Здравейте колеги,днес реших да подменя спирачната течност на предната спирачка защото беше доста помътняла,промих системата,налях новата течност(стандартна ДОТ 4) до тук добре,но проблема е че неможе да се обезвъздуши системата или аз немога,пробвах по стандартния начин като при автомобил но нестава и това е,ръчката остава мека и неможе да се образува налягане в системата,пробвах всякакви начини но без резултат,та въпроса ми е има ли някяква хитринка или начин по който се извършва тази процедура защото явно по стандартния метод няма резултат,като се има впредвид че до последно спирачката работеше перфектно?Мотора е Доминатор.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблеми с предната спирачка - РЕШЕНИЯ
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
До: Проблем с предната спирачка
няма сервиз наблизо,така че аз трябва да се оправя но ми трябва малко помощ!Първоначално публикуван от vitaraturbo Преглед на мнениезакараи го в някои сервиз ште ти го оправят има си тънкости моя там ми го оправиха.
Коментар
-
Купуваш си голяма спринцовка от ветеринарна аптека на мястото на иглата поставяш маркуч с дължина 10тина см.пълниш я със спирачна течност и по обратния път,тоест от пробката през която си източил течността шприцваш спирачната течност докато не се напълни казанчето,затягаш и готово,успех!Първоначално публикуван от MitakaNX Преглед на мнениеЗдравейте колеги,днес реших да подменя спирачната течност на предната спирачка защото беше доста помътняла,промих системата,налях новата течност(стандартна ДОТ 4) до тук добре,но проблема е че неможе да се обезвъздуши системата или аз немога,пробвах по стандартния начин като при автомобил но нестава и това е,ръчката остава мека и неможе да се образува налягане в системата,пробвах всякакви начини но без резултат,та въпроса ми е има ли някяква хитринка или начин по който се извършва тази процедура защото явно по стандартния метод няма резултат,като се има впредвид че до последно спирачката работеше перфектно?Мотора е Доминатор.
Коментар
-
абе и аз чух нещо подобно но не ми беше ясно точно как става,викам тука ще има някаква тънкост която не я знам! ок мерси утре ще пробвам че днеска си загубих деня с тази спирачка а като знам само с един пръст се натискаше и ковеше на място!Първоначално публикуван от bno Преглед на мнениеКупуваш си голяма спринцовка от ветеринарна аптека на мястото на иглата поставяш маркуч с дължина 10тина см.пълниш я със спирачна течност и по обратния път,тоест от пробката през която си източил течността шприцваш спирачната течност докато не се напълни казанчето,затягаш и готово,успех!
Коментар
-
Може и по гравитационен принцип пак да я обезвъздушиш.
Отваряш капачето на казанчето, в ръката държиш бутилката със спирачна течност после развиваш отдолу леко докато започне да тече и през това време сипваш отгоре с бутилката като се стараеш да подържаш нивото в казанчето нито много, нито да глътне въздух...така става също.
Като изсипеш половин бутилка и си готов.
Коментар
-
Пич първо да ти кажа, че по кофти начин си тръгнал да си сменяваш сп.течност
Най-безболезнения начин за смяна на течност е описан по-горе от Чинела
БЕЗ да източваш, БЕЗ да промиваш с други неща, БЕЗ да си усложняваш живота излишно.... - Отваряш капачката отгоре, отвиваш пробката за обезвъздушаване долу на апарата(препоръчително е да сложиш един шлаух, за да се оттича старата течност в някаква кутийка да не цапаш) и с помоща на гравитацията течноста тръгва надолу, а ти с шишенце в ръка постоянно следиш нивото в казанчето да не остане на сухо и помпата да дръпне въздух, че ще се получи точно това, което теб в момента те тормози - трудното обезвъздушаване
. След известо време старата течност вече е излязла от системата на нейно място се е настанила нова по най-безболезнен начин, изчакваш да изтече малко и от новата, за да ПРОМИЕ системата
, след това стягаш пробката, затваряш капачката и това нещо до момента ти е отнело точно 10 минути 
При твоя метод, който си приложил е по-трудоемко. Но вече е факт.
Само имам един въпрос - С какво проми системата? Дали не си си прецакал гумичките по помпата и апарата?! Помисли.
Най-лесно ще се справиш по метода описан от колегата bno
, послушай го.
Проблема ти идва от там, че сп.маркуч прави "корем", от помпата първо тръгва нагоре и след това надолу и това затруднява избутването на въздуха и оставя възд.възглавница... Проблема ти може да се реши и чрез демонтаж на помпата(конзолата на ръчката) и повдигане и извъртане на високо с което да накараш въздуха да тръгне нагоре и да изкараш възд. възглавница - лично аз така го лекувам винаги този проблем.
п.п. Не разглобявай и не разтурай нищо по спирачките преди да си се уверил напълно, че въздухът ти е изкаран на 100% и причината за мека спирачка не е от него
И още нещо имам за добавяне - Това което си го говорим тук е описано най-малко в още една тема(сигурен съм, защото там съм писал същото) и ако беше потърсил и прочел сега нямаше да имаш такива проблеми
Коментар
-
Мерси колеги за помощта,радвам се че бързо се отзовахте с решение на проблема
, значи нямаше време да чета преди из форума подробно докато не стана белята,но вече си имам едно на ум! Спирачката се оправи по метода на bno много ефикасен,сега всичко е както преди
,но ще се запася с един резервен комплект спирачна помпа+казанче за всеки случай! Поздрави на всички
!
Коментар
-
Проблем с казанчето на спирачката
Здравейте, днеска си играх с първото ми обезвъздушавана и нищо не стана накрая се оказа, че от казанчето не отива течност на долу. На дъното на казанчето има една пластмасова капачка с 5-6 дупки която не мога да развия. И ми е интересно дали може да се ползва проникваща течност да премахне боклуците дето я спичат или дали вообще се развива това нещо.
Реших да сменям течност защото спирачката беше малко мека. Предполагам и преди е било прецакано и просто когато махнах маркуча да видя какво става щото не можех да избутам старата течност тогава вече е взело въздух и сега буталото си мърда само тоя въздух и не взема течност от казанчето.
И сега незнам дали с проникваща течност ( тая дето става за ръждясали болтове и т.н ) няма да прецакам нещо по помпата. Знам че има някакви гумички вътре но незнам как точно е устроено това чудо.
Ако някой е имал подобен проблем нека да драсне ще съм му благодарен. Утре вечер продължавам с опитите.
Коментар
-
До: Проблем с казанчето на спирачката
На ръчката за спирачката ако имаш регулировъчен болт вземи го отхлаби малко. Натегнат е до толкова че гумичката на буталото ти е запушил отвора. Отвий регулировъчния болт и пробвай отново.Първоначално публикуван от avladev Преглед на мнениеЗдравейте, днеска си играх с първото ми обезвъздушавана и нищо не стана накрая се оказа, че от казанчето не отива течност на долу. На дъното на казанчето има една пластмасова капачка с 5-6 дупки която не мога да развия. И ми е интересно дали може да се ползва проникваща течност да премахне боклуците дето я спичат или дали вообще се развива това нещо.Последно редактирано от banjo; 26-10-08, 22:29.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Нямам там, буталото се движи свободно и изтласква това което е пред него но не взема нова течност от казанчето.
Аз даже смъкнах цялата ръчка с казанчето и с уста духам в отвора дето се завива маркуча но не излиза въздух през казанчето, дори и помпя буталото в този момент но нищо. Явно трябва да се развият тия тапи дето са на дъното на казанчето и да се изчистят, но незнам дали няма да прецакам нещо с тая течност.

Ето така изглежда казанчето отгоре. Тия чопове дето съм ги маркирал с червено ме навеждат на мисълта че това нещо се развива. То е пластмаса някаква и не мога да го напъна да го развия. Между другото мотора е Honda MTX 86-та година предполагам че на другите мотори от тая година са идентични апаратите.Последно редактирано от avladev; 26-10-08, 22:34.
Коментар
-
Така де ,нещо пречи на буталото ти да се върне в изходна позиция. Огледай добре ,пропускаш нещо. Дали е Хонда или Москвич разлика няма. Отвора ти в центъра е запушен от гумичката на буталото и това е аварията.Буталото ти не се връща в изходна позицияПървоначално публикуван от avladev Преглед на мнениеНямам там, буталото се движи свободно и изтласква това което е пред него но не взема нова течност от казанчето.
Аз даже смъкнах цялата ръчка с казанчето и с уста духам в отвора дето се завива маркуча но не излиза въздух през казанчето, дори и помпя буталото в този момент но нищо. Явно трябва да се развият тия тапи дето са на дъното на казанчето и да се изчистят, но незнам дали няма да прецакам нещо с тая течност.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар