Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система Кадочников

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Re: Система Кадочников

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    Нека да не сръвняваме безконтактния бой с айкидо, което си е контактно бойно
    изкуство.Навремето четох книга написана от един от учениците на Морихей Уешиба и
    там той обясняваше как учителите по айкидо използват чисто "механични" трикове
    за да внушат на обучаваните, че притежават вътрешната енергия чи.Гледал съм доста
    демонстрации на различни бойни изкуства, а и тренирах навремето.Веднъж един
    кореец-майстор по таекуондо чупеше дъски с дебелина 8см.Само, че единия път
    дъската се счупи не там където я удари, а там където явно беше залепена.
    П.С.
    Незнам дали ми е ограничен светогледа, но отдавна спрях да приемам всичко, което
    ми предлага телевизията,нета и т.н. за чиста монета.
    Колега... хайде не с лошото Знаеш (или поне аз знам), че дървото не е пластмаса, не тухла, не е и метал и се чупи в най-слабата си точка... Дори и да не е била залепена, а просто най-слаба... Дървото, когато не е специално обработено е доста пластично. Тези пластини, които чупят са специално обработени, но и те са просто дърво - винаги има изненади с този тип материали! Нещо не ми се вярва репутация градена с години и години тренировки и боеве да бъде хвърлена на вятъра с една демонстрация...
    Последно редактирано от господин никой; 26-05-08, 09:08. Причина: Добавка...

Коментар

До: Re: Система Кадочников

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
      Не те прощаваме.
      Отстрани лесно се фърлят големи приказки. ОчевАдно е, че не познаваш това, за което говориш, а само се правиш на интересен. Недей.

Няма недей!
      Шарлатанството от тип "ГОЛЯМ АЙКИДИСТ" е едно от най-дразнещите проявления на изкуството на меката китка.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

До: Система Кадочников

Дааа-интересна е дискусията...Аз по принцип съм скептик към "енергийните" бойни изкуства,но това,че не виждам тока в контакта не значи,че го няма...Та преди години ходих до дианабад в залата на Жоро и наблюдавах една тренировка по айкидо.Естествено като скептик не вярвах много на това дамата(Зина),която показваше ключовете да успее да ми направи и на мен,но естествено след 15 минути въргаляне по тепиха бая ме боляха кокалите(а последното нещо е да съм и се давал...).След това за капак отидохме до другата зала при Жоро Брадата,който вече ми се стори тотален шарлатанин,но след кратка схватка тотално ме разкачи....Силно впечатлен се занимавах около две години,разбира се не станах Стивън Сегал и се върнах към бокса,който може да е тъп и неандарталски,но е по-...де да знам...а иначе към майсторите-респект....
        08седемшест5едно513четири

Коментар

Колеги, меко казано е несериозно да се изказвате "компетентно" за нещо, което само сте чували. Занимавала съм се с айкидо достатъчно време, за да го познавам поне малко. Там има и житейска философия, и използване на енергии. Всички физически упражнения, които се използват в практикуването на това изкуство, имат за основна цел да ПОМОГНАТ да се усвоят определени умения - като придвижване, падания, плавност на движенията, бързо 3D ориентиране, автоматизиране на движенията и т.н. Основното в това бойно изкуство, характерно и за останалите "вътрешни" стилове, е в главата! Философията на Айкидо е просто прекрасна и е щастлив всеки, успял да я използва в ежедневието си! Освен това, по време на тренировките усещах ясно протичането на енергията. По-късно, когато започнах да се занимавам и с друга енергийна техника, почувствах същото. Така не само затвърдих впечатленията си, но обогатих и разширих знанията и уменията си.
          Един древногръцки философ беше казал "Аз знам, че нищо не знам.". Ще бъда по-скромна и ще кажа: знам съвсем малко и колкото повече научавам, толкова повече виждам колко малко знам!
          И горещо ви препоръчвам: когато чуете за нещо непознато и непонятно, не бързайте да го отричате на секундата и да бетонирате сами стената около собственото си познание. Освен ако просто не ви харесва да си мислите, че знаете всичко....
          Бъдете здрави.
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

+100
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Бойните изкуства са признати в целия свят.Ненужно е да спори ме да ли в цялата работа има шарлатания.Искам да споделя вижданията на мои познати които се занимават с бойни изкуства.Те казват че срещу добър уличен боец се играе,по-трудно отколкото срещу човек който е обучаван в някакъв стил.Не визирам големите майстори-никога не съм имал контакт с тях.В боевете без правила в България ,безспорни фаворити са самбистите,а както знае ме ,самбото е руско изкуство.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                В боевете без правила в България ,безспорни фаворити са самбистите,а както знае ме ,самбото е руско изкуство.
                Не само у нас. В света!
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Все пак Самбото/Самоотбрана без оръжие/ преди да стане спорт е създадено за използване от сътрудниците на силовите ведомстава, като мисля че по специално за МВД
                  Танки грязи не боятся!

Коментар

Бойното СамБО не се преподава свободно и е нещо съвсем различно от това, което се практикува широко като спорт... Ако трябва да съм честен така е по-добре! От този тип спортове Айкидо и Тае Куон До са по-цивилни и предпочитам тях... Цивилни не е съвсем точно, но поне не е задължително да убиеш или осакатиш противника си.
                    Последно редактирано от господин никой; 26-05-08, 18:08. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                      Колеги, меко казано е несериозно да се изказвате "компетентно" за нещо, което само сте чували. Занимавала съм се с айкидо достатъчно време, за да го познавам поне малко. Там има и житейска философия, и използване на енергии. Всички физически упражнения, които се използват в практикуването на това изкуство, имат за основна цел да ПОМОГНАТ да се усвоят определени умения - като придвижване, падания, плавност на движенията, бързо 3D ориентиране, автоматизиране на движенията и т.н. Основното в това бойно изкуство, характерно и за останалите "вътрешни" стилове, е в главата! Философията на Айкидо е просто прекрасна и е щастлив всеки, успял да я използва в ежедневието си! Освен това, по време на тренировките усещах ясно протичането на енергията. По-късно, когато започнах да се занимавам и с друга енергийна техника, почувствах същото. Така не само затвърдих впечатленията си, но обогатих и разширих знанията и уменията си.
                      Един древногръцки философ беше казал "Аз знам, че нищо не знам.". Ще бъда по-скромна и ще кажа: знам съвсем малко и колкото повече научавам, толкова повече виждам колко малко знам!
                      И горещо ви препоръчвам: когато чуете за нещо непознато и непонятно, не бързайте да го отричате на секундата и да бетонирате сами стената около собственото си познание. Освен ако просто не ви харесва да си мислите, че знаете всичко....
                      Бъдете здрави.
                      Мога да напомня, че дискусията е за система "Кадочников" т.е. става въпрос за доста ефективни и брутални методи на контакт. Както и при бойното самбо при усукванията и ключовете на стави траекториите се довършват и травмите са големи. Това важи в пълна сила и в другите методи където се удря и рита. Ефективно, означава бързо и категорично вземане на превъзходство и контрол над противника (не партньора).Стайните "бойни" изкуства наистина могат да доведат до протичане на някаква енергия у човека, който ги практикува особенно ако са пред огледалото.
                      Вярвам че има извънземен разум, вярвам и в Морихей Уешиба и в Масутацу Ояма и в Гичин Фунакоши. Има и Тайсън, Сегал и Джеки Чан дори.
                      Обаче ще кажа една малка приказка:
                      Млад ученик става 1-дан по карате след доста тренировки. празник е това и се събират приятели, познати като за сватба.
                      След години практика става вече 2-ри дан. имаме сбирка само с най-близките.
                      Минало време и той защитава 3-ти дан. няма празник, няма сбирка с приятели, а тихомълком младия майстор се завръща в Дожо-то и продължава да тренира.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen_varna Преглед на мнение
                        Мога да напомня, че дискусията е за система "Кадочников" т.е. става въпрос за доста ефективни и брутални методи на контакт. Както и при бойното самбо при усукванията и ключовете на стави траекториите се довършват и травмите са големи. Това важи в пълна сила и в другите методи където се удря и рита. Ефективно, означава бързо и категорично вземане на превъзходство и контрол над противника (не партньора).Стайните "бойни" изкуства наистина могат да доведат до протичане на някаква енергия у човека, който ги практикува особенно ако са пред огледалото.
                        Вярвам че има извънземен разум, вярвам и в Морихей Уешиба и в Масутацу Ояма и в Гичин Фунакоши. Има и Тайсън, Сегал и Джеки Чан дори.
                        Обаче ще кажа една малка приказка:
                        Млад ученик става 1-дан по карате след доста тренировки. празник е това и се събират приятели, познати като за сватба.
                        След години практика става вече 2-ри дан. имаме сбирка само с най-близките.
                        Минало време и той защитава 3-ти дан. няма празник, няма сбирка с приятели, а тихомълком младия майстор се завръща в Дожо-то и продължава да тренира.
                        +100

Коментар

Темата се измести до някъде... Все пак - вие си държите на вашето мнение - ние на нашето. В това няма лошо - просто няма причина да се стига до край. Всеки да уважава гледната точка на другия и да се надява, че няма да разбере, че е сбъркал по дирктния начин.
                          По въпроса за майстора... не съм много сигурен, че те разбирам - искаш да кажеш, че скромността е достойнство? Или че се вманиачават толкова, че забравят за другото?

Коментар

Иска да каже, че колкото повече напредва, толкова повече осъзнава колко много има да учи. Много поучителна притча, но без връзка с темата.
                            Цитат: " Ефективно, означава бързо и категорично вземане на превъзходство и контрол над противника (не партньора)" Ето класически пример на едностранчиво мислене. Освен да треснеш противника и да го извадиш от кондиция, има и други начини (в съответните различни условия, разбира се) да победиш. Единият е да няма бой изобщо!
                            А приказките към айкидо тръгнаха съвсем не самоцелно, а защото се коментираше безконтакният бой и показващият използваше точно това изкуство. Аз се сещам само за две причини безконтакният бой да е ефикасен - да се използва насочена енергия или психологическо внушение/хипноза, че насочената ръка действително нанася тежък удар. Оттам се заговори и за енергиите.

Вече няколко пъти забелязвам тревожно извращение в развитието на темите. Подава се интересен въпрос/казуз и почва едно велико чесане на езици. Запознатите имат какво да кажат, неверниците опонират на всяка цена, често забравяйки добрия тон и дори култура на общуване. Това обезсмисля всичко! Една тема не се отваря с цел да завали дъжд от плюнки, а за се обогатим взаимно. Толкова ли е трудно да се прояви търпимост? Ми щом не сте запознати, възразете с цел поддържане на огъня и помълчете, ама смирението явно е твърде сложно понятие! Освен това има опасност да се научи нещо ново. Ужас!!!
                            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                            Omnia vincit amor !

Коментар

Боят започва, още преди да стане физически.
                              Може и изобщо да не се стигне до такъв,
                              при определена психическа мотивация
                              и поведение. Просто казано с респект.
                              А респекта получен преди физическия контакт
                              носи огромно предимство, дори да се стигне до такъв.
                              "Най-добрия" бой и най-сладката победа са тези
                              в които е нямало изобщо бой и физически контакт
                              и с свършили преди да почнат!!!
                              Танцуването, по айкидо,
                              или трошенето на кости и стави,
                              по руското "бойно самбо", или киокошинкай,
                              са само за адреналинопристрастените
                              с нисък КИ (коефициент на интелигентност)
                              и като крайна необходимост при тези с по-висок такъв....

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                                ...адреналинопристрастените...
                                Искай патент!
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X