Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нарязаха стелтовете.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нарязаха стелтовете.

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Всичко е много хубаво написано, само дето Миг-овете не са 21-ци, а 17-ки...
    Няма как хем да е MиГ17, и да е само със 150км/ч по-бавен от F-4. Тотално различни машини са.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Всичко е много хубаво написано, само дето Миг-овете не са 21-ци, а 17-ки...
      Не знам защо така си мислиш. Във Виетнам е имало и МиГ 17, но според описанието (и изобщо контекста) си става въпрос за "21".
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Артилерийска наводка.
        сигурен съм ,че На-то е за благозвучие нали
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Абе, пичове мноо ме кефите..Ама някой от вас спомня ли си за онзи Германец дето кацна на червения площад???
          It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Ще е интересно да дадея информация ако имаш ...
            Или някой който има информация за този случай да даде..
            Аз съм много заинтригуван да видя снимки или да чуя история за въпросния Немец .

Поздрави !
            Москвич 408 , оня бежовия с четирите фара !
            42°41'3.72"N 23°14'6.45"E

Коментар

Има и Миг-19 , много си приличат с Миг-21 , и аз ги бърках , но скоро един пилот ми ги показа и двата.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Парталин Преглед на мнение
                Ще е интересно да дадея информация ако имаш ...
                Или някой който има информация за този случай да даде..
                Аз съм много заинтригуван да видя снимки или да чуя история за въпросния Немец .

Поздрави !
                http://calendar.dir.bg/inner.php?d=2...sid=&eid=36119
                Приятно четене....
                It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Първоначално публикуван от teneketo Преглед на мнение
                  Абе, пичове мноо ме кефите..Ама някой от вас спомня ли си за онзи Германец дето кацна на червения площад???
                  1) Според теб - незасечен ли е останал, или просто не са го свалили, не искайки да повторят връхлетялата ги лайняната буря след като свалиха корейския самолет (KAL 007) ?

2) Според теб - това че събитието послужи като претекст за Горбачов да разкара шефовете на ВВС-то (стари военни меко казано враждебно настроени към светлата му личност), да ги замести със свои хора и да обърне половината ВВС като ръкавица с хастара навън - дали има нещо общо с произтичането на самото събитие ?

Хайде като ще се смеем да се посмеем информирани. Идиотчето е било засечено и прехванато на границата, но никой не е получил разрешение да го свали. Защо после е бил "изгубен", кацал ли е някъде по пътя и тъъъййй нтааатааак е въпрос за отделна тема, нямаща много общо с умения и техника.
                  Последно редактирано от Goblin; 11-11-11, 18:44.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Хайде като ще се смеем да се посмеем информирани. Идиотчето е било засечено и прехванато на границата, но никой не е получил разрешение да го свали. Защо после е бил "изгубен", кацал ли е някъде по пътя и тъъъййй нтааатааак е въпрос за отделна тема, нямаща много общо с умения и техника.
                    Виждам,че се изказваш от позицията на знаещ повече от останалите и то за събития от преди 20 и повече г.
                    Аз лично не виждам нищо смешно в това някакъв самолет да прелети 2000км без да е бил засечен или пък както казваш прихванали са го ама ги е било шубе да го свалят е да ама не щото и за нахлуването на германците в СССР казват че са били готови ама добре че е хванала зимата та са дошли онези пияните чукчи иначе щехме да шпрехаме всички сега.....

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                      Има и Миг-19 , много си приличат с Миг-21 , и аз ги бърках , но скоро един пилот ми ги показа и двата.
                      Не знам какво ти е показал този пилот, но МиГ 19 и МиГ 21 нямат нищо общо особено пък на външен вид. МиГ 19 е краят на развитието на МиГ 15, те ("15" "17" "19") и си приличат.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

...
                        Аз лично не виждам нищо смешно в това някакъв самолет да прелети 2000км без да е бил засечен...
                        Даваш случая с Матиас Ръст като пример за неефикасност на ПВО-то.

Самият Ръст в интервю твърди че до него над минута е летял Миг, заради ниската скорост - със свалени колесници и на ръба на пропадането, и че пилота го е оглеждал подробно. Това е което той е видял. Някак не ми се връзва с незасичане, нито с неефикасност.

Годината е 1987ма, Горбачов се опитва да прекара неща които меко казано не се харесват на всички в правителството. В резултат на "случката", моментално изхвърчат министъра на отбраната, Сергей Соколов, и началника на ПВО Александър Колдунов - това за известните имена, стотиците други уволнени въобще не ги броим. Дали са били хора на тия двамата - може да спекулираме, но хайде заради спора да приемем че не са били техни хора.

Колдунов е ас от Втората Световна, прехвърлен е в ПВО в ранните 60'. На поста шеф на московското ПВО от 1970та. Правят го Маршал на Авиацията през 1984та. Тогава на власт все още е бил Константин Черненко.

Соколов пък е заместник министър на отбраната от 1967ма. Повишен в министър на отбраната два дена след смъртта на шефа му, маршал Димитрий Устинов, пак през 1984та.

Горбачов идва на власт през 1985та, и първата му работа е да скъса с брежневизма. Познай тия двамата чии хора са. Кой ги е слагал на власт. Кой е бил баш шефа през втората половина на 60те ?

Отделно - в описанието на подготовката на Ръст има един ред информация - "... и тогава Ръст резервирал Чесна-та в аероклуба си за следващите 3 седмици..."

Резервация на Чесна за три седмици, тренировъчни полети над Дания и Швеция - да знаеш, това ВСЕКИ 19 годишен студент в Германия може да си го позволи. И сега, и през 1987ма.

При разпитите в Москва го питат от къде точно е кацал. Показва им траекторията си над моста, те му показват снимка на мястото, с гора от жици. "Как мина през жиците ?". "Тези жици ги нямаше като кацах, жици имаше само тук и тук, минах над тях". Проверка - предишния ден работници свалили ТОЧНО тези жици понеже нещо трябвало поддръжка ала бала да се прави. На другия ден ги сложили пак. Брей късметлия, брей

PS Тук във форума имаше човек който е служил в нашето ПВО, и който описваше как са прихванали турски изтребител, и как неистово са искали решение от руснаците дали да го свалят. Че май описваше и какво са дочакали. От умрял - писмо...
                        Последно редактирано от Goblin; 11-11-11, 19:21.

Коментар

Е,много ясно че е организирано ама е факт че се е получило .А относно подготовката и горките уволнени мога само да кажа че,преди Горбачов имаше някакви други генерални секретари ама щом казваш че уволнените са били хора на Брежнев .......

Коментар

Е,много ясно че е организирано ама е факт че се е получило .
                            Нещо не мога да те разбера. Ако ще се смеем на бездарието им, трябва да приемем че всичко е било солова акция, както твърди Ръст. Ако е било организирано на ниво висш ешелон, не виждам как може да го привеждаш като пример за неефикасност на ПВО-то им. Не знам коя част от "след инцидента с KAL-007 не са имали право да свалят граждански самолети без разрешение от най-отгоре" не разбираш.

А относно подготовката и горките уволнени мога само да кажа че,преди Горбачов имаше някакви други генерални секретари ама щом казваш че уволнените са били хора на Брежнев .......
                            Чети все пак какво съм писал. Кариерите им са стигнали най-високата си точка през 1984та, по времето когато Черненко е бил Генерален Секретар. И Черненко, и предшественика му Андропов са хора на Брежнев.
                            Последно редактирано от Goblin; 11-11-11, 19:32.

Коментар

Другаря не ли казваше Матиас Руст ?

От това което съм срещал като информация за организацията на системата на ПВО на СССР - дори и да приемем че незабелязано е прелетял от границата до Москва, то дълбоко ешелонираната система на ПВО на самата Москва по това време е изключвала несанкциониране прелитане на нещо по-голямо от гарга. Hence - склонен съм да се съглася с версията на Goblin.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Изкривяване от английския, сигурно на немски е Руст, а човекът е немец. Моля горе да се чете Руст.

За останалото - нямам претенции да съм специалист, и по общодостъпните източници - вече веднъж навлязъл навътре, наистина може да е имало объркване и гледане през пръсти.

Прелетял бил човекът над зона - полигон, където него ден имало поне 12 тренировъчни полета, с тренировъчни самолети които имали радарно отражение много близко до това на Чесна-та. Отделно пък нещо с идентификацията правели някакъв "ъпдейт", и баш него ден радарите били включени да разпознават всички самолети от този тип като "приятелски". Е, не е ли късметлия ???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X