието и съм решил да я заменя с друга, включваща и сгъваем приклад.Това е.Няколко пъти съм казвал вече из форума, ще го кажа и пак - не толерирам бракониерството и призовавам всички да го карат по законовите положения и да се грижат за дивеча.Целта на лова не е да се пълнят фризерите и направете разликата м/у ловец и месар.Друг е въпроса, че у нас нещата относно оръжията стоят така, че човек запален по оръжието е принуден да търси всевъзможни варианти за да притежава и използва законно.Между другото, пак заради разни ограничения се налага и компромис с дължината на цевта.
        Всеки трети е шести

Коментар

Абре хора, що мешате типа и вида на оръжието с бракониерството?? У мое село най-големия бракониер ги ловеше хайванчетата с примка или капан, никви згъваеми или разтегаеми приклади, пушки, муниции. А през кариерата си като бракониер беше изловил толкова дивеч, че би му завидял и най-големия гъзар с пушка за 10000$, оптика за 5000$ и муниций по 15$ бройката. Той с това се изхранваше и продаваше, Бог да го прости.
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Няма забрана относно приклада на оръжието. Можеш да си сменяш приклада, толкова, колкото искаш.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Мите, въпроса ми е ясно формулиран и се отнася конкретно за оръжия, които позволяват стрелба със сгънат приклад.Има държави в които е забранено цивилни да притежават за лов, охрана или самоотбрана оръжия със сгъваем приклад, ПОЗВОЛЯВАЩИ възпроизвеждането на изстрел в сгънато положение на приклада.Питам точно за такъв тип оръжие, зная, че няма проблем да закупиш оръжие за ловни цели със сгъваем приклад, но не зная дали е уточнено за тази възможност при сгънато положение.От дотук дадените мнения си правя извода, че няма проблем.

Едва ли ще стрелям без да прикладвам, просто модела го позволява....
              Всеки трети е шести

Коментар

Ми в закона не пише нищо подобно.

Коментар

Е значи няма проблем.Благодаря!Сега на ход е вносителя...
                  Всеки трети е шести

Коментар

Ей сега е момента да кажеш, че си събрал пари и ще си купуваш СВД със сгъваем приклад

Коментар

То СВД така и така трудно се намира, кат се намери чини майка си и баща си, пък и модела със згаваем приклад... мани мани. А дали е и за лов е др. тема, за която са написани романи.
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Има има, ама не е за всеки.

Коментар

Така е, скъп е. Поне за мен и моите финансови възможности. Иначе на БГ пазара и не само има и СВД със сгъваем приклад и ТИГР със сгъваем приклад.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            Ей сега е момента да кажеш, че си събрал пари и ще си купуваш СВД със сгъваем приклад
                            Със СВД при сгънат приклад не може да се води бой, май
                            Тц, спрял съм се на ХК, ма това ще стане когато ми излязат документите.Обаче, ще ти кажа една приказка относно недолюбваната от много хора сайга - сайгата е добра за тия, които я имат и лоша за тия които я нямат в момента, когато им трябва
                            Всеки трети е шести

Коментар

Тигър и за без пари не ща, този кастрат. СВДС не вярвам да се продава, понеже се води като бойно оръжие.

Коментар

Сибирски, тоя е за десантчици, с къса цев, а и тука парите са им едни, както ни е казваме - искат и майка си, и баща си...
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X