Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настройка на Предницата XR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Настройка на Предницата XR250

Имам следния въпрос. Предницата ми има значи отгоре два винтила за помпане на въздух. Отдолу на коловете има по едно винтче на всеки кол с 18 степени. Та въпроса ми е:
    Как трябва да си настройвам предницата че нещо не можах да намеря информация. Колко налягане трябва да е напомпана. И дали отдолу тези винтчета са за Rebound или са за нещо друго. Въртя ги обаче не долавям особена разлика.

Другия ми въпрос е за задния амортисьор. Той има настройка на разширителя едно винтче дето се върти и пише Soft или Hard. И отдолу на амортисьора има една врътка дето със сигурност е за rebounda щото като я въртя почва да връща по бавно. Обаче амортисьора е доста мек. Дори когато го завъртя на Hard. Та въпроса ми е - Чух че може да се напомпа самия амортисьор там на разширителя имало винтил. Дали това ще ми помогне да го втвърдя. Другия вариант е да натегна пружината обаче тя е бая натегната та не ми се вярва да има голяма промяна. Може и пружината да е позаминала.

Дайте моля акъл за тези неща
    Благодаря предварително
    [img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]

отзад разширителя не го пипай
    той се помпи с азот и то точно определено налягане
    можеш да завъртиш горният винт на хард
    но щом и тогава е мек най вероятно наистина пружината е уморена вече
    отпред отдолу винтовете са ти за втвърдяване на предницата
    тези предници нямат ребаунд
    може да я втвърдиш със малко по гъсто масло и да е в малко по голямо количество
    иначе не знам колко се помпа тази предница трябва да видиш в някоя ауто дата или мануал ако можеш да намериш

Коментар

Първо ще си настроиш"race sag", а после ще прецениш колко да натегнеш пужината... Отзад нищо не се помпа . Отпред предницата може да се помпа до 1атм. , но не прекалявай , да е повече, винтчетата отдолу са за връщането /rebound/. Абе обади се да ти я настроя.Мотора ти тръгна ли?
      Живей за всеки дъх!

Коментар

Забравих да кажа, че race sag трябва да е около 10 см. с теб отгоре и 2 без натоварвана и да е наравно място, с ненапомпана предница
        Живей за всеки дъх!

Коментар

На ХР предницата няма "ребаунд".Врътките отдолу са за "шока" и не се помпа
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Моита предница я помпам за off-road 1ат а за асфалт 1,5ат е добре а централния щом и мек и при hard значи наистина прожината ти е заминала.

Коментар

Първоначално публикуван от Баци
              Моита предница я помпам за off-road 1ат а за асфалт 1,5ат е добре а централния щом и мек и при hard значи наистина прожината ти е заминала.
              1 атм. го дават максимума за помпане.
              Живей за всеки дъх!

Коментар

Мерси Много....Ще опитам тия дни да си настроя този race sag на задния да видя дали ще има разлика. Ама ако пружината ми е заминала лошо....че откъде ще намеря такава че иначе тази е цифра поне 100 долара е май.
                пък да видим ....а за предницата какво се има предвид под "шок" - Щото аз ако я напомпам на 1 атмосфера си става твърда бая което не е много добре - обаче не намирам разлика в поведението на предницата след като въртя малките болтчета долу. Мислех си че те са нещо като клапа кочто като и увеличаваш отвора при по рязък удар би трябвало по бързо да потъва...а като смаляваш отвора по бавно ама май не е това))

Коментар

Първоначално публикуван от plakatista
                  Мерси Много....Ще опитам тия дни да си настроя този race sag на задния да видя дали ще има разлика. Ама ако пружината ми е заминала лошо....че откъде ще намеря такава че иначе тази е цифра поне 100 долара е май.
                  пък да видим ....а за предницата какво се има предвид под "шок" - Щото аз ако я напомпам на 1 атмосфера си става твърда бая което не е много добре - обаче не намирам разлика в поведението на предницата след като въртя малките болтчета долу. Мислех си че те са нещо като клапа кочто като и увеличаваш отвора при по рязък удар би трябвало по бързо да потъва...а като смаляваш отвора по бавно ама май не е това))
                  по принцип от край време твоя мотор е много мек отзад. Даже преди се чудех Бебо как го кара така. Предницата ако е твърда на 1 атм. я напомпи по-малко. и я помпай с помпа, а не на компресор, защото може да го изтървеш! Той не я е помпал никога. Може примерно 0.5-0.6 Имам усещането , че може би пружината е аут, но все още може да се кара, ако не...какво са 100 $ за твойта фирма?
                  Живей за всеки дъх!

Коментар

по принцип от край време твоя мотор е много мек отзад. Даже преди се чудех Бебо как го кара така. Предницата ако е твърда на 1 атм. я напомпи по-малко. и я помпай с помпа, а не на компресор, защото може да го изтървеш! Той не я е помпал никога. Може примерно 0.5-0.6 Имам усещането , че може би пружината е аут, но все още може да се кара, ако не...какво са 100 $ за твойта фирма?
                    Колега, втвърдяването на предницата става с пог-ъсто масло примерно или с по високо ниво на маслото.Това с въздуха не е решение,предницата почва да те удря яко и да подскача,аз на моя ХР само съм му пускал въздух, че се самонапомпва
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Най-добре става с хубави пружини, съобразени с килограмите. Познавам мотора му и знам , че е със сравнително гъстичко масло, така , че едва ли от там ще може да извади повече
                      Живей за всеки дъх!

Коментар

Колега, втвърдяването на предницата става с пог-ъсто масло примерно или с по високо ниво на маслото.Това с въздуха не е решение,предницата почва да те удря яко и да подскача,аз на моя ХР само съм му пускал въздух, че се самонапомпва[/quote]

Да това с въздуха не е решение наистина. Установих го с опит)) Ще си сменя маслото най вероятно. Остава неясен обаче за мен въпроса с настройката отдолу която е??

Наистина май винаги е бил толкова мек този мотор.....баси ще събирам за нова пружина)) ХАХАХАХ за мойта фирма кво са верно 100 зелено))Докато зацепя Румене че те познавам ми отне около 3 дена ХАХАХАХАХ

Коментар

Мисля че сега е със 6 или 7 гъстота предницата ама не съм сигурен...Най накрая ще си купя масло за предница каквото си трябва

Коментар

То така или иначе маслото ти отдавна е за смяна. Сменявай го и сложи малко под максимума.
                            Живей за всеки дъх!

Коментар

Вентилите са за изпускане на въздуха и вадене на семерингите а не за помпане. Гъсто масло или пружини.
                              И аз ги помпах, докато прочетох някъде за какво са всъщност.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X