Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система Кадочников

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Система Кадочников

Наскоро си дръпнах едно филмче за т.н. Руски стил или Система Кадочников. Представлява система за ръкопашен армейски бой. Във филма се казваше че е била засекретена дълги години и се е използвала за обучение на Спецназ-а. Най-голямо впечатление ми направи че във филма Кадочников постоянно се разхождаше с един учебник по механика и обесняваше сили, въртящи моменти, вълни..., някакси като го обесни по научному и става по разбираемо кое, как и защо. Не че иначе в другите бойни изкуства нещата не стоят така но тука сичко си е обеснено. Най фрапиращото беше безконтактния бой на елита който според авторите се базира на енергийни полета

Та ако някой знае още нещо по въпроса ще ми е интересно да го прочета
    Танки грязи не боятся!

Re: Система Кадочников

Дай филма!!!
    Обеснения много!!!!
    Едно, от всичките, за безконтактния бой,
    е "активно мероприятие", "пропаганда и агитация",
    или ПР!!!! Не съм негативист, в този аспект,
    но ще почна да се притеснявам,
    когато някой ми издърпа кюфтето от вилицата...!!!

Коментар

И аз имам такова филмче,от серията "Ударна сила".В него има демонстрация на безконтактен бой,даже имаше поканени американски командоси.На мен ми се видя постановка,но знае ли човек.
      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
        И аз имам такова филмче,от серията "Ударна сила".В него има демонстрация на безконтактен бой,даже имаше поканени американски командоси.На мен ми се видя постановка,но знае ли човек.
        Т'ва съм го гледал...!!!!

Коментар

Другият филм е Спецназ доколкото помня май го имаше тука, но не съм сигурен дали е същият понеже аз съм го свалял от торенти и точно там е с американеца В Ударна сила няма американци Аз си дръпнах от руските торенти поредицата Руски стил - Система Кадочников което е демонстративна поредица от рода на "самоучителите". Има за боравене с оръжие и самозащита в екстремни условия. Филмите представляват демонстрации пред военни и полицейски части.Обаче общият им размер е към 6ГБ

Ето и официалния сайт
          Последно редактирано от KamAZadjiq; 25-03-07, 13:24.
          Танки грязи не боятся!

Коментар

Да, другия филм съм го качвал лично на ФТП-то, Спецназ се казва. Бях пуснал и тема, разтъсете се да я видите. Тогава Обера отново опошли всичко с неговите теории и нещата избягаха та се невидяха от темата...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Гледах филма за спецназ и много се впечатлих.Но за безконтактния бой
              съм мекох казано резервиран.Направо си е пълна измама.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                Гледах филма за спецназ и много се впечатлих.Но за безконтактния бой
                съм мекох казано резервиран.Направо си е пълна измама.
                Не е точно така, има си рефлекторен механизъм, на така наречените "огледални" неврони в мозъка!
                Те копират видяното, може да има начин и да се въздействува,
                на тоя принцип...!!!! Сложно е!!!
                Аз, примерно, усещам кога ще "скочи" дивеча, не на 100%,
                а може би и му влияя, кога да скочи, но не контролирам процеса!!!!
                Нищо чудно, с подходящ тренинг, да се контролира...!!!???

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Гледах филма за спецназ и много се впечатлих.Но за безконтактния бой съм мекох казано резервиран.Направо си е пълна измама.
                  На времето, когато правехме демонстрации по Айкидо в НДК, покойният Жоро Иванов излезе за шоуто срещу двама каратисти в реален бой. Те бяха мноооо намахани, но след 3-4-то хвърляне си тръгнаха с подвити опашки. Всички, които за първи път гледаха демонстрациите, казваха едно и също "Абе, вие сте се наговорили!".
                  Действително е трудно за всеки да приеме неща, които са извън обсега на знанията и опита му, но това не значи, че светът свършва до хоризонта .
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

До: Re: Система Кадочников

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                    На времето, когато правехме демонстрации по Айкидо в НДК, покойният Жоро Иванов излезе за шоуто срещу двама каратисти в реален бой. Те бяха мноооо намахани, но след 3-4-то хвърляне си тръгнаха с подвити опашки. Всички, които за първи път гледаха демонстрациите, казваха едно и също "Абе, вие сте се наговорили!".
                    Действително е трудно за всеки да приеме неща, които са извън обсега на знанията и опита му, но това не значи, че светът свършва до хоризонта .
                    Жоро, лека му пръст си бе агитирал едни много добре познати местни клакьори,а другото си бе просто хореография с кьор-фишеци. Да ме прощавате.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen_varna Преглед на мнение
                      Жоро, лека му пръст си бе агитирал едни много добре познати местни клакьори,а другото си бе просто хореография с кьор-фишеци. Да ме прощавате.
                      Не те прощаваме.
                      Отстрани лесно се фърлят големи приказки. ОчевАдно е, че не познаваш това, за което говориш, а само се правиш на интересен. Недей.
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

До: Система Кадочников

Има доста написано, за момента с предвиждането на поведението на противника... За безконтактния бой много не мога да кажа, но в бадминтона - да добре прочетохте - в бадминтона играта е да караш противника да прави това, което искаш. Това е същноста на мача... Ако изгубиш ритъма или противника те изненада - губиш ралито (разигравнето). Всичко става за по-малко от секунда, затова няма време да развиваш тактика в момента на разиграването. Трябва да си ги обмислил докато перото е във въздуха т.е. по време на предното разиграване.

Това май прозвуча офтопик, но идеята надявам се е ясна...

Коментар

Подкрепям по принцип. За случая си мисля, че само човек с опит и практика, може да отдели "театрото" от реалността. За останалита - нали виждате - някой вярва, някой не.
                          Поздрави
                          Тодор Томов
                          =============================
                          Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                          Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

До: Система Кадочников

При положение, че във всички бойни изкуства по света(вкл. африканските и индианските) се говори за "вътрешна енергия"- "ки", "ци" ,"чи" и т.н., значи има нещо
                            В европейските не се говори, но те отдавна са престанали да бъдат изкуства и са се превърнали в бойни спортове.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Нека да не сръвняваме безконтактния бой с айкидо, което си е контактно бойно
                              изкуство.Навремето четох книга написана от един от учениците на Морихей Уешиба и
                              там той обясняваше как учителите по айкидо използват чисто "механични" трикове
                              за да внушат на обучаваните, че притежават вътрешната енергия чи.Гледал съм доста
                              демонстрации на различни бойни изкуства, а и тренирах навремето.Веднъж един
                              кореец-майстор по таекуондо чупеше дъски с дебелина 8см.Само, че единия път
                              дъската се счупи не там където я удари, а там където явно беше залепена.
                              П.С.
                              Незнам дали ми е ограничен светогледа, но отдавна спрях да приемам всичко, което
                              ми предлага телевизията,нета и т.н. за чиста монета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X