Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Димка???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Димка???

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10052011001.jpg
Прегледи:1
Размер:146.1 КБ
ID:5929114Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10052011002.jpg
Размер:110.5 КБ
ID:5929115Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10052011003.jpg
Размер:73.6 КБ
ID:5929116Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10052011004.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:5929117Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10052011005.jpg
Размер:93.2 КБ
ID:5929118

Онзи ден Rado_ донесе една от последните си придобивки.То много хубаво ама като не знаем какво е?Последно подозренията са че е димка,ама някой да каже със сигурност.Та какво е това и какви поражения ще причини като го запуснем(щото ще бъде запуснато)?
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

От: Димка???

Споко, не е димка, това е регенеративен патрон за изолиращ противогаз ИП-5М.

Коментар

http://www.techportal.ru/material/?check=2&id=4035

Коментар

Хах, в един смисъл е точно обратното на димка, защото е дихател на противогаз - от друга е точно димка, защото е източник на интензивно газене (газЕне), ма не "полезни" газове...
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ем то първоначалното мнение беше противогаз , ама тая халка с шплента ме (ни) накараха да мисля , че е димка.Аз понеже служик във ВВС и грам идея си нямам от таквиз неща.Нашите противогази бяха тип "Дарт Вейдър"

ПП: Тоя от снимката ,ако го видя на живо първите ми думи ще са-Идвам с мир..
          Последно редактирано от Shtaiga; 11-05-11, 18:12. Причина: ПП
          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
          Mark Twain
          СтоЕнчA

Коментар

Стоенето в учебен танк на дъното на басейн с темп на водата 12-14С с такъв изолиращ противогаз ме снабди с жестока "стерео" пневмноия. Седяхме по около 30 мин под водата, дъжахме въженце и отгоре всяка мин. го дръпват леко, а ако си добре -дръпваш и ти, ако не-те вадят от тренажора.

Това май е за "спомени на танкистите".
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не му дърпайте капачките - ще го съсипете.

За пневмониите не знам, ама че болеше главата и беше студено - беше. Да го, у водния клас.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Не му дърпайте капачките - ще го съсипете.

За пневмониите не знам, ама че болеше главата и беше студено - беше. Да го, у водния клас.
                За пневмонията си е частен случай, но по- добре жив макар и със последващи здравословни проблеми отколкото задушен и "цял живот мъртъв".
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Обикновенно димките са кръгли "концерви" с телена дръжчица.. Въпроса ми е: "държат" ли димките не неотговорно съхранение? Имам 2, които къдели не, какво ли не не подпираха и се въргаляха и всяка седмица е каня да ги тествам дали ще опушат махалата...
                  Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                    Обикновенно димките са кръгли "концерви" с телена дръжчица.. Въпроса ми е: "държат" ли димките не неотговорно съхранение? Имам 2, които къдели не, какво ли не не подпираха и се въргаляха и всяка седмица е каня да ги тествам дали ще опушат махалата...
                    Ако е херметически затворена нищо й няма.Едно време в казармата едни затворени като консерви ги топихме във вода два дена за проба,и после си действаха,ама тогава всичко беше руско,направено за екстремни условия.Сага има всякакви китайчета,та човек знае ли????

Коментар

Ето нещо по темата писано от мен в друг форум.
                      По принцип тези материали са на "отговорно съхранение" но чат-пат изпада по нещо от битака или при тези дето продават камуфлажи.
                      Иначе руснаците си ги продават свободно като оборудване за пейнтбол -
                      http://pbgear.ru/index.php?productID=265 : )
                      Преди няколко седмици ми попадна една военна димка. Естествено я изпробвах. Ето каратко описание:
                      Димката представляваше боядисан във военно зелено ламаринен цилиндър голям колкото малка тенджера : ) На "око" тежеше около 3 кг.
                      Към димката вървеше нещо като ветроустоичива клечка чрез която става възпламеняването (не че с прост фитил няма да стане)

Димката беше запечатана с ламаринен капак плътно пресован към тялото - много зор видях докато я разпечатих.
                      Ръба между капака и тялото беше плътно увит с някаква текстилна лента покрита с парафин или нещо от сорта, за да предпазва от влага и други външни въздействия.

Така изглеждаше тялото под капака. Върху отворите за дима беше здраво залепено алуминиево фолио - явно също за изолация. Фолиото наистина беше много плътно залапено. По тази вътрешна повърхнина се забелязваха следи от ръжда - кой знае колко години е престояла в някои военен склад...

През отворите се виждаше нещо но не съм сигурен че е самият състав - по скоро беше напарафинена хартия, явно още един слой изолация:

Димката готова за употреба:

Ето и ефекта:

И клипа:
                      http://www.vbox7.com/play:179cea70
                      Както се вижда ефекта продължава около 3 минути като изкарва дим на тласъци. Дима е плътен, бял със силно изразен аромат на нафталин.
                      В самата димка налягането е било голямо тъй като на мястото близо до "шева" където имаше следи от ръжда ламарината се беше скъсала и изкривила нагоре.

Самият състав е изгорял с нислка температура тъй като боята по корпуса не беше обгоряла а само леко промени цвета си.

След като състава изгоря в корпуса остана плътен черен твърд остатак като и след като беше изгоряла димката тежеше много.
                      Общо взето беше забано.
                      Ако някога използвате такива или въобше всякави димки се уверете че на близо няма хора които да вдишат дима. Не го вдишвайте и вие. Също така вземете мерки за противопожарна и обща безопасност!
                      Edit: доветчера ще оправя снимките че не ги виждам... само при мен ли е така?

Коментар

Не разполагам със средството (да го нарека така) с което се пали този модел димки... Някакви други идеи как да я "подкарам"?
                        Публикувайте отговор

Коментар

Тлеща дървена клечка. Ама гледай да е гнила от горната страна, та да не угасне.
                          И с ток, разбира се. Хилава крушка 2 вата от табло, додето се разгори - обикновенно не се пръска.
                          А защо ги затривате? Това са полезни предмети ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Тлеща дървена клечка. Ама гледай да е гнила от горната страна, та да не угасне.
                            И с ток, разбира се. Хилава крушка 2 вата от табло, додето се разгори - обикновенно не се пръска.
                            А защо ги затривате? Това са полезни предмети ...
                            Единия от двата полезни предмета ще трябва да изгори с цел самообучение и да се прецени дали е годен след 20+ години търкаляне из мазата...
                            С другия мисля да ...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Не, пази ги.
                              Сетих се, става и с крушката от фенерчето, и когато батерията на станцията вече е умряла. За толкова стига. Само трябва да счупиш стъкълцето, без да скъсаш жичката. С кламер не е същото.
                              Не ги бастисвай, ако не са ръждясали и надути - без друго ще работят в "часа папагал". Или там денят Д.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X