Момци, аз като син на пилот си позволявам да ви напомня една простичка истина - на никой не му е интересно колко грешки, колко паднали самолети, колко загинали ................ Важното е кой печели войната . На никой не му пука за нокдауна, важен е нокаута.
Щото те и руснаците имат в пъти повече жертви и унищожени машини във ВСВ, ама после 50 години владееха половин Европа, а в ГДР-то и до ден днешен момичетата са несравнимо по-красиви от ГФР-ейките .
А тъжното е, че военните са машА в ръцете на тлъсти политически шопари, машА, с която бъркат в огъня, който разпалват.
Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
Само DIESEL !!!
Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.
Каша неземна ...
Миг-21 не е летящ ковчег, а прост войник. Няма друг реактивен самолет произведен в такова количество. За боен - и дума не става. Сравнението му с кой да е Ф, е комично. Колко е хубав, а колко калпав - трети въпрос.
Зеещите бомболюкове дават отчетлива радарна отметка, а Тамарите нямат радари.
За ранното предупреждение за влитащи самолети няма нужда от гсм-и. Стига телефона с манивела в селската поща. Щом жицата стига до съседната батарея, тя знае как да вдигне линия завеси. После е все едно дали самолета е кьорав.
Радиомишени са правени от всички самолети, и от ракетите също. У нас - тоже, собствени разработки. Използваха се до скоро, после се свършиха. И далаверата свърши.
А виж съдбата на Ф-22,35, едва ли ще е фанфарна. Куп причини, и не мъглявите индекси на катастрофите. Или не само.
Каша неземна ...
Миг-21 не е летящ ковчег, а прост войник. Няма друг реактивен самолет произведен в такова количество. За боен - и дума не става. Сравнението му с кой да е Ф, е комично. Колко е хубав, а колко калпав - трети въпрос.
.
Боен си е от всякъде и към момента ни е единствения реално летящ наще ВВС. Навремето един от моите новобранци ми разказваше една случка от 1991 година на летище Чешлингирово . Дошла американска делегация висши фуражки и на единя му се схванало ченето като видял двойка кацащи МиГ 21 имал страхова невроза от тоя самолет два пъти бил свалян във Виетнам от такъв. До колко е вярно това не знам не съм присъствал лично но определено всички които са летяли срещу тия машини навремето се отнасят с голямо уважение и респект към тях .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Никой друг реактивен боен самолет не е произвеждан в такива количества. Казах това, и не друго.
Къде и защо в момента е, с извинение на въоръжение, е отделен въпрос. Като истински натовец, разглеждам с пристрастие военните справочници на вероятния противник. При руснаците в графата ВВС на България стои чертичка. Демек - няма.
Не се занимавайте с глупости, получете весела песен: http://www.youtube.com/watch?v=d3h9ql3CZSE
Малко съм пристрастен. Като порасна и стана голям и як, сигурно и аз ще мога да го карам и да го кацам. На това НДК всъщност му е главен щурмана, пилотите са некви куфари ...
Докато не прелети над Сърбия в лунна нощ - под облаците, за да се слезе под радарния хоризонт и не го разпорят със зенитка от втората световна...
С 125 Нева/Печора, по НАТО - SA 3 Goa, изобщо не е "зенитка от втората световна"... Този ЗРК е разработка от втората половина на `60-те, а и до ден днешен е "гръбнакът" на нашата ПВО!
...Щото те и руснаците имат в пъти повече жертви и унищожени машини във ВСВ, ама после 50 години владееха половин Европа...
И не само половин Европа, съвсем в контекста на правилното ти разсъждение за нокаутите, нокдауните и пр. - Втората световна война по същество приключи `89-`90год.
`Що си фабрикуваш тези, та да си пласираш контратезите!
Къде до твоето мнение, някой говори за МиГ 21 като за "летящ ковчег" дори ги няма в едно изречение!
Не помня кога е конструирана "Нева"-та.. Изказах се по-скоро метафорично! Смешно е когато нещо за което се твърди, че е невидимо, се оказва видимо и го разцепваш от упор с право мерене! Не знам дали е вярно, но някъде бях чел, че когато F117 печели конкурса за "невидим" тактически изтребител, конструкторите са били боядисали първите прототипи светло сини с цел да са по-трудно забележими с просто око! На генералите обаче този цвят им се сторил педерастки и ги поръчали черни, което пък много улеснило ПВО-то на сърбите. Случайно или не, Раптора е боядисан в доста по-светли тонове... Защо ли...?!!
Сега остава да обясниш и какво е "право мерене" с ракета, или пак литературни похвати! Ф117 не е черен, а сив - имаше си там някакъв точен цвят сиво, но сега не мога да цитирам точно. А неведим, в буквалния смисъл, този самолет е бивал само в очите на крайно необременени с информация хора... И псевдо-журналистите.
Сега остава да обясниш и какво е "право мерене" с ракета, или пак литературни похвати! Ф117 не е черен, а сив - имаше си там някакъв точен цвят сиво, но сега не мога да цитирам точно. А неведим, в буквалния смисъл, този самолет е бивал само в очите на крайно необременени с информация хора... И псевдо-журналистите.
Наскоро четох някъде инфо за войната във Виетнам. Справката беше от западен автор.Та там се казваше следното: свалени МИГ-21 около 150. Свалени Ф-4 около 90.Ф 4 притежава по-тежко въоръжение по-мощни двигатели и по-висока с около 160км/ч скорост.Радара му прихваща на повече от 50км. Имало прихванати и свалени противници без да разберат какво става.Миг-21 е много по- маневрен и има придимство единствено в хоризонтален бой - каквото и да значи това.И накрая се казва , че МИГ са пилотирани приоритетно от руснаци и китайци и не изключено от източно европейци, т.е. от възможно най-добре подготвени хора.От това се вади заключение ,че още през 1970г. този самолет е бит и не може да е достоен конкурен на западните образци.Очевидно авторът е пристрастен но мен ме впечатлява количествата на свалените самолети.Това е горе-долу 2/1.Може ли някакво инфо по въпроса.И има ли свалени Б-52 от МИГ-21.
... Смешно е когато нещо за което се твърди, че е невидимо, се оказва видимо и го разцепваш от упор с право мерене! ..
Ъхъ, и от адриатика едно коритце с антенки си шпрехаше с едни дето там да мерят по-право шрехането било на извънземен руски, темата била нещо за градуси секунди и разни ъглови работи
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Наскоро четох някъде инфо за войната във Виетнам. Справката беше от западен автор.Та там се казваше следното: свалени МИГ-21 около 150. Свалени Ф-4 около 90.Ф 4 притежава по-тежко въоръжение по-мощни двигатели и по-висока с около 160км/ч скорост.Радара му прихваща на повече от 50км. Имало прихванати и свалени противници без да разберат какво става.Миг-21 е много по- маневрен и има придимство единствено в хоризонтален бой - каквото и да значи това.И накрая се казва , че МИГ са пилотирани приоритетно от руснаци и китайци и не изключено от източно европейци, т.е. от възможно най-добре подготвени хора.От това се вади заключение ,че още през 1970г. този самолет е бит и не може да е достоен конкурен на западните образци.Очевидно авторът е пристрастен но мен ме впечатлява количествата на свалените самолети.Това е горе-долу 2/1.Може ли някакво инфо по въпроса.И има ли свалени Б-52 от МИГ-21.
Всичко е много хубаво написано, само дето Миг-овете не са 21-ци, а 17-ки...
Коментар