Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам демпфер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направи си сам демпфер

Всичко започна когато купихме за един приятел демпфер Scots.Трудността на каране по трудни каменисти терени с такъв хидравличен "помагач" спада с 50% и аз започнах да водя преговори с него да ми позволи да го разглобя,за да видя как е направен,въпреки че принципно знам каква е системата и как функционира. И един ден взех и го разглобих,свалих му размерите и с помощта на спец направихме точен чертеж.Някой сигурно ще рече: Абе я бягай от тук това няма кой да го направи ! Да,ама не.. Имам приятел ,който е представител и сервиз на японската фирма Mazak за балканския полуостров ,и се оказа че имаме достъп до такава машина. Това са машини които се ползуват от абсолютно всички тимове от Формула 1 за изработка на невероятно сложни детайли. Пускаш си една снимка,слагаш и парче метал и те прави 1 към 1. Пуснахме една бройка експерементално и се получи много добре.

Красива работа няма спор......

Сега остава да си направя една ос, два уплътняващи Х-пръстени и най-трудното проходите за прехвърляне на маслото от едната страна към другата ,механизъм за редуциране на налягането и разтоварващ клапан,който при силен удар ще разтоварва за да не се пръсне от голямото налягане което се получава при удар.

Абе сложна работа си е ,но се надявам да че ще стане
    Стефан Дянков

До: Направи си сам демпфер

Стига бе...
    Направо ми изхвръкнаха очите...
    Винаги съм мислил , че българите са невероятно талантливи и способни! За пореден път се убеждавам! Действай все в тоя дух и задължително да ни държиш в течение!!!!!
    БРАВО И УСПЕХ !
    ПП.Жалко , че не мога да ти чукна репутация...
    Последно редактирано от ЕМО; 23-04-09, 21:25. Причина: допълване
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Стига бе...
      Винаги съм мислил , че българите са невероятно талантливи и способни! За пореден път се убеждавам! Действай все в тоя дух и задължително да ни държиш в течение!!!!!
      БРАВО И УСПЕХ !
      Хо хо !!!
      Не поснаваш Стефан,той е луд на тема:Аз ли бе!!!
      Ще го направи и още как,аз гарантирам.

Коментар

Евала ,Българите сме голема работа ама никой не ни оценява като хора.В нашия край викат с прадня боя да правиш и пак става щом си кадърен вижте го човека ,браво.Едно от нещата дето много уважавам на този свят е технически грамотните хора,винаги съм гледал с уважение на тахДискус направи и на Баджо един за Хондата да сложи.
        Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
        0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
          Ще го направи и още как,аз гарантирам.
          Дано,дано.Стискам палци!
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

М ... Все се канех да питам как изглежда мотоциклетния демпфер. По-просто и хитро е, отколкото го мислех.
            Дай снимки на липсващите чаркове, може да имам нещо готово.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              М ... Все се канех да питам как изглежда мотоциклетния демпфер. По-просто и хитро е, отколкото го мислех.
              Дай снимки на липсващите чаркове, може да имам нещо готово.
              Как да ти дам снимки,аз още не съм ги измислил,те на оригинала са капсуловани не могат да се вадят. Тези ще ги мисля тепърва,засега само идеи имам и то принципни.....
              Стефан Дянков

Коментар

Стига бе...
                БРАВО И УСПЕХ !

Ама аз мога.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                  Как да ти дам снимки,аз още не съм ги измислил,те на оригинала са капсуловани не могат да се вадят. Тези ще ги мисля тепърва,засега само идеи имам и то принципни.....
                  Давай схема и да мисилим...

Джон Кенеди

Коментар

Дори и нарисувана схема му дай или нещо с размери, нямаш представа какви неща може да измъкне. Моят съвет е направо да се срещнеш с него, няма да изгубиш.
                    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Давай схема и да мисилим...
                      Няма проблем,Емо аз горе-долу съм решил как да стане,тези дни ще си обсъдя идеите с мой приятел инж.по хидравлика ще станат нещата.Дано само да не давам много брак,че много красиви тез детайли
                      Стефан Дянков

Коментар

Няма проблем,Емо аз горе-долу съм решил как да стане,тези дни ще си обсъдя идеите с мой приятел инж.по хидравлика ще станат нещата.Дано само да не давам много брак,че много красиви тез детайли
                        Предполагам , че добре си обмислил нещата,но аз да си кажа-до колкото загрявам между лявата и дясната камера трябва да има клапан или клапани,които при бавно придвижване ще стоят отворени , а при бързо ще се затварят-нещо подобно на механизма на предпазния колан на автомобил-сещаш се-когато дърпаш колана плавно той се развива,когато го дръпнеш рязко,затяга.В зависимост от тях ще варира твърдостта на демпфера(колко лесно ще се върти кормилото при незадействан демпфер) и при какъв удар(с каква сила или по-точно колко рязък) ще се задейства.От това ще зависи дали демпфера ще върши работа или просто ще е излишно тегло.
                        Предпазния клапан е ясен-той ще отваря при свръх налягане-малко под границата на издържливост на уплътненията-семеринги,Х-рингове,О-пръстени или там каквото ще има-те между впрочем също ми се струват сериозен проблем-особено при оста.
                        Издай нещо , де ! Недей да мълчиш...
                        ПП.Апропо,наистина ще трябват много сметки така че инженера ще е доста полезен...лошото е , че за да се получи демпфера добре ще ти иска точни данни,които няма от къде да му дадеш!
                        А клапаните на подвижната част ли стоят,че сега като се загледах никъде по корпуса не виждам отвори?
                        Последно редактирано от ЕМО; 23-04-09, 22:40. Причина: допълване

Джон Кенеди

Коментар

дано се получат нещата и направо ги пускате в производство ше варят кат топал ляб

Коментар

Пръстените са най-малкия проблем,още утре се правят, пак на "умна"машина.Редуциращия механизъм е прост,вид кранче на степени.Проблема е в направата на разтоварващите клапани,защото съм решил да се направят в отделен корпус и да се завиват в капака от двете страни,а дебелината на капака е малка,въпреки че съм му завишил размера.
                            Последно редактирано от diskusa; 23-04-09, 22:51.
                            Стефан Дянков

Коментар

Ммм. Като го гледам, тоя капак е нещо около и под 10 мм. Ако ще завинтваш нещо отвънка, като направиш и канали за о-ринговете, ще трябва да минеш на много ситна резба. Ще посяга да се маже и кърти. Да правиш конични уплътнения отвътре - сигурно ще пропускат между камерите над буталото. Как е оригиналното?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X