Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България остава без подводници

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: България остава без подводници

Никакъв проблем не е станцията да е на кораба и когато става въпрос за съдове "за удоволствие" (които се шматкат къде ли не) сигурно е правилният начин.
    Военният кораб се предполага нормално да влиза само в "приятелски" бази, в нашият случай НАТО-вски (каквато трябва да е и тази в Атия).
    За "ненормалните" ситуации - автономността е елементарно свойство на военната техника по принцип.

П. П. Между другото, подводницата от линка, съвсем малко се различава от тези дето сега ще ги бракуват.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
      Хъмм много ми е кофти служил съм и на "Слава" и на "Надежда" 94/96....страхотни времена бяха, страхотни спомени, страхотни хора и професионалисти.

С тази 50 годишна подводница сме ги правели криви на ученията.....моля, не коментирай без да си запознат!! От Варна до Севастопол са ни гонили без успех четири кораба и един самолет!!
      Не съм запознат...Учения викаш..Тук ме избива на смях.Колко дълго плава подобна антика под вода?!Не ми отговаряй....Виждам че и редакция е имало,представям си какви си ги изписал.Носталгия и реалност са две различни неща.
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        ..Виждам че и редакция е имало,представям си какви си ги изписал.
        Въображение и реалност пък са две съвсем, съвсем различни неща. Иначе с този аргумент си готов помполит.

Коментар

Наткратко... хубаво е, че се бракува... лошото е, че не се заменя...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Въображение и реалност пък са две съвсем, съвсем различни неща. Иначе с този аргумент си готов помполит.
            Далеч нямам такива амбиции,а и съм далеч от политиката.Ама пък чак и ядрени подводници да си купуваме...'айде няма нужда...Всичко Мара втасала...Имаше подобна тема за МиГ-овете...

Ако някой незнае какво е помполит-помощник на ЗКПЧ-то
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Стига бе дори и Северна Корея има по съвременни подводници. Спомням си преди петнайсетина години по медийте се дискутираше че нямали акумолатори за двете подводници и накрая след тежък напън за републиканския ни бюджет купиха акумолатори Варта за едната но явно и на тях им е истекъл вече ресурса.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Стига бе дори и Северна Корея има по съвременни подводници. Спомням си преди петнайсетина години по медийте се дискутираше че нямали акумолатори за двете подводници и накрая след тежък напън за републиканския ни бюджет купиха акумолатори Варта за едната но явно и на тях им е истекъл вече ресурса.
                Аз пък не искам да ставаме като Северна Корея....
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Нищо си им няма на новите батерийки, я са на средата на ресурса, я на 1/3. Това са тягови батерии. Колкото за учения и със слаби батерии става даже, ама някой е решил да нямаме вече подводници.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    По-съвременни незнам, но точно такива и произвежда (ако не станало вече: произвеждаше).

А в една подводница далеч не само акумулаторите имат ресурс, който някога изтича...

Коментар

Може би, без армия е по-реално да дръпнем напред. Вижте пораженците от втората световна, дето им забраниха да поддържат армии... Кой в момента е на гребена на вълната и в науката ,и в производството? - Германия,Япония!!! Те просто нямат разход за армия... Доста малки държавици са се отдръпнали от идеята да отглеждат армия, а на малка България за какво й е армия? Че то на тия времена, ако беше позволено, всеки може да ни превземе, начини много... и всичките са ефективни. Света наоколо вече е така устроен,че няма как да се случи прекрояване на картата просто ей така... Та, думата ми е - можем и БЕЗ армия (за подводници пък и не си помислям...), даже ще ни е от полза. ИМХО
                      диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        П. П. Между другото, подводницата от линка, съвсем малко се различава от тези дето сега ще ги бракуват.

Ми тая на линка има изгтнило колкото искаш,на задника и има дупка колкото главата да си вкарам.Как плува се чудя,а ако се потопи дали ще изплува не се сьмнявам................Не им знам стратегиите,но според мен поне подводница не ни трябва.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Ми тая на линка има изгтнило колкото искаш,на задника и има дупка колкото главата да си вкарам.Как плува се чудя,а ако се потопи дали ще изплува не се сьмнявам................Не им знам стратегиите,но според мен поне подводница не ни трябва.

Не бе, не по състояние имах предвид (но и сътоянието им може да е сходно) - като модификации си приличат. Родословието им тръгва от четири немски подводници, получени от Великобритания през 1946год. Първите руски (точно копие но немските), са произведени през 1948год - проект 613 (такива също сме имали), следващата модификация 633 (тези дето тук сега ще ги бракуват), тази от връзката е 641, тя е първата следваща 633. Разликите между тях не са големи, а и "моделното семейство" не приключва със 641

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            ...Но е факт че съм учуден че не са направени на музей или атракция. Вероятно и това не е евтино.
                            + 1. Преди 17-18 години ме развеждаха вътре с връзки. Даже долу пих кафе с един офицер. Много ми беше интересно и съм сигурен, че би било много интересно на доста хора. Но това няма значение... Достатъчно е един-двама да са намерили интересен за себе си начин да я продадат за скрап.
                            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              По-съвременни незнам, но точно такива и произвежда (ако не станало вече: произвеждаше).

А в една подводница далеч не само акумулаторите имат ресурс, който някога изтича...
                              Това ми е мисълта като машинен инженер почти ежедневно се сблъсквам с фактора умора на метала и то на много странни места. Едва ли на екипажа на подводницата в който основно са хора с инжинерно образование им е много комфортно да се потапят с това корито на 50+ години . Нямам идея къкво представлява вътре но едва ли старите руски дизели са много приятна гледка. Особено в работещо състояние.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Те отдавна спряха да се потапят, освен в чашите. Има по интересно от дизелите - отдушниците на резервоарите точно над койките.
                                Пък за туй, че не са ви намерили си вадете изводи за професионализма на търсещите. А на който сте му трябвали той е знаел къде да ви търси - може да сте сигурни. Акустични буйове в морето наше - дал господ.
                                I get High by going Down

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X