Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масла за предница

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масла за предница

колеги какав вискозитет масло наливате при ремонт на предница и какво коли4ество мотора е ямяха 250 крос 4ел сам,4е триабва 5/20 предлагат ми на деникоил sae 7 ште стане ли по много по тварда с него и наи ве4е колко грама триабва да налея пове4ето от вас са се сбласквали с този проблем ,ште 4акам вашите мнениа

Re: масла за предница

Ще се радвам да кажете и същото за грамажа за ЧЗ 350 предница !
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

Вискозитета иколичеството се определят от това колко твърда искаш да ти е предницата. Колкото по -висок вискозитет и по-голямо количество, толкова по- хард. По принцип маслата за предница са между 5 и 15 W. Не знам какво точно е количеството за твоя модел , но приблизително сигурно е около 600 гр. на кол. Като марки съм ползвал на Кастрол и Мотул . Другите са ми непознати
      Живей за всеки дъх!

Коментар

Ники за да ти отговорим конкретно трябва да кажеш и ти конкретно какъв ти е мотора.Аз наливам 5W.Деникол е супер (доколкото разбрах) аз използвам MOTOREХ.Сае до колкото знам няма нищо общо с вискозитета на маслото,ама знам ли пък...да не взема да се изложа .С W7(,5) може да стане по-твърда както и ако сложиш повече от колкото трябва.Точното количество най-лесно ще научиш от някой магазин.Там от където си купуваш маслото навярно имат каталози.
        К. Кулев

Коментар

Соул , става въпрос за предницата на кросарката, а не за чезетковица. Твойта събира по-малко
          Живей за всеки дъх!

Коментар

5W 550lm на кол, ако ти удря често до край, допълни по още 20-50лм.

Коментар

ето данните за маслата от сайта на denicol
              http://www.denicol.be/edempervloeistoffen.php

най отдолу има табличка кое SAE какъв вискозитет е и при каква температура.

принципно вискозитета определя скоростта на връчане (колкото е по гъсто маслото толкова по бавно ще се връща вилката), а количеството на маслото рефлектира върху нивото му и по този начин и на въздушната камера която остава над маслото, така че поголямото ниво води до по бързо втвърдяване на предницата.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Като стана въпрос за масло за предница - в спецификацията на 1996 КХ125 пише 612, но не знам общо за двата кола ли е това количество или само за единия. Сега го карам с 10W на моторекс около 450-500мл на кол и може би затова е малко твърдо. Смятам да налея 5 или 2.5 W защото за по-леки хора като мен е препоръчително с по-рядко масло да се кара, освен това по спецификация го дават 5W
                Някой ако знае колко масло трябва за моя КХ да казва
                2010 CRF 250 R

Коментар

Принципно ако сте маняци да си направите предниците "като хората", трябва да не наливате на грамаж, а да я правите мериики ниво, защото ако не сте разглобили цялата предница и почистили, никога не знаете колко масло остава вътре (а то винаги остава) и в крайна сметка имате разлика между коловете, за която разлика съм чел че не трябва да е повече от 1-2мм в ниво.

Коментар

Ако обясниш как се мери нивото на маслото - цена нямаш
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Така е!
                      Смяната на маслото на предицата мисля, че не е за всеки, макар да изглежда на пръв поглед лесно
                      На всеки мануел би трябвало да пише колко мм трябва да остане свободното място от горния ръб на кола до нивото на маслото. Това поне съм го виждал в инструкциите на Ямаха и Хонда и от това трябва да се ръководиш най-вече.
                      Овен това различните масла, макар да са по етикет с еднакъв вискозитет, имат разлики
                      По време на самата смяна се правят и други процидури като чистене, полиране, проверка и мазане на семерингите.
                      Аз не бих се заел с такава смяна, а ще потърся някой, който разбира като Събин например.
                      Миналата година три пъти разни набедени майстори ми сменяха маслото и предницата все не ставаше както трябва и чак когато я направи механикът на Desert dream, тръгна като хората.
                      Ендурото и сексът не са шега работа !
                      -------------
                      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                      http://crazy-job.com

Коментар

Честно казано предпочитам да си сменям маслото сам за да нямам твоите грижи, Жоро. Дори и да има проблем поне знам какво съм направил и после лесно го отстранявам

Когато се мери нивото на маслото предницата сглобена ли е или разглобена??
                        2010 CRF 250 R

Коментар

мисля че нивото се мери в сгънато положение без пружината разбира се, до горния ръб

правиш си някакъв ориентир за нивото и след това ако ти е много твърда сваляш нивото или ако е мека вдигаш нивото.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

доколкото знам се мери на сглобена предница сгъната с извадена пружина
                            така поне четох последно май в ерик горр книгата
                            самия аз до сега не съм мерил освен на твин чамбъра на вътрешния амортисьор и там се мери, само там бях мерил щото там е доста важно,
                            иначе за не твин чамбър промивам всичко с бензин и така не остава нищо и меря маслото на количество
                            чак 2-3мм и джереми мак грат няма да ги усети в кой кол е повече и в кой не- е тва си е мое мнение де

Коментар

Пичове, аз искам да ви питам нещо друго. Имате ли някаква изградена стратегия, за хигиената при сменянето на масло на предницата. Когато го сменяме, всичко наоколо се осира! А гледах по едни американски сайтове, как пичовете с някви хавлии и капкомери барат, но няма нито една следа по земята от масло! Как става т'ва нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X