Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Moto GP вече и в България!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Moto GP вече и в България!

Всичко е много хубаво и дано стане но според мен трябва с един удар да свалят два заяка , а именно да построят писта която да става и за motoGP и за formula1 ,защото инвестицията е много по-малка от колкото да правят две отделни писти.
    Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Първоначално публикуван от iskrenhristov Преглед на мнение
      Всичко е много хубаво и дано стане но според мен трябва с един удар да свалят два заяка , а именно да построят писта която да става и за motoGP и за formula1 ,защото инвестицията е много по-малка от колкото да правят две отделни писти.
      Точно това е първоначалната идея!
      Преди време гледах едно интервю по Ринг с Румен Петков(темата ми убягна и затова не съм писал) в което стана дума по въпроса.Нещата в общи линии стоят така-трасето ще е близо до Долна Митрополия,ще се строи от нула,като част от парите ще са държавни ,а друга част от частни инвеститори.Проекта е на фаза "идеен проект"-т.е. горе-долу как ще изглежда пистата , но без никакви конкретни параметри.Ако получим кръг (от F1 и MOTO GP), пистата ще бъде построена до 2011(кръга би трябвало да е 2012).В противен случай"Начинанието си губи смисъла"(думи на Петков).Въпроса е в това , че инвестицията се изплаща само за един сезон(пак по думи на Петков) и ако няма състезания няма какво да изплати вложенията.Големите конкуренти на нашата писта са Москва(10млн.население) и Атина(4млн.население).Големите предимства при нас са авиационна писта в непосредствена близост да трасето,добра инфраструктура като цяло(има се в предвид най-вече ЖП),идеята за подгряване на пистата(най-горния слой)-нещо което няма аналог в света и огромния имидж на България по отношение на трасетата и организацията на състезанията-имат се в предвид супермото и мотокрос(все пак най-добрите трасета за супермото и мотокрос са в България).Т.е. имат ни доверие , че ще направим поредната най-добра писта в света! Дизайна на пистата(пълния проект-от кривата на трасето , до парапетите на трибуните) ще бъде поверен-не си спомням имена , но се спрягаха един италианец и един германец(който бил "придворния" дизайнер на Ф1).
      Не мога да ви кажа точно кога е правено интервюто(може и да е било преди пазарлъка за кръг , а може и след) и не знам дали Петков е имал информация за това дали ще имаме състезание.
      Т.е. ако има официално обявена информация , че ще строим писта би трябвало да са ни дали кръг.
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
        Ясене виждал ли си “Виличката“ в Кайлъка.Беше бивша почивна станцияна Заводски Строежи или СМК или нещо подобно.
        ХА-ХА-ХА, ммм ДАааа.Човечеца е спестявал от закуските,......защото е преяждал вечерта.
        [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
          Жоро не съм песимист,и на мен ми се иска да имаме писта за ГП и то до ргад който е на 11 километра от където съм аз, но не вярвам че всичко ще стане както трябва и най важното няма да има никаква прозрачност на цялата история.Пак ще е този дочул,на онзи му казали и така.
          ДА-ДА, ама не. С тези "ИДЕОЛОЗИ" работата намирисва на $$$$-ГЕПИНГ.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
            Само това не знам кой така хубаво го е разтълкувал, ама ...
            И искам да стане пределно ясно на всички следното: Аз защитавам една правилна политика, а не един човек !
            През периода 1993-1998 бях състезател по мото на писта и въпреки, че съм от Плевен се състезавах за отбор ентусиасти от Павликени, начело с по-известния Иван"мухата". Така че нещата в БФМ са ми доста по ясни от на повечето хора.
            Питам Ви, какво му е особенното на терена до Д.Митрополия, че точно там да има писта за Мото GP. Може би защото е равен като тепсия/СЪЩОТО КАТО "Лагуна Сека" например/. А пък и има летище, така че закъснелия състезател да кацне точно на старта за да се включи в надпреварата.
            Запитвали ли сме се защо точно на това място има летище??? По мое му/като откровен не-специалист/ това място е избрано заради подходящи въздушни "течения" и тем подобни. "Перфектни" за състезания с мотори/както е сега/, но дали е подходящо за светония елит.
            ОТКРОВЕННО ЖЕЛАЯ ДА НЕ СЪМ ПРАВ!!!!

Коментар

Вятър има навсякъде.Когато се строи летище се избира терен при който въздушните течения са константни(с приблизително постоянна скорост и посока).Т.е. не е задължително да духа непрекъснато , но когато духа винаги да е от една и съща посока. ПиК се прави така , че вятъра да духа по оста на полосата и да се пада срещу излитащия/кацащия самолет(това са най-инфарктните моменти в полет-излитане/кацане).В Доброславци вятъра в 90% от времето духа от изток на запад и много рядко от запад на исток(тогава обръщаха старата-самолетите излитаха/кацаха в обратна посока).В 1% духаше от север и никога от юг.Това са мои лични наблюдения от година и половина служба на военно летище(от 15год съм фен на авияцията).
              Летището (било то военно или гражданско) е страхотна екстра в логистично отношение(самите организатори на Мото ГП са го отчели като голям плюс).
              С всичко това не искам да защитавам Богдан Николов(още повече , че когато ни трябваше помощ от която нямаше да се изкарат пари БФМ не си мръдна пръста), просто излагам факти.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Летището (било то военно или гражданско) е страхотна екстра в логистично отношение(самите организатори на Мото ГП са го отчели като голям плюс).
                С всичко това не искам да защитавам Богдан Николов(още повече , че когато ни трябваше помощ от която нямаше да се изкарат пари БФМ не си мръдна пръста), просто излагам факти.
                Съгласен съм с теб, но защо на действащо военно летище? Има много други летища в България които не се използват вече, било то граждански или военни защо не на тях?
                ВСЕ ПАК АКО ТАЗИ ПИСТА СТАНЕ РЕАЛНОСТ, ВЯРВАЙТЕ МИ АЗ ЩЕ СЪМ ЕДИН МНОГО ЩАСТЛИВ ЧОВЕК. ВСЕ ПАК ЩЕ МОГА ДА ГЛЕДАМ НА ЖИВО "МОТО-GP" И ОБЕщАВАМ ЧЕ СТЕ СЕ ИЗВИНЯ НА ВСИЧКИ ТУК В ТОЗИ ФОРУМ!!!!!!

Коментар

Само не разбрах къде прочетохте/чухте, че новата писта ще се строи точно в/у самолетната писта? И че въобще ще бъде в поделението?
                  Споделете с нас от къде имате тая информация, че толкова разгорещено го коментирате това поделение?

Коментар

Re: Навитака
                    Чакай малко!
                    Пистата ще е в близост до летището , а не върху него(както е в момента).Ако започна да ти обяснявам по-нататък,вече ще навлезем в дебрите на авиацията и ще стане сложно и безинтересно.Накратко-летищата имат апаратура коята подпомага навигацията и кацането на самолетите.При НЕдействащите летища , тази апаратура е или законсервирана , или изобщо я няма(а тя струва десетки милиони долари).Отделно , че повечето летища в България са по съветския стандарт който е несъвместим със световния(на никой не му се дават пари да ги модернизира).Това че е на учебната авиобаза(Долна Митрополия е летището на военно-въздушния факултет) не е проблем(за съжаление).През последните 15 год се лети изключително рядко, защото няма пари за гориво и самолети(един курсант излиза от военното училище с около 30-40 часа нальот при необходими поне 200) и в повечето време на летището не се изпълняват полети(а пък и това ще е един допълнителен финансов ресурс за учебната авиобаза-ако не им ги вземе МО-което може да ни радва-що да ги цуне някое гражданско летище и да влязат в джоба на някой концесионер-по-добре да отидат за армията).Така , че за летището не се притеснявайте.
                    Като цяло май работата отново опира до едно-рушвет.Нали се сещаш , че едно такова състезание в даден регион ще налее милиони в съответната община! Защо например трасето да не е в близост до "Летище София"-кво пречи-София има 2млн население!? Това са много повече зрители,има много повече хотели,ресторанти и изобщо всичко необходимо за мащабно мероприятие.

ПП.С Жоро сме писали заедно-колегата се притесняваше че ако е в близост да полосата(2-3-5км) има опасност да има силни въздушни течения(поради спецификата на месността),което не е лишено от логика.
                    Последно редактирано от ЕМО; 17-01-09, 22:16. Причина: допълване

Джон Кенеди

Коментар

До ЕМО и ЖОРО:
                      Всеки има гледна точка и това че нашите не съвпадат е показател за духовна независимост. ЕМО до тука ти разби моите твърдения, а какво ще кажеш за релефа на терена- същия като на "Лагуна Сека"/например/ ????????

Коментар

Чакай,брат.Не бързай!
                        Още изобщо не се знае дали ще има писта.Тя е във фаза идеен проект-т.е. още нищо не е ясно.Дай да видим какво ще стане , пък после ще коментираме.

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                          Чакай,брат.Не бързай!
                          Още изобщо не се знае дали ще има писта.Тя е във фаза идеен проект-т.е. още нищо не е ясно.Дай да видим какво ще стане , пък после ще коментираме.
                          Е пак си дойдохме на думата. Но все пак се надявам, че ще се съгласиш с мен- ДАНО НЕ СМЕ ПРАВИ.

Коментар

Колеги мисля, аз се радвам само като си помисля,че ако имаме късмет и Доктора се състезава ще мога да отида и да го гледам на живо тъй като нямам възможност да посещавам състезания в чужбина.Дано да се получи това ще е голяма крачка за цялата ни страна.Дано шуробаджанащината не се прояви типично по български.

Коментар

Колеги какъв е шанса да се проведе състезание по мотоГП в Булгария, в един момент се говореше доста,и като всичко хубаво само се говори и след това......
                              Човешкото тяло е с перфектна механика, ама от калпав материал. Пазете го!! :wink::wink:

Коментар

Първоначално публикуван от maneco Преглед на мнение
                                Колеги какъв е шанса да се проведе състезание по мотоГП в Булгария, в един момент се говореше доста,и като всичко хубаво само се говори и след това......
                                Колега, не знам майтапиш ли се или наистина не си чул новината!?
                                Но, вече има подписан договор с Дорна спорт за провеждане на състезание от Мото ГП през 2012 г. в България.
                                Проектът на пистата е одобрен, инвеститор има, сключен дългосрочен договор с държателите на правата на Мото ГП също има - остава само Здраве и Живот да има, за да станем свидетели на този спектакъл!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X