Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България остава без подводници

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: България остава без подводници

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Де е Тутракан, де е Варна?
    Виж какво пише под последните две снимки в дясно...

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
      Виж какво пише под последните две снимки в дясно...
      И каква в връзката с "Дръзки"

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        И каква в връзката с "Дръзки"
        Ами никава! Ти намеси "Дръзки" в темата, която взехме да оспамваме (извинявам се за което)... Дадох пример с този "Комсомолец", за това как не се грижим за военните си музейни експонати!

Коментар

И аз моля да ме извините, ама изтече скоро инфо, че "Дръзки" са го излъскали. Та така.

Коментар

Дали на България и трябва подводен флот - твърдо не. За надводен военен флот - по-скоро не (то и преди толкова го имахме, че сега ли?). Армията сме я нищили много пъти, така че не е нужно да го правим и сега. Конкретно относно "Слава" то тя така или иначе ще остане в историята като "последната българска подводница" и затова мястото и е в музея, а не в Кремиковци. Военноморския музей би бил най-подходящото място за това. Най-практично е лодката да се постави на постамент подобно на музея в Лондон. Да се отворят "врати" от двете страни на корпуса, така че посетителите свободно и безопасно да влизат в нея, да зяпат, да въртят кранове, да гледат през перископа и т.н. Със сигурност интереса към музея ще се повиши и ще се увеличи посещаемостта му. Аз лично с удоволствие бих влязал в лодката да видя какво има вътре и да си направя снимки. Ако се използва като подводен обект посещаемостта и определено ще бъде атрактивна за водолазите, но не и много доходна относно общината и държавата. Предвид действащото законодатество не виждам въобще начин как ще се събират средства освен от организациите и клубовете които провеждат гмурканията. А и не знам дали ще се намери организация,която би осигурила толкова средства за изграждането на един подводничарски изкуствен риф подобно на "Пионер" и BSTD в Созопол.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Имаше такива намерения през 2008 за другата подводница, но явно нееещо не достигна. Финанси или интереси ....... Иначе би било много интересно за доста хора.

http://news.varna24.bg/51483.html
              Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                `Що-то няма откъде да го извадя, но бъди сигурен, че не е говорил глупости човека и ако имаме достъп до цитатите му, то ползването им би си струвало!

И не разбрах какво искаш да кажеш - Значи тебе те устройва положението: Армията ни да не може да напълни ст. В. Левски и като така да зависим от нечии прищявки, или напротив!?!?
                Ще се опитам да ти обясня, тогава. Въобще съм против съществуването на армия, колкото да се каже, че имаме такава. Колкото и да ти е чудно, времето за завладяване на територии отмина, както и времето на големите армии. Те са възможни само за свръхсилите. И то не за да се пазят или нападат някой а за да имат възпиращ ефект. Никой няма да напада САЩ, Китай ири Русия, но армиите им са огромни и високотехнологични. Гарант за мира и за цялостта на държавите по света са именно тези армии. Да не мислиш, че Косово се откъсна от Сърбия щото имаха огромна армия. Или че сърбите с тяхната не могат да ги смачкат за 24 часа и да си го върнат. Всичко е договорка и политика между същите тези свръхсири, които ти изброих-те казахада, ще има Косово и косово го има. Това е. Те казват-не, няма да има палестинска държава, няма да има държава Абхазия и хоп-такива държави няма.
                И в подкрепа на същото това нещо ще те попитам-като имахме силна армия, къде ни е Македония, кой я откъсна от България. Къде са Западните покрайнини, къде е Одринска тракия. Изобщо, армията както и всички неща търпят развитие. Ролята и вече не е същата както преди време. Виж, съгласен съм да имаме армия, нещо малко и високотехнологично. Ама да се пускаме в морето с 50 год консерви.......то Курск потъна, дето беше чудо на техниката, та тая наща кутия ли ше устиска. Въобще-трябва ни по-силна и гъвкава политика за сметка на армията ни.Защото Англия е спечелила повече колонии с политиката си отколкото с армията си.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Не съм запознат...Учения викаш..Тук ме избива на смях.Колко дълго плава подобна антика под вода?!Не ми отговаряй....Виждам че и редакция е имало,представям си какви си ги изписал.Носталгия и реалност са две различни неща.
                  Не знам на какво те избива...гледам си Шопче сигурно кораб на картинка си виждал!! Имай само едно наум, че 90% от хората в БГ са дървени философи като теб, но като стане време за работа(да си докажат приказките) никакви ги няма. Бат Марто аз по професия съм КДП, има доста години на море....и за разлика от теб пиша за нещо за което ти дори не си виждал.

П.П. Редакцията е за дабъл постинг....аз не съм спамер като теб и някои неща все още не ми се получават.

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                  "Дръзки" не е торпеден катер а миноносец (торпедоносец) и е изложен в музея поне от 50 години и ако трябва да сме точни единственото оригинално нещо в този експонат, принадлежало на "Дръзки" е комина, табелите и едно оръдие, а изложения съд е "Строги"... До колкото знам "Дръзки" е потънал, но ми убягва годината от главата в момента. Говоря за катера-руско производство на постамента до самия булевард - пред входа на музея.
                  Торпеден катер=Торпедоносец.....Дръзки оръдия няма!! Катера на булеварда не е Дръзки?!

П.П. Пак дабъл постинг ама така и не разбрах как да го избегна....
                  Последно редактирано от giorgio; 13-08-10, 08:46.
                  --------------------------------------------------
                  [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                  [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                    Не знам на какво те избива...гледам си Шопче сигурно кораб на картинка си виждал!! Имай само едно наум, че 90% от хората в БГ са дървени философи като теб, но като стане време за работа(да си докажат приказките) никакви ги няма. Бат Марто аз по професия съм КДП, има доста години на море....и за разлика от теб пиша за нещо за което ти дори не си виждал.

П.П. Редакцията е за дабъл постинг....аз не съм спамер като теб и някои неща все още не ми се получават.
                    От тук нататък - много, ама много внимателно...
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                      Дрангов е живял в друга епоха, в друго време. Що не ми излезеш с цитат от хан Аспарух..........Кви подводници, кви 5лв ни трябват на нас, ква армия и за какво. Да се пазим-от кой бре. От Турция ли. Дето са 80 000 000. А наща редовна армия е по-малко от капацитета на ст. Васил Левски. Добре, че Великите сили са съгласни да ни има. Иначе да се кланяме по 5 пъти на ден още....
                      Разбира се, че ни трябва армия и това въобще не допира до въпроса кой ще ни напада, кой ще ни пази. В къде-къде по-дребни територии от цяла държава имат нужда от система, която да може да реагира бързо на опасности - с обучени и въоръжени хора. Държавите винаги имат нужда - дори онези, които официално са без армия, като Швейцария и Япония. Гледай какво става около Москва. Къде е застрахователната полица, че такова не е възможно у нас и че няма да изгорят сума ти хора и имущества, докато дочакаме пожарникари от Канада.

За последователните правителства, които унищожиха армията, не ми се говори. За министър Аню не ми се и мисли.
                      Искам България чиста!

Коментар

Колеги не се карайте! Ситуацията с флота ни е аналогична с останалите родове войски! Нова техника не се купува (с изклчение на педесетина G класи, няколко недоокомплектовани хеликоптера и две фрегати втора употреба), и всичко е на доизживяване - до изчерпване на запасите от резервни части и консумативи, а след това отива за скрап. В частност за подводниците обаче наистина си мисля, че нито ни е по джоба, нито ни е необходимо да ги има! За да закупим нещо което наистина можем да противопоставим в реални съвременни бойни условия, държавата сигурно трябва да задели целия ни национален бюджет за 10 години напред..?!! Терористи с подводници не се гонят а и пиратство нямаме в Черно море... За какво ще я ползваме евентуално тази нова подводница..?! Ще плашим руснаците ли..?!! Разбирам болката и носталгията на колегите свързани с бившия ни подводен флот (дивизион), но мястото на подводницата е в музея, а от нови лично аз поне не виждам смисъл...

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение

Господин Кольо,за лични нападки има лични съобщения.На кораб не съм се качвал,вода не пия,даже и не се къпяОсвен че съм дървен философ,съм служил в армията.Целта на учението е да се докаже,че велик е нашия войник!И така трябва!Ако ти набиват в тиквата,че с 50 годишна караджейка(неоткриваема,може би стелт некъв),си обречен и повярваш...Ще станеш КМнКП(капитан на много къси плавания).
                          Сега се поуспокой малко
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33
                            Торпеден катер=Торпедоносец.....Дръзки оръдия няма!! Катера на булеварда не е Дръзки?!

П.П. Пак дабъл постинг ама така и не разбрах как да го избегна....
                            Колега твърдиш, че си капитан далечно плаване, а не правиш разлика м/у торпеден катер с турбинно-дизелови двигатели, произведен 1957 г. в СССР и миноносец произведен във франция преди първата световна война, задвижван от пара..?!! Водоизместимоста ако не е важна за определянето на вида и класа на един кораб, поне на външен вид разлика не правиш ли..?! В началото на ноември 1916 г. на кърмата на всички миноносци, без загиналия “Шумни” са монтирани релси за приемане на 6 котвени мини и устройства за спускането ми. През 1920 г. по условията на Ньойския мирен договор са свлени торпедните апарати на миноносците. В периода 1923-1924 г. “Дръзки”, “Смели” и “Храбри” и “Строги” получават тралове, които са свалени след края на операциите по почистване на крайбрежието от мини.
                            През 1934 г. четирите останали миноносеца преминават капитална модернизация по проект на инженер Протасий Пампулов. Оръдията "Шнайдер" са поставени в диаметралната плоскост на кораба, а на кърмата са поставени побордно 2 картечници "Maxim-Spandau 08". Торпедните тръби са поставени в една посока, а неподвижния торпеден апарат на бака е свален. На комините са поставени “капи”, а зад втория комин е поставена рубка за корабния камбуз. Командната рубка е заменена с по-висока и е монтирана радиостанция. След няколко години оръдията са заменени с две 37 мм полуавтоматични оръдия “Рейнметал” поставени в диаметралната плоскост на кораба. През 1942 г. са върнати старите оръдия “Шнайдер” и са поставени две 7,92 мм катречници MG-34 на кърмата побордно на мястото на старите. Поставен е 70 самтиметров далекомер, а на кърмата е поставен стелаж за дълбочинни бомби. Та викаш нямало оръдия...?!!! Явно и във военоморското училище са свалили летвата (ако си завършил там де)....
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 12-08-10, 21:57.

Коментар

Карайте се, карайте се... На събора, който наближава може и да се сбиете /ако дойдете!/. В това най-много ни бива! И за какво ни е армия наистина като се избиваме взаимно-другите армии ще ни разтърват може би?.. А в друг форум явно не мислят само за конфронтации http://www.traditsia.com/forum/showthread.php?t=3634
                              "Момчета, нека бъдем приятели" /вие кажете откъде е!/... Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от deian Преглед на мнение
                                Карайте се, карайте се... На събора, който наближава може и да се сбиете /ако дойдете!/. В това най-много ни бива! И за какво ни е армия наистина като се избиваме взаимно-другите армии ще ни разтърват може би?.. А в друг форум явно не мислят само за конфронтации http://www.traditsia.com/forum/showthread.php?t=3634
                                "Момчета, нека бъдем приятели" /вие кажете откъде е!/... Поздрави!
                                От ,,Котарака Леополд''.Незнам защо се пали го'син Кольо33. Нужда от армия има,имало е и ще има!Но на всеки според нуждите.,,Банкерите''(швейцарците) карат коУета,а не ,,Тайфуни''Дали защото нямат море или пари...?Армията на Ватикана...Въоръжена с пики?Понеже бяха дадени за пример...Ама аз нали съм Шоп...Папата съм го виждал на снимка...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X